Jump to content



Τρόποι αποστολής και ανίχνευσης δέματος στο εξωτερικό


kallileo

Recommended Posts

Καλημέρα

Πήγα στην ACS για να στείλω τον φάκελο με το USB stick για RMA στην Ολλανδία και μου ζήτησαν 40+ ευρώ όσο δηλαδή έχει καινούργιο.

Καμιά πιο λογική και φτηνή λύση δεν υπάρχει?

Ταχυδρομείο ίσως?

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση είναι: Παίζει γενικότερα? Γιατί το σύστημα δεν είναι αυτόματο, και πρέπει κάποιος να αλλάζει το status...όπως καταλαβαίνετε κανείς δεν το κάνει...

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

κανονικα δουλεύει τελικά. το τσέκαρα και εγώ. απλά ορισμένες φορές αργεί να ενημερωθεί και μπορεί ξερω 'γω να δεις το log της διαδρομής 3 ημερών ενός δέματος μονοκόματο μετά από 3 μέρες.

Link to comment
Share on other sites

νομιζω χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος πως όσο το δέμα κινείται εντός Ελλάδας μπορείς να το παρακολουθήσεις μέσω των ΕΛΤΑ και αφού πάει στο εξωτερικό με τον μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αντιστοιχη υπηρεσία των εκει ταχυδρομείων.

Στην αντίστροφη έκδοση το έχω δοκιμάσει και έτσι γίνεται (δηλ. δέμα από το εξωτερικό προς Ελλάδα)

Link to comment
Share on other sites

παλιότερα που ειχα ψαχτεί (όχι για εξωτερικό βεβαια αλλά δεν έχει και πολλή σημασία) συμπέρανα πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να είσαι σίγουρος ειναι να πας στο ταχυδρομείο σου και να ρωτήσεις. ούτε τηλέφωνα, ούτε ιντερνέτια ούτε τιποτα γιατί θα σε μπερδέψουν. :)

Link to comment
Share on other sites

Επειδη προσφατα εστειλα ενα λαπιτοπι, Καναδα, να σας πω λοιπον τι ισχυει.

Πηγα στα Ελτα της περιοχης μου στις 18/5. Παρεδωσα το δεμα για αποστολη ως συστημένο (express δεν δεχοντουσαν για το Καναδα) και εκανα και ασφάλεια για το ποσό των 700€ (οσο είχε το λαπιτοπ).

Το δέμα έφυγε κανονικά. To track n trace δούλεψε κανονικά. Την ίδια μέρα το δέμα ήταν στα κεντρικά της Θεσσαλονίκης.

Μετά σιωπή.

Μου ήρθε απο το ταχυδρομείο χαρτάκι παραλαβής του δέματος στις 26/5. Πηγα πάλι στο κατάστημα της περιοχής μου όπου και με ενημέρωσαν οτι τελικά δεν δέχεται ο Καναδάς δέματα με ασφάλιση, οπότε μου επέστρεψαν τα 6€ που ήταν το κόστος της ασφάλειας και το ξαναέστειλα.

Ξαναδούλεψε το track n trace την ίδια μέρα και είδα ότι το δέμα έφτασε πάλι στα κεντρικά.

Απο εκεί και πέρα δεν ξανακούσαμε για το δέμα.

Το barcode δεν δούλεψε στην ταχυδρομική υπηρεσία του Καναδά.

Το δέμα παρελήφθει απο τον παραλήπτη στις 17/6 με καμία άλλη ενημέρωση απο κανένα online σύστημα είτε των ταχυδρομείων του Καναδά, είτε απο τα ΕΛΤΑ παρά μόνον ότι έφτασε στα κεντρικά της Θεσσαλονίκης.

Ο τιμοκατάλογος που αναφέρεται πάντως στο site είναι αυτός ακριβώς.

Εγώ για το λάπτοπ μαζί με όλο το πακέτο του (4.5 κιλά) πλήρωσα 51€ με την ασφάλεια.

Όσο για την ενημέρωση από το κατάστημα, στην δική μου περίπτωση δεν ήξεραν αν μπορούσα να το ασφαλίσω ή όχι το δέμα, οπότε καθυστέρησε η παράδοση μία εβδομάδα

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.