Jump to content



Σύνθεση νέου υπολογιστή


daemon13

Recommended Posts

Λοιπόν θέλω καινούργιο μηχανάκι γύρω στα 500-600 ευρώ ίσως και λίγο παραπάνω.

Χώρις να έχω πολυψάξει την αγορά έλεγα να πάω σε κάποια i5-i7 λύση(έαν είναι οικονομικά δυνατόν).

Τον υπολογιστή τον θέλω και για παιχνίδια(δεν με νιάζουν και τρέλες επιδόσεις)

αα και κάτι που ξέχασα...θέλω μόνο τροφοδοτικό,μητρική,μνήμες και cpu

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά είμαι υπερ του socket 1366 αλλά αφού ο φίλος δεν θα ασχοληθεί με το oc απο αυτά που καταλαβαίνω απο τα συμφραζομενά του του πρότεινα s1156 καθώς στα default o 860 είναι γρηγορότερος απο τον 920.

Link to comment
Share on other sites

Eγώ πάλι θα πρότεινα μία σύνθεση AMD ειδικά όταν πρόκειται για gaming,σίγουρα οι i7 είναι πολύ ανώτεροι αλλά σε συνδυασμό με έναν καλό ssd θα είναι άλλη η αίσθηση αποκρισιμότητας του συστηματος. :D

attachment.php?attachmentid=36575&stc=1&d=1254690468

post-4484-1416074149,9664_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως οι ssds δεν απευθινονται σε gamers..στα παιχνίδια δεν θα δεις καμία μεγάλη διάφορα..για gaming pc πρέπει να επενδησεις στην κάρτα γραφικών και όχι σε ssd η τόσο πολύ σε CPU..κατα την γνώμη μου τουλάχιστον

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα ότι θα δεί διαφορά στα παιχνίδια λόγω του ssd,αλλά να προτιμήσει έναν AMD επεξεργαστή τον δυνατότερο επεξεργαστικά αφού ο επεξεργαστής μάλλον θα μείνει στοκ.Και γενικότερα ένας ssd θα δώσει μία ώθηση στην ¨αποκρισιμότητα¨ του λειτουργικού,απότι η χρήση hdd.

Επιμένω να λέω ότι ο i7 είναι καλύτερος αποδεδειγμένα,αλλά η προσωπική μου άποψη είναι καλύτερα AMD+SSD παρά Intel χωρίς.

:)

Link to comment
Share on other sites

Και στα παιχνίδια θα δείς διαφορά με ssd...

Φορτώνουν μακράν γρηγορότερα και δεν έχεις παγώματα μέσα στο παιχνίδι όταν ο δίσκος διαβάζει τα data για την επόμενη σκηνή-πίστα-πες το όπως θες.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά με 520 τροφοδοτικό δεν πάς πολύ μακρια σε gpu. Πρέπει το παλικάρι να μας πεί τι κάρτα γραφικών έχει.

Για επεξεργαστή ας βάλει τον ΑΜD PHENOM II X4 955BE που είναι ξεκλείδωτος, δηλαδή με ένα κλικ στο multi γίνεται ίδιος με τον 965, ο οποίος στο κατάστημα "ΓΡΑΜΜΗ" στην Στουρνάρη κοστίζει 158€ !!!!!

http://www.grammi.gr/eidos.aspx?kvd=55558508

Με τα χρήματα που κερδίζει βάζει μεγαλύτερο τροφοδοτικό για να μπορεί να βάλει οποιαδήποτε κάρτα γραφικών επάνω!

Mπορεί επίσης να βάλει και μια aftermarket ψύκτρα σαν την SCYTHE MUGEN II για να έχει καλές θερμοκρασίες και αθόρυβο σύστημα ή να πάρει μνήμες μεγαλύτερης συχνότητας (1600mhz) !!

+++:whistlingΔεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΠΛΑΙΣΙΟ και E-SHOP έχουν κρατήσει τις τιμές των PHENOM CPU τόσο ψηλά ενώ τα περισσότερα καταστήματα έχουν ρίξει τις τιμές έως και 30% !!!! Μπορεί η τιμή των ΑΜ3 μητρικών να είναι χαμηλότερη ειδικά στα value μοντέλα σε σχέση με τις 1366 και 1156 και να μπορεί να καλύψει την διαφορά επιδόσεων μεταξύ των πλατφορμών ώστε να δώσει έναν καλό λόγω απόδοσης/τιμής, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την συγκράτηση των τιμών που έχουν κάνει τα δυο αυτά καταστήματα! Πιστεύω όμως πως στην τιμή που έχει η ΓΡΑΜΜΗ τον 955BE είναι κελεπούρι !!

Στο gaming πάντως ουσιαστικές διαφορές μεταξύ I7 και PHENOM II δεν θα δει κανείς ενώ πολλές φορές θα δει τον phenom ανώτερο!!! Ο SSD σίγουρα είναι κάτι που θα δώσει άλλον αέρα στο σύστημα και για εμένα είναι προτιμότερος από οποιοδήποτε δυνατότερο cpu !

-Εδώ μην ξεχνάμε πως η AM3 πλατφόρμα θα παίρνει και 6πύρηνα μέσα στο 2010 ενώ η 1156 δεν προβλέπεται να αναβαθμίζεται σε κάτι παραπάνω!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.