Jump to content



Laptop/Netbook Για Πρωτάκι


ProPitsiriko$

Recommended Posts

Ο Αδερφουλης μου μεγαλωσε..Ξεκινάει το γυμνασιο..και οπως ολοι γνωριζουμε θα παρουν επιδοτηση 450 ευρω για να παρουν ενα φορητο υπολογιστη..

Καθομαι αυτες τις μερες και κοιταω διαφορους φορητους..Αλλα δεν ξερω τιποτα απο αυτους..γιαυτο ειμαι εδω!Να βγαλουμε μια ακρη..

Budget ? 450-550(αντε 600 αυρω)

Οθονη 12'' τουλαχιστον εως 14''

Λιγο βαρος γιατι θα τον κουβαλαει ο μικρος Και ταχυτητα που ολοι θελουμε..

Εχω βρει μερικα laptop - netbook αλλα εχω καποια προβληματακια..!

Ξεκιναω..

1)Lenovo IdeaPad S12 ( μεσα στο budget της επιδοτησης , 12αρα οθονη Αλλα δεν γνωριζω τιποτα για τους Intel Core 2 Solo )

2)Dell Inspiron Mini 12 (και αυτο μεσα στο budget , 12αρα οθονη , σκληρος - μνημη θα αλλαχτουν σε μεγαλυτερης χωρητικότητας Αλλα δεν γνωριζω για αποδοσεις Atom και αποτι νομιζω η Z σειρα ειναι dual core σωστα ? )

3)Lenovo IdeaPad U350 (13αρα οθονη!! , φαινεται να ειναι ο μεγαλος αδερφος του S12! 4gb μνημη και 320 σκληρος..Vista που ''λογικα'' θα ειναι upgrade-able σε windows 7 ) Η καλυτερη επιλογη για εμενα μεχρι τωρα

4)Toshiba Satellite Pro U400-13L (Αλλο ενα με 13αρα οθονη..πολλα θετικα αλλα βγαινει λιγο εκτως budget αλλα εαν τα αξιζει χαλαλι του )

Τι θελω εγω..:

Α)Λοιπον...Δεν θελω Msi , Acer , Lg και τετοια..γιατι μου φαινονται πολυ μουφες σε ποιοτητα!

Β)Ειμαι Fan της Dell..

Γ)θελω ενα φορητο που να εχω καλο service σε περιπτωση βλαβης και να μην γινονται τα νευρα μου τσαταλια!

(πιστευω να μην ξεχασα κατι..)

Οποια αλλη γνωμη υπαρχει δεκτη! Τον φορητο θα τον χρησιμοποιω και εγω γιαυτο και με ενδιαφερει..

Η αγορα δεν θα γινει αμεσα..Αλλα οταν παρουμε την επιδοτηση..Οποτε για κανενα μελλοντικο laptop,netbook που θα βγει και σας ερχεται στο μυαλο ριξτε καμια ιδεα..!

Ευχαριστω για τον χρονο σας...!!:hi:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Και εγω ενδιαφερομαι να ακουσω παιδια,θα παρει η αδερφη μου.Αλλα ακουσα οτι πρεπει να παρεις ενα που θα στοιχιζει το πολυ 450 και δε θα μπορεις να δωσεις καμια 200αρα παραπανω γιατι τα αλλα παιδια θα νιωθουν μειονεκτικα βλεποντας τα ακριβα.

Link to comment
Share on other sites

Τα 2 Lenovo θα κοίταγα...το dell καλό, αλλά μπορεί να μην μπορείς να βάλεις extra μνήμη και ο Atom είναι νομίζω πιο αργός από τον Solo. Η σειρά z είναι και αυτή μονοπύρηνη.

Το Toshiba, νομίζω καλή λύση, αλλά ξεφεύγει και δεν νομίζω να αξίζει για ένα πιτσιρίκι...

Link to comment
Share on other sites

Κανένα από τα netbooks που έχεις στο μυαλό σου δεν είναι μέσα στις προδιαγραφές. Έχω την εντύπωση επίσης ότι θα πρέπει να κοστίζει max 450 euros και δεν θα υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης της διαφοράς (νομίζω για να μην αρχίσουν να κυκλοφορούν στα σχολεία Vaio και Macbook Air - εγώ έχω καλύτερο λαπτοπ από σένα νια νια νια)

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ νομίζω πως πρεπει να εχει το πολύ 450€. Βασικα γιατι δεν ζηταγαν απο καθε κατασκευαστη να δώσει μια προταση και να ειχες να διαλέξεις απο αυτά τα 7-8 μοντελα μετά, θα ηταν πιο απλό.

Anyway, αντιστοιχα περίπου (σε χαρακτηριστικα) με το το ideapad ειναι και τα Acer Timeline, παίζουν σε 13.3, 14 και 15.6 ίντσες και αποτι λένε έχουν πολύ καλή αυτονομία

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα δεν άρχισε η χρονιά, πλάκωσαν οι επιχορηγήσεις. Σε μας τους ταλαίπωρους φοιτητές ούτε ένα BeBook δε μας πήραν που το χρειαζόμαστε :TD:

Τεσπα :)

γεγονός είναι ότι η επιδότηση επιτρέπει την αγορά ενός λάπτοπ στη μέγιστη τιμή της επιδότησης. Είναι ρήτρα του υπουργείου να ΜΗΝ μπορεί κάποιος να δίνει παραπάνω χρήματα, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Επίσης πρέπει οι πωλητές να βγάλουν πρώτα τις προσφορές τους πριν διαλέξει κάποιος. Και γω σαν πρωτάκι θα γούσταρα έναν τετραπύρηνο σε λάπτοπ, αλλά κάτι τέτοιο δε θα γίνει.

Συγκεκριμένα πρέπει το λάπτοπ να είναι ελαφρύ, με μεγάλη αυτονομία, να περιέχει εξελληνισμένο λογισμικό (σίγουρα κειμενογράφο αλλά νομίζω και ΛΣ) ίσως κάποια προστασία από παράνομες και κακόβουλες ιστοσελίδες και σίγουρα θα διατίθενται τα σχολικά βιβλία από το υπουργείο σε ηλεκτρονική μορφή έτοιμα και εγκατεστημένα στο λάπτοπ. Η εγκατάσταση είναι πολύ πιθανό να γίνεται κατά την αγορά της συσκευής.

Θεωρώ λογικό ο υπολογιστής να είναι netbook χαμηλής κατανάλωσης.

Καλοφάγωτα μόλις τα πάρετε, αλλά οι μεγαλύτεροι να προσέχουμε τους μικρότερους αλλιώς θα βγουν πιο αποβλακωμένα από τη δική μας γενιά. (φανταστείτε και μόνο να περάσει κάποιο παιδάκι WoW μέσα και να παίζει μέσω των hotspot που υπάρχουν ελεύθερα στις μεγάλες πόλεις, τέρμα η μπάλα στα διαλείμματα:suicide2:)

Link to comment
Share on other sites

Τα μηχανήματα θα ειναι συγκεκριμένα με προεγκατεστημενο software απο τον κατασκευαστή.

(και οτι ειπαν οι πάνω περι τιμής ;))

Αν μαθω κατι θα ποσταρω γιατι και εμενα η αδερφή μου μολις πήγε 1η Γυμνασιου

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα που το υπουργείο δεν προκύρηξε ανοιχτό διαγωνισμό για τις τόσες χιλιάδες κομμάτια συμφωνα με τις παραπάνω προδιαγραφές. Με opensource λειτουργικό + προγράμματα θα μπορούσε να έχει γλυτώσει πολλά λεφτά* (τα οποία προσπαθούν να μας τα πάρουν ακόμη και από το χ3σιμο) και τα παιδιά να είχαν μια κοινή πλατφόρμα = ευκολότερο troubleshooting & support.

* ή καλύτερο υλικό ώστε να αντέξει μέχρι το τέλος του λυκείου.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον...διαβασα για τους Intel Core 2 solo..1 core αλλα πιο γρηγοροι απο τους Atom..

Αντε να δουμε τι θα γινει με τις επιχορηγήσεις..! μακαρι να μπορουμε να δωσουμε ενα 50αρι παραπανω γιατι το Lenovo U350 μου εχει γυαλισει το ματι..!

Οσο για αυτα που ειπωθηκαν του στυλ εγω εχω καλυτερο pc απο εσενα και τετοια δεν νομιζω οι γονεις να δωσουν ΤΟΣΑ χρηματα για να παρουν ενα λαπτοπ σε ενα παιδι 12 χρονον! που στην τελικη δεν μπορει να το αξιοποιησει σωστα! και ξερουν πως θα το περνει στο σχολειο και υπαρχει περιπτωση να γυρισει μια μερα κλαμενο σπιτι λεγοντας οτι του επεσε μπλα μπλα μπλα..:flower:

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να δώσεις αυτο το κατι παραπάνω...:)

Παντως θετικο ειναι το γεγονός οτι τα βιβλια της πληροφορικής ειναι όντως αλλαγμένα και δεν γραφουν πλέων τις κλασικές ανοησίες για asembly κτλ.

Εξηγουν για διαφορα υποσυστήματα και γενικα το περιβάλλον των windows xp(:crazy:)

Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω οι γονεις να δωσουν ΤΟΣΑ χρηματα για να παρουν ενα λαπτοπ σε ενα παιδι 12 χρονον! που στην τελικη δεν μπορει να το αξιοποιησει σωστα! και ξερουν πως θα το περνει στο σχολειο και υπαρχει περιπτωση να γυρισει μια μερα κλαμενο σπιτι λεγοντας οτι του επεσε μπλα μπλα μπλα..:flower:

Σίγουρα?

Τα κινητά που κρατάνε μερικά τα έχεις προσέξει? :blink:

Ακούμε που ακούμε για ληστείες μεταξύ 15χρονων που κλέβουν κινητά. Τώρα θα έχουν ένα λόγο παραπάνω!:sarcastic:

Link to comment
Share on other sites

Τι να πω ρε παιδια,αυτο με τα λαπτοπ φετος ειναι καπως...

Δε νομιζω να τα παιρνουν στο σχολειο,ισως τους βαζουν καμια εργασια στο σπιτι.Πιο πολυ πιστευω το καναν για να ριξουν σταχτη στα ματια του κοσμου και καλα επειδη δεν μας εδωσαν πριν 2-3 χρονια τα OLPC που σχεδιαζε να αγορασει το κρατος.Η χαζομαρα ειναι οτι με 100 ευρω παραπανω θα επαιρνες ενα λαπτοπ 2 φορες καλυτερο απο αυτα των 450 ευρω. :zzz:

Link to comment
Share on other sites

Είτε καλά είτε κακά, είτε με Μ$ είτε όχι, είτε 450 είτε 550 ευρώ, το γεγονώς που πρέπει να μείνει είναι ένα...

Κάποια παιδιά που ΔΕΝ μπορούσαν πριν, είναι τώρα σε θέση να αποκτήσουν έναν μικρό σύγχρονο υπολογιστή που είναι καλύτερος από το τίποτα ή από το καβουρδιστήρι ΡΙΙΙ-ΡΙV δεκαετίας με την χάλια crt που ενδέχεται να έχουν.

Τα υπόλοιπα είναι φιλολογία.

Link to comment
Share on other sites

Λίγα λόγια για τους P4, ε? :mad:

Ακόμα τέτοιο έχω στο desktop, άσε που με τα win7 οι HT είναι και πάλι στη μόδα :p

Άνευ πλάκας, ένα λαπτοπάκι με μικρή οθόνη, χαμηλό βάρος, μεγάλη αυτονομία και έναν "καβουρντιστήρι" επεξεργαστή τους έρχεται γάντι.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη για πολυπήρυνα μηχανήματα. Δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν ποτέ.

Ακόμα και άτομα που ασχολούνται με παράλληλα συστήματα βολεύονται άνετα με 2 πυρήνες. Ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω ποιο το νόημα να χρησιμοποιούν i7 πχ (όχι πως θα πάρουν τέτοια λαπτοπ, προς θεού :laughing:)

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν πηγαινετε σε καταστηματα πληροφορικης της γειτονιας σας και να κανονισετε να παρετε λαπτοπ που κοστιζει πχ 600€ με μια "εκπτωση" 150€ και τα βρισκετε μεταξυ σας;:ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.