Jump to content



F@H. Τι, πως και γιατί.


TheLab

Recommended Posts

Δύο λόγια στα Ελληνικά(μιας και τα links που θα παραθέσω είναι ξενόγλωσσα), σχετικά με το τι είναι το F@H, και γιατί αξίζει να δαπανήσουμε την μη χρησιμοποιούμενη επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή μας.

    Τι είναι οι πρωτεϊνες και γιατί διπλώνονται; Οι πρωτεϊνες είναι η κινητήρια μηχανή πίσω από την βιολογία - είναι "νανομηχανές". Πρωτού οι πρωτεϊνες επιτελέσουν την βιοχημική λειτουργία τους, συναρμολογούνται ή "διπλώνονται". Η διαδικασία του διπλώματος της πρωτεϊνης, παρόλο που είναι σημαντικότατη και θεμελιώδης πρακτικά σε όλους τους κλάδους της βιολογίας, παραμένει μυστήριο. Επιπλέον, όταν οι πρωτεϊνες δεν συναρμολογηθούν σωστά, οι συνέπειες είναι σοβαρότατες. Μερικές από τις συνέπειες αυτές περιλαμβάνουν γνωστές ασθένειες, όπως Alzheimer, Νόσο των τρελλών αγελάδων (BSE), CJD, ALS, και Parkinson.

    Τί είναι το F@H Project; To Folding@Home είναι ένα project όπου με την βοήθεια ενός μικρού software, χρήστες υπολογιστικών συστημάτων σε όλο τον κόσμο βοηθούν στην μελέτη και κατανόηση του "διπλώματος" των πρωτεινών, των συνεπειών που έχει η μη ορθή συναρμολόγησή τους καθώς και των σχετικών ασθενειών. Χρησιμοποιούνται καινοφανής και μεγάλης κλίμακας κατανεμημένες υπολογιστικές μέθοδοι προκειμένου να προσωμοιωθούν οι χρόνοι και οι λειτουργίες των πρωτεϊνών... Αυτό έχει επιτρέψει στους ερευνητές να προσωμοιώσουν το "δίπλωμα" για πρώτη φορά και να εξετάσουν ασθένειες σχετικές με αυτό.

Τελικά, τι είναι το F@H;

Κατεβάστε το client software

Κεντρική Σελίδα του Standford

Aποτελέσματα, και τι ακριβώς πετυχαίνουν οι προσπάθειές μας

Νέα σχετικά με F@H, betas, κλπ.

Οι πόντοι μεμονωμένων πρωτεϊνών

Φόρουμς σχετικά με F@H

Στατιστικά Ομάδων του F@H

Συνολικές Βαθμολογίες Ομάδων

Στατιστικά της Ομάδας#32378 - TheLab.gr

Ενημερωτικά, το tech report αναλύει πότε και πόσο επηρεάζει ο client του F@H τις επιδόσεις του συστήματος μας, εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 107
  • Created
  • Last Reply
Originally posted by ΓιαγκΤ

Μακάρι να με διαψεύσετε αλλά νομίζω ότι εθελοτυφλούμε.

Πιθανόν ναι.. αλλά από το να ψάχνω υποτίθεται εξωγήινους.. η εκδοχή του ανθρωπισμού με βολεύει.. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.