Jump to content



NVIDIA phasing out GeForce GTX series


strong

Recommended Posts

Όπως νομίζεις...admin είσαι στην τελική αν νομίζεις ότι έχει αξία να συζητήσουμε κάτι που έχει γράψει ένα site πριν 11 μέρες και ήταν μέσω unconfirmed sources και εξακολουθεί να είναι μετά από τόσες μέρες.......... i rest my case :whistle2:

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή εσύ σε 11 μέρες έχεις πάρει πρέφα όλα τα μαντάτα σε τουτο τον ντουνιά? Εγώ ας πούμε δεν το ήξερα το νέο.

Δεν έχει λογική αυτό που λες. Το "γνωστό" thread θα πεθάνει μόνο του, μη "χαλιέσαι".

Link to comment
Share on other sites

Ωραια τοτε σβηστε το παρακαλω και αν ξαναγραψω........

μα δεν τιθεται θεμα διαγραφης strong.

Συμφωνω με την απαντηση του admin Αστρολαβος .

Ειναι ενα πολυ ενδιαφερον θεμα απλως λογω πολλων ενεργων θεματων στο τωρα τελευταια με την "επελαση" 5870 και αντιδρασεων nVidia εχουν πεσει πολλες ειδησεις.

Για αρχη θα ηθελα προσωπικα να ακουσω και τη δικη σου αποψη επι του θεματος.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, δεν περιμενα να κανει τετοια πατατα η Nvidia με την λουστραρισμενη 285

και οσον αφορα τις φημες για αποσυρση των 275-285-295 με χαλαει διοτι μερικοι απο μας

περιμεναμε να πεσουν οι τιμες τους(285-295) για να κανουμε και μεις αναβαθμιση, τωρα εαν αποσυρθουν μας βλεπω για ATI μερια!

Link to comment
Share on other sites

Τι απόσυρση ρε φίλε.... ότι γίνεται κάθε φορά θα γίνει. Θα σταματήσει να βγάζει παλιές γιατί θα βγάζει καινούριες. Δε θα σου πάρει κανείς την κάρτα. Εσύ τη δουλειά σου θα την κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα..

Γιατί να έχουμε την εντύπωση ότι κάτι θα αλλάξει; Η nvidia θα βγάλει τις νέες κάρτες ενώ σιγά σιγά θα σταματήσει την παραγωγή των παλαιοτέρων.

Θα προσπαθήσει να μας πει ότι τα 888 τετράκις εκατομμύρια τρανσίστορ που θα έχει πάνω αξίζουν μια καρότσα ευρώ.. κάποιοι θα διαλέξουν να τις αγοράσουν.. κάποιοι θα προτιμήσουν να πάρουν ATI και κάποιοι άλλοι θα πάρουν παλιότερης γενιάς κάρτες εκμεταλλευόμενοι την πτώση τιμών ή το "σπρώξιμο" των μεταχειρισμένων.

Πάντως να εξαφανιστούν από τα ράφια των καταστημάτων τα GTX2xx με την κυκλοφορία των νέων φίλε strong.. δεν νομίζω ότι είναι δυνατό.

Ακόμα και άμεση διακοπή παραγωγής να γίνει, υπάρχει τόσο stock που θα πρέπει να δοθεί.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι, εδώ έχουν ακόμα ρευστότητα οι 8800 GT/GTX , οι 2χχ γενιά θα υπάρχουν και σαν νέες και σαν μεταχειρισμένες για πολύ καιρό.

Δεν νομίζω κανείς να θέλει να πάρει μια φθηνή κάρτα 260/280/285 potentially και να μην βρίσκει.

Πάντα ψωνίζεις ανάλογα με τις ανάγκες.

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην σειρά 8 και 9 και τη σειρά gt 200.

Η σειρά 8 και 9 είναι πολύ αποδοτικές σε λόγο κόστους παραγωγής - απόδωσης. Μιλάμε για μια αρχιτεκτονική η οποία με μικρό (πλέον) μέγεθος chip και μικρό κόστος κατασκευής παράγει αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα σε μικρές αναλύσεις μέχρι σήμερα.

Η σειρά gt200 είναι άλλη περίπτωση, έχει καλές επιδόσεις αλλά με πολύ μεγάλο κόστος παραγωγής σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Δηλαδή μια 4890 με επιδόσεις 5% κάτω από την gtx285 μπορεί να πουληθεί στα 150-160 δολάρια με κέρδος για την ΑΤΙ και την εταιρεία που βάζει τη στάμπα!

Μια 275/285/295 Πρέπει να πετύχει τιμές (ΠΕΡΙΠΟΥ) πάνω από 250 δολάρια για τη 275 350 για τη 285 και 500 για τη 295 για να είναι βιώσιμη και για την nvidia και για την εταιρεία που βάζει τη στάμπα.

Με την 5850 και την 5870 στις ίδιεα κατηγορίες τιμής και τισ 5770/5750 και 4890/4870 από κάτω δεν υπάρχει χώρος στην αγορά για 285/295 ακόμα και 275. Μόνο η 260 έχει κάποια θέση.

Άρα για το λόγω αυτό nvidia και οι συνεργάτες σταματούν την διάθεση προιόντων σε ποσότητες, δεν μπορόυν να κατεβάσουν τιμές διοτι τότε δεν θα μπορούν να βγάλουν κέρδος από την πώλησή τους και αν δεν κατεβάσουν τιμές δεν μπορούν να πουλήσουν.

Για αυτό τα μαγαζιά είναι γεμάτα 250 και λείπουν τα άλλα μοντέλα. Άρα όσοι περιμένουν φτηνες gt200 δεν θα το δούν. Ισως όταν οι gt200 πάνε σε παραγωγή 40nm και πέσει το κόστος αλλά αυτό θέλει πάνω από έξι μήνες.

Όλες οι ελπίδες της nvidia έιναι τώρα πάνω στο fermi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.