Jump to content



Overclocking Core i7 (D0)


wacko_gr

Recommended Posts

Με το ΗΤ off έχεις περίπου 25% λιγότερη επεξεργαστική απόδοση σε extract αρχείων δοκιμασμένο με το winrar.

Δε ξέρω καθημερινά τι επιπτώσεις έχει, ίσως αρνητική σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν παραπάνω πυρήνες/ threads.

Link to comment
Share on other sites

Το έχουμε ξαναπεί πιο πάνω. Καμμία διαφορά δεν έχει το ΗΤ σχεδόν πουθενά (μόνο σε wprime και vantage). Ακόμα και σε εφαρμογές που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν 8 threads δε λειτουργεί πάντα όπως πρέπει. Επίσης σε εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν 8 threads (δηλαδή πάνω από το 90% των εφαρμογών) οι επιδόσεις πέφτουν. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι εκτοξεύει τις θερμοκρασίες στα ύψη.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως και σε rar έχει διαφορά αλλά και σε ένα "απλό" virus scanning (όπου υπάρχει 6 threads activity, και ταυτόχρονα δεν χάνεις κάνοντας και άλλη δουλειά..) - καθημερινές εργασίες δλδ.

Ή ας πουμε είσαι internet με όλα ανοιχτά, κάνεις extract, ακούς μουσική, και ταυτόχρονα βάζεις να δεις και κανα game.. και εκεί θα δεις διαφορά, και δεν λέω και τίποτα extreme... δεν είναι και τραγικά ή δύσκολα πράματα

Γιατί αφού έχει αυτή τη δυνατότητα ο επεξεργαστής (και ας μην χρειάζεται συχνά στο κάτω κάτω) να του το κλείνεις το HT?

winrarbench.jpg

i7virusscanning.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά που έχει το hyper threading, θα υπερκαλυφθεί άνετα με το μεγαλύτερο oc που θα πετύχεις χωρίς αυτό και θα έχεις και μακράν χαμηλότερες θερμοκρασίες . Βέβαια αν κάνεις video encoding και 3D rendering καλύτερα θα ήταν να είναι ενεργοποιημένο. http://www.tomshardware.com/reviews/Intel-Core-i7-Nehalem,2057-12.html. Στην καθημερινή χρήση πέραν από το winrar που είναι βέβαια αρκετά σημαντικό, δε βοηθάει πουθενά. Ούτε στο να ανοίξεις 4-5 εφαρμογές ταυτόχρονα. Εκεί παίζουν μεγαλύτερο ρόλο και πάλι οι φυσικοί και όχι οι εικονικοί πυρήνες. Κι εγώ αρχικά υποστήριζα πολύ το ΗΤ, αλλά όταν συνειδητοποίησα πόσο ζεσταίνει τον επεξεργαστή χωρίς κανένα σημαντικό όφελος σε επιδόσεις, το απενεργοποίησα.

Ν.Ι.Κ.Κ πολύ ενδιαφέρουσα η δοκιμή σου. Θα το δοκιμάσω κι εγώ και θα ποστάρω αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Μιλαμε για καλυτερες θερμοκρασιες, δεν το εχω ψαξει αλλα εχει κοιταξει κανεις αν με HT off και load και στα 4 cores vs HT on load 1 thread ανα physical core υπαρχει διαφορα στην θερμοκρασια? Δλδ ενταξει βλεπουμε διαφορα στις θερμοκρασιες, αλλα συγκρινουμε 4vs8 threads. Αμφιβαλλω αν εχει διαφορα, σε idle ειναι στα ιδια σιγουρα, αφου τα extra transistors για το ΗΤ δεν χρησιμοπουνται.

Έγινε επεξεργασία από unstoppable
Link to comment
Share on other sites

wacko, θα τρεχει f@h οποτε το χρειαζομαι το ht

Ν.Ι.Κ.Κ πολύ ενδιαφέρουσα η δοκιμή σου. Θα το δοκιμάσω κι εγώ και θα ποστάρω αποτελέσματα.

για καποιο λογο τρεχουν καλυτερα με μονους πολλαπλασιαστες (21, 19 κτλ):confused:

Link to comment
Share on other sites

Αν τρέχει folding πάω πάσο. Είπαμε το αν πρέπει ή όχι κάποιος να ενεργοποιήσει το ΗΤ, εξαρτάται από το τι κάνει στον υπολογιστή του. Κάποιος που κάνει επεξεργασία video ή 3D γραφικών βεβαίως και πρέπει να το έχει ανοιχτό. Επίσης κάποιος που τρέχει F@H ή κάνει benches με vantage, wprime κτλ. Κάποιος που παίζει παιχνίδια, επεξεργάζεται φωτογραφίες με photoshop, κάνει μετατροπές ΜΡ3 ή θέλει να φτάσει την απόλυτα υψηλότερη συχνότητα oc που μπορεί, καλύτερα να το αφήσει κλειστό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Turbo μονο χωρις HT προς το παρων . Με το παρων bios της P6T , υπαρχει θεμα throttling με τον HT on , οποτε εκει πρεπει να παιζω με 20χ multi , δηλαδη στα 210x20=4200 .

Μεχρι ποσο εφτασεις prime ? 4100 δοκιμασες με 1.3v πχ ??? Δε μπορει να σε κολλαει στα 4ghz που ειχες δειξει με prime .

Link to comment
Share on other sites

εδω με win7 το καλυτερο που εχω καταφερει ειναι να παιζει το multi απο16-20x:pleasantry:

prime δε μ'ενδιαφερει προς το παρον. ηθελα να παρω μια ιδεα πως παιζει με πιο ψηλο uncore κτλ, δεν εχω ασχοληθει ακομα οσο θα ηθελα, ακομα μαθαινωbeta.gif

(ot: ηξερα οτι ειναι γρηγορα στο 32m, αλλα η πρωτη φορα μετα απο e8400 παθαινεις ενα ψιλο-σοκ:blink:)

Έγινε επεξεργασία από Ν.Ι.Κ.Κ.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.