Jump to content



Αγορά wireless ADSL modem/router


ChSin7

Recommended Posts

Ψάχνω ένα wireless ADSL2+ modem/router με κάπως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μπορώ να δώσω μέχρι 200 ευρώ. Κάποια από τα χαρακτηριστικά που ζητώ :

- 800.11n και φυσικά b/g

- να μπορεί κάποιος να συνδεθεί με wireless και να δει internet χωρίς καμία προστασία (χωρίς WEP/WPA/WPA2) ώστε να "μοιράζω" ιντερνετ στην γειτονιά αλλά να έχει και κάποιο bandwidth management ώστε να μπορώ για παράδειγμα να δώσω έτσι το 1/4 ή 1/3 του up/down bandwidth. Με τέτοια σύνδεση να μην μπορεί να βλέπει τους άλλους υπολογιστές που είναι επάνω του.

- Ταυτόχρονα κάποιος άλλος να μπορεί να συνδεθεί με WPA2 να να αποτελεί μέρος του δικτύου (να βλέπει τους άλλους υπολογιστές & ιντερνετ) χωρίς bandwidth limit.

- Η κεραία/κεραίες να μπορούν να βγουν και να μεταφερθούν εξωτερικά του σπιτιού (1-2 μέτρα προέκταση).

- Σταθερές ταχύτητες, να μην μπουκώνει

- USB για δίσκο/δίσκους

- καλό firewall/προστασία

- πολλοί οδηγοί και how-to's στο ίντερνετ για να μην αρχίσω τώρα στα γεράματα να μαθαίνω πρωτόκολλα.

- καλή υποστήριξη από την κατασκευάστρια και από communities.

Στα συν το VoIP + VPN.

Προτάσεις ?

(θα μπεί σε ΟΤΕ Conn-x PSTN) :alien:

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να βρεις κάτι τέτοιο στην αγορά, οπότε εξέτασε το ενδεχόμενο να βάλεις κάποια linux διανομή για routing σε κάποιο παλιό pc και να πάρεις απλώς ένα 802.11b/g/n accesss point.

Link to comment
Share on other sites

- να μπορεί κάποιος να συνδεθει με wireless και να δει internet χωρις καμία προστασία (χωρίς WEP/WPA/WPA2) ώστε να "μοιράζω" ιντερνετ στην γειτωνιά αλλά να έχει και κάποιο bandwidth management ώστε να μπορώ για παράδειγμα να δώσω έτσι το 1/4 ή 1/3 του up/down bandwidth. Με τέτοια σύνδεση να μην μπορεί να βλέπει τους άλλους υπολογιστές που είναι επάνω του.

- Ταυτόχρονα κάποιος άλλος να μπορεί να συνδεθεί με WPA2 να να αποτελεί μέρος του δικτύου (να βλέπει τους άλλους υπολογιστές & ιντερνετ) χωρίς bandwidth limit.

Αποκλείεται να βρεις κάτι τέτοιο στην αγορά. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να έχεις 2 Wireless Access Points επάνω σε ένα Router και το ένα να εκπέμπει χωρίς κλείδωμα και το άλλο με ότι κλείδωμα θέλεις.

- Η κεραία/κεραίες να μπορουν να βγουν και να μεταφερθούν εξωτερικά του σπιτιου (1-2 μετρα προέκταση).

Τα περισσότερα Routers/AP έχουν αποσπόμενη κεραία, επομένως μπορείς να βάλεις κάποια άλλη με προέκταση. Προσοχή στο μήκος του καλωδίου για τυχόν απώλειες.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω ένα VIgor το κάνει αυτό. Μπορεί κάποιος που το έχει να μου πεί ? `Η κάποιος που γνωρίζει από αυτά να δεί μία το demo του εδώ : http://www.draytek.com/user/SupportLiveDemoDetail.php?ID=36 και να μου πεί ?

Μπορείς να ορίσεις 2 ή περισσότερα SSID και εκεί να ορίσεις την ασφάλεια για το καθένα.

Δεν θέλω να δώσω 150 ευρώ για να μην μου δουλέψει όπως θέλω

Edit: μάλλον κάνει http://www.draytek.co.uk/support/kb_vigor_multiplessid.html μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει ?

Υπάρχουν άλλα παρόμοια modem/routers ?

Link to comment
Share on other sites

το 2710n που έχω τα κάνει όλα αυτά που ζητάς.:)

ορίζει διαφορετικά SSID.....έχει usb port.....έχει bandwidth manager για ξεχωριστά κάθε ip που θα συνδεθει επάνω του......έχει άτελείωτα καλούδια για VPN και Security......και οι κεραίες είναι αποσπώμενες για να μπορείς να βάλεις καλώδιο με εξωτερική κεραία σε μπαλκόνι ή ταράτσα.το μόνο που δεν έχει είναι Voip.

http://new.draytek.com/user/PdInfoDetail.php?Id=82

θα σου στείλω και πμ για περισσότερες λεπτομέρειες

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.