Jump to content



My case


bleo8onhs

Recommended Posts

Πολύ ωραίο το forum σας παιδία, είπα και γώ να κάνω εδώ την παρουσίαση του κουτιού μου τώρα που τέλειωσε... Αρχίζουμε λοιπόν...!

Το κουτί ήταν ένα HeroIchi HEC-6919

post-71-1416070550,5766_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Αρχικά το κουτί βάφτηκε με σπρέι μπλε, με πολύ πολύ πέρλα και έγινε αγνώριστο. Βάφτηκαν και τα drives στο ίδιο ακριβώς χρώμα, κόπηκε το πλαινό παράθυρο με ακαθόριστο σχήμα (απλά πήρα τη σέγα και έκοβα...) και κόπηκαν και η πάνω τρύπα και η πλαινή για τους ανεμιστήρες με σέγα επίσης. Δυστυχώς φωτογραφίες από αυτή τη φάση δεν έχω. Σε αυτό το σημείο να δώσω μια συμβουλή. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι πρώτα να κόψετε ότι θέλετε, μετά να τρίψετε όλο το κουτί και μετά να το βάψετε. Αν δεν το τρίψετε, σημάδια από τις εργασίες θα φαίνονται πάνω στην επιφάνεια του κουτιού. Επίσης καλό είναι μετά το βάψιμο να περάσετε και ένα βερνίκι για να γυαλίζει και να μην χαλάσει το χρώμα.

Ξέχασα να πώ πως τα πλαινα του κουτιού τρυπήθηκαν με τρυπάνι για την προσθήκη ενός όμορφου fanbus, ενός στροφόμετρου και ενός βολτόμετρου.

Μπήκε το plexi και βιδώθηκε με ωραίες αλεν βίδες, μπήκαν και τα leds και τα διακοπτάκια και το βολτόμετρο. Τα leds ήταν δίχρωμα πράσινα-κόκκινα ανάλογα με τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Το στροφόμετρο άργησε λίγο γιατί ήθελε πολύ περισσότερο διάβασμα απ ότι υπολόγιζα.

post-71-1416070550,9793_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ενώ το κουτί ήταν πολύ ωραίο και αρκετά καλύτερο απ ότι έχουν κάνει αρκετοί μου φαινόταν αρκετά απλό. Στο προηγούμενο post ξέχασα να πώ πως όλες οι πλευρές που κόπηκαν καλύφθηκαν με πηχάκι νικελένιο που αγόρασα από μαγαζί με αξεσουάρ για μηχανάκια 2 ευρά το μέτρο.

Ξανάρχισε το modding λοιπόν για να φτιάξουμε το Aquarium project...

Το κουτί άδειασε ξανά και άρχισε πάλι το βάψιμο αυτή τη φορά με μπογία διπλής για αυτοκίνητα και σε φούρνο με πιστόλι. Ευτυχώς εδώ είμαστε όλοι γνωστοί και είμαι τυχερός να έχω φίλους σε όλα σχεδόν τα επαγγέλματα.

Το έβαψα λοιπόν με ένα περίεργο μπλέ της FORD USA ονόματι, indigo blue. Αρκετά ωραίο και περίεργο χρώμα. Αυτό που με χάλαγε και με χαλάει ακόμη είναι τα σημάδια που έχει επειδή δεν το έτριψα πρίν το βάψιμο...

Ο σκληρός βγήκε όπως βγήκε και η δισκέτα και μαζί τους βγήκαν και οι θέσεις τους αφήνοντας το κουτί σχεδόν άδειο. Αυτά βγήκαν με την προοπτική να βιδωθεί ο σκληρός όρθιος αφού είχα σκοπό να του βάλω και ένα παραθυράκι (ξέρετε οι περισσότεροι την ιστορία...) αλλά βγήκαν και για ένα σοβαρότερο λόγο. Αν δεν έβγαιναν δεν είχα χώρο για το διπλό plexi που θα έδινε την εντύπωση πως το κουτί είναι γεμάτο νερό...

Έβαψα τον delta που είχα πάνω στην swiftech με φωσφορούχο πορτοκαλί που λάμπει στο black light. Τα καλώδια αντικαταστάθηκαν με στρογγυλά διάφανα που τα έβαψα στο ίδιο χρώμα με τον ανεμιστήρα, όπως στο ίδιο χρώμα βάφτηκαν και τα blades των 2 μπροστά ανεμιστήρων και το περίγραμμα των καρτών. Είχα φτιάξει από την πρώτη "έκδοση" του κουτιού 2 92αρηδες ανεμιστήρες με διάφανα blades με δυνατά μπλε leds που μου άρεσαν και τους κράτησα για τα πλάγια και το πάνω μέρος. Το τροφοδοτικό βάφτηκε ασημί ολόκληρο και τα καλώδια του καλύφθηκαν με πλαστικό για αυτή τη δουλειά ακριβώς, διάφανο και μαύρο. Ο σκληρός με δυσκόλεψε πολύ. Χάλασα 2 WD 80GB JB και το παράθυρο πέτυχε σε έναν seagate 4,3GB που αγόρασα στο fleamarket. Τελικά έγινε και αυτός με παράθυρο και ένα μπλε led. Αγόρασα και έναν 80αρη JB WD για κύριο σκληρό και αυτός με το παράθυρο είναι γεμάτος τραγούδια. Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το διπλό plexi που θα περιείχε το νερό για το water effect. Διαπίστωσα μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο πως το plexi κολλάει μόνο με χλωροφόρμιο. Ναι, το υπνωτικό... Με αυτό δε, γίνεται μια τέλεια ένωση χωρίς να καταλαβαίνεις διαφορά. Όμως κανείς δεν μου το πούλησε αφού χρειάζεται ειδική άδεια. Η καλύτερη λύση είναι να πάτε σε κάποιον που φτιάχνει επιγραφές και να του πείτε να σας φτιάξει την κατασκευή. Εγώ πήρα άλλο δρόμο. Πήγα στον κύριο Μητρόπουλο στην Πάτρα στην Ερμού (διάσημο μαγαζί αν χρειαστήκατε ποτέ περίεργες βίδες οι της δυτικής Ελλάδας...) και του είπα το προβλημά μου. Εδώ να πώ πως με μια χαζοσιλικόνη από το PRAKTIKER δεν προλάβαινα να μετράω τις τρύπες... Ο κύριος Μητρόπουλος λοιπόν μου έδωσε σε μπουκάλι μια κόλλα/σιλικόνη ονόματι turbo mirror και μου είπε πως με αυτή κολλάνε τους καθρέφτες και πως θέλει το χρόνο της για να λειτουργήσει αλλά δεν θα έχω πρόβλημα. Έβγαλα τις σιλικόνες από τα plexi που είχα κόψει πιο πρίν με το dremel μου και το κόλλησα με την turbo mirror. Το επόμενο πρωί τα νέα ήταν υπέροχα. Πολύ λίγες διαρροές που σε 2 μέρες μηδενίστηκαν. Το πρόβλημα ήταν ότι λόγω του σχήματος του παραθύρου και λόγω του ότι εξ αρχής δεν προοριζόταν για τόσο χοντρό και τέλος πάντων γι αυτή τη χρήση, οι βίδες ήταν πολύ κοντά στα τοιχώματα όπως και ο ανεμιστήρας. Τέλος πάντων μετά από πολύ δουλεία ξεπεράστηκαν αυτά τα προβλήματα. Έκανα τρύπα για αν περάσει το σωληνάκι για τις φυσαλίδες, το κόλλησα και το δοκίμασα. Όλα καλά εκτός εκτός από κάτι. Το σωληνάκι έβγαζε μπουρμουλήθρες μόνο από την αρχή. Θα γράψω αργότερα πως λήθηκε αυτό το πρόβλημα. Το κουτί ήταν σχεδόν έτοιμο. Μάλλον τα συστατικά του κουτιού ήταν σχεδόν έτοιμα.

Είχα 2 UV λάμπες από την προηγούμενή "έκδοση" του κουτιού όπως και μία μπλέ και μία πράσινη αγορασμένες από το HAC SHOP. Τα στρογγυλά καλώδια επίσης τα πήρα από κει όπως και τους ανεμιστήρες με τα διάφανα blades.

’ρχισα να μοντάρω λοιπόν. Μπήκε η μητρική, μπήκαν οι κάρτες, μπήκαν οι σκληροί, μπήκαν τα IDE καλώδια, μπήκε η εσωτερική δισκέττα ( ;) ), μπήκαν τα drives μπήκαν και τα καλώδια του panel της audigy. Έβαλα τα fans, 2 μπροστά, ένας στα πλάγια, ένας πάνω, έβαλα τις λάμπες, σύνδεσα τα ρεύματα, έβαλα το "πειραγμένο" παράθυρο στο πλαινό, ξέχασα να πώ πως η άκρη του πλαινού είχε κοπεί από την αρχή και του είχα βάλει 2 κλάπες, και έπεσα πάνω σε ένα πρόβλημα... Ένας μικροελεγκτής του στροφόμετρου μου κάηκε και ήταν Σαββατοκύριακο... Έπρεπε να τον αγοράσω ( 8 ευρά), να τον προγραμματίσω και να τον βάλω επάνω, μέχρι την Δευτέρα που έληγε η προθεσμία για το διαγωνισμό. Φυσικά και δεν προλάβαινα αφού για να έρθει ο μικροελεγκτής στην Πάτρα ήθελε μια βδομάδα απρογραμμάτιστος. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω με πράγμα που να μην δουλεύει επάνω!!!

Έκοψα λοιπόν το τμήμα που είχε τα διακοπτάκια, το στροφόμετρο και το βολτόμετρο (φωτογραφία πάνω) και του έβαλα plexi. Το βίδωσα με τις ίδιες βίδες που είχα το κάτω και πέρασα το ίδιο νικελένιο πηχάκι που έβαλα και κάτω. Έκανα τρύπες για τα leds και για τα διακοπτάκια αλλά ήταν άδειο. Έφτιαξα λοιπόν μια συστοιχία από 8 leds στην μέση που θα έδειχναν από την παράλληλη μέσω software ότι εγώ ήθελα. Το έβαλα και αυτό επάνω, τα σύνδεσα όλα, οι λάμπες μπήκαν οι δύο UV κάθετα στα δύο άκρα, η μπλέ κάτω οριζόντια και η πράσινη στο κάτω μέρος του κουτιού, και κόλλησα στο πίσω μέρος του κουτιού εξωτερικά αυτοκόλλητο μπλέ φωσφοριζέ της αστυνομίας που λέει BLEO8ONHS κάθετα στην πίσω πλευρά. Δεν είχα τι να βάλω μπροστά όμως στις δισκέτες. Έκοψα ένα plexi στα μέτρα των δυο δισκετών, έτριψα το γύρω γύρω με ντουκόχαρτο, το βίδωσα με τις βίδες αλεν που χρησιμοποίησα σε όλο το κουτί και στη μέση έβαλα ένα... αναπτήρα αυτοκινήτου...!!! (Δουλεύει κανονικά)

Το έβαλα στο αυτοκίνητο και έφυγα για Αθήνα.

Πάλι μου φαινόταν ότι κάτι λείπει. Σκέφτηκα να του βάλω ένα ψαράκι, αλλά είπα ότι θα ήταν μαλακία γιατί αυτοί του PC MAGAZINE θα έπρεπε να το ταίζουν κάθε μέρα. Πήγα λοιπόν σε ένα μαγαζί με ζώα και αγόρασα πετραδάκια που βάζουν στα ενυδρεία και πλαστικά φύκια. Σκόρπισα τα πετραδάκια στο εσωτερικό και μέσα στο plexi και έβαλα τα φύκια μετά το απαραίτητο mod... μέσα στο plexi και στο κουτί. Ήμουν έτοιμος! Ακολουθούν φωτογραφίες του κουτιού και έχω και 2 video με τις μπουρμουλήθρες και το σκληρό από 3,5mb που να δούμε πως θα ανεβάσω...

post-71-1416070550,9863_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η αντλία αέρα για τις φυσαλίδες δίπλα στο τροφοδοτικό με δικό της 220 V ρεύμα και δικό της διακόπτη... (τελικά δεν σας είπα πώς έφτιαξα το πρόβλημα με το σωληνάκι και τις φυσαλίδες ε? Τη λύση έδωσαν... τα πετραδάκια!)

post-71-1416070551,048_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το παράυθρο χωρίς φλας με αναμένες τις UV και την πράσινη, με νερό και τις φυσαλίδες αναμμένες (δυστυχώς δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου στην φωτογραφία, γενικά από τις φωτογραφίες αδικείται πολύ το κουτί...)

post-71-1416070551,0728_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.