Jump to content



Google street view, δημόσια φωτογράφιση και ατομικά δικαιώματα


Recommended Posts

Διάβαζα εχθες για το όλο θέμα του street view, και διάφορες άλλες πληροφορίες όσον αφορά την νομοθεσία σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Μου φάνηκε πολύ περίεργο το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να σε φωτογραφίσει (σε δημόσιο χώρο/από δημόσιο χώρο), να χρησιμοποιήσει την φωτογραφία για εμπορικούς σκοπούς και εσύ - σαν θέμα της ίδιας της φωτογραφίας - να μην έχεις δικαιώματα πάνω σε αυτήν.

Περπατάς αμέρημνος στο δρόμο να πας στην δουλειά σου, και την επόμενη μέρα βλέπεις την φωτογραφία σου δημοσιευμένη, χωρίς να έχεις δώσει την εγκρισή σου. Και είναι νόμιμο. Υπόκεινται διάφοροι περιορισμοί βέβαια, αλλά παρ'αυτά δεν μένω ικανοποιημένος.

Γιατί όμως τα trademarks δεν υπόκεινται στο ίδιο νομικό πλαίσιο; Γιατί είναι παράνομο για μένα να φωτογραφίσω από δημόσιο χώρο το σήμα των mcdonalds που βρίσκεται πάνω στο δρόμο;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει δικαστικό προηγούμενο (πρωτότυπο ε; ) ενος παππού, που η φωτογραφία του πωλήθηκε προς ΜΕΓΑΛΟ ποσό, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει ότι ήταν θέμα φωτογράφισης. Και δικαιώθηκε ο φωτογράφος..Από την άλλη όμως, η mcmitsos ανάγκασε ένα documentary να αποσυρθεί απο κυκλοφορία, επειδή σε ένα δρόμο που γυρίστηκε φαινόταν το λογότυπο της.

Τροφή για σκέψη, και αυτή την στιγμή πεθαίνω της πείνας...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εγώ επειδή τέλος αυγούστου θα βρεθώ Ιταλία, είπα να κάνω μια googlevisita στην Φλωρεντία. Ε λοιπόν ακόμα λίγο να έμενα στο Earth δεν θα χρειαζόταν να πάω να την δω και απο κοντά. Τώρα πια ξέρω τι να δώ, που, που θα πάω για καφέ κτλ κτλ...ΞΕΝΕΡΩΜΑ...Και από την άλλη κάτσε ρε φίλε φώτογράφε και google....Φλωρεντία τραβάτε που είναι τίγκα στους ερωτευμένους....νόμιμους και μή!!?!

Απαράδεκτο.

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι έχω δει τα πρόσωπα και οι πινακίδες των αυτοκινήτων είναι θολωμένα. Τώρα για το ότι έκατσες να δεις όλη τη Φλωρεντία πριν ταξιδέψεις, δε σου φταίει το google... κι εγώ θα πάω εξωτερικό και το χρησιμοποίησα μόνο για να δω το ξενοδοχείο που θα μείνω

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Για μενα απο τη στιγμη που βρισκεσαι σε δημοσιους χωρους ο καθενας εχει το δικαιωμα να σε φωτογραφησει και να σε βιντεοσκοπησει.

Αλλα οχι και να σε δημοσιευει χωρις την εγκριση σου.

Αν θελουν να το κανουν, να μη θολωνουν μονο τις πινακιδες, να θολωνουν και προσωπα, για να μη πω και τα σωματα.

Ουτος η αλλως η ουσια του street view ειναι να βλεπεις την κινηση και οχι συγκεκριμενα προσωπα ή αυτοκινητα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

στο RAM του Ιουλιου ωρυονται οι συντακτες για αυτη την υπερβολικα περιοριστικη νομοθεσια,που δεν μας αφηνει να φωτογραφισουμε ο,τι γουσταρουμε και περιοριζεται ετσι η καλλιτεχνικη δημιουργια.Φοβαμαι πως ο κοσμος της τεχνολογιας θελει και την πιττα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο.

Με λιγα λογια:Πρεπει να αποφασισουμε σε ποιο απο τα 2 δικαιωματα μας θα κανουμε την υποχωρηση.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.