Jump to content



Κοινός φορτιστής για τα κινητά τηλέφωνα


kezm

Recommended Posts

Ένας νέος φορτιστής κινητών τηλεφώνων που θα λειτουργεί για κάθε τύπο κινητό εγκρίθηκε από την ITU (International Telecommunication Union).

Σύμφωνα με το GSMA υπολογίζεται ότι 51.000 τόνοι των περιττών φορτιστών παράγονται κάθε έτος, με κάθε κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων να υλοποιεί τον δικό του τύπο φορτιστή, αναγκάζοντας τους καταναλωτές να αλλάζουν φορτιστές με την αγορά νέας συσκευής.

Επίσης οι νέοι φορτιστές είναι ακόμα πιο αποδοτικοί και η διάρκεια ζωής τους διαρκεί περισσότερο. Το GSMA εκτιμά ότι θα συμβάλουν στην μείωση των ετήσιων εκπομπών αερίων κατά 13.6 εκατομμύρια τόνους.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης» ανέφερε ο Malcolm Johnson, director of ITU's Telecommunication Standardisation Bureau. Ενώ συμπλήρωσε ότι «Οι καθολικοί φορτιστές είναι μια λύση και ανυπομονώ να τους δω σε άλλες περιοχές του πλανήτη»

Όσο αφορά το τεχνολογικό κομμάτι, οι φορτιστές έχουν μία micro-USB θύρα, παρόμοια με αυτή που έχουν οι ψηφιακές κάμερες.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι υποχρεωτικό για τους κατασκευαστές να υιοθετήσουν τους νέους φορτιστές, αλλά η ITU λέει ότι κάποιοι εξ’ αυτών έχουν ήδη υπογράψει την συμφωνία.

«Σκοπεύουμε να τους διαθέσουμε στην αγορά κατά το 1ο μισό του 2010» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Aldo Liguori εκπρόσωπος της Sony Ericsson σε συνέντευξη τύπου στο BBC.

Πηγή BBC

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.