Jump to content


[Γνώμες] Αγορά 5.1 ενισχυτή για αντικατάσταση παλιού (γίνετε;)


panaiz

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά! Θα χρειαστώ την βοήθεια σας γιατί τον συγκεκριμένο τομέα δεν τον κατέχω καθόλου!

έχω το set ηχείων creative inspire 5.1 digital 5700 εδώ και 4-5 χρόνια πάνω σε μια creative x-fi xtreme gamer.

Ο ενισχυτής τους τα έχει παίξει τώρα τελευταία οπότε λέω να κρατήσω τα ηχεία που είναι καλά και να πάρω έναν ενισχυτή και να τα συνδέσω στον καινούργιο (γίνετε έτσι;).

Οπότε θα χρειαστώ κάποιον ενισχυτή που να έχει speakers outputs (τα γράφω έτσι όπως τα έχει πάνω ο creative ενισχυτής): R, L, RS, LS, C, SUBWOOFER. και για σύνδεση πάνω στην κάρτα ήχου έχει analog inputs: Front, Rear, Center(Subwoofer).

Θα συνδεθεί μόνο με το pc για αναπαραγωγή .mkv ταινιών, παιχνίδια και για MP3, οπότε δεν με ενδιαφέρουν τα radio και τα cd-players, και ίσως στο μακρινό μέλλον αντικαταστήσω και τα ηχεία, προς το παρών πάντως με ικανοποιούν.

Και αν υπάρχει κάτι και με 100 ευρώ καλά θα είναι.

Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

θα μου έκανε κ αυτό αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει τις εισόδους και τις εξόδους που χρειάζομαι.. και δεν έχει και καμιά photo από το πίσω μέρος για να τις δω κιόλας. γιαυτό αν είχατε μια πρόταση από κάποιον ενισχυτή που τον γνωρίζετε θα ήταν το καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Αδερφέ,

δε θα βρεις λύση έτσι που το ψάχνεις και μάλιστα σε αυτά τα λεφτά που αναφέρεις...

Αυτά τα σετ είναι "χαλάει-πετάει", για να βρεις ενισχυτή 5.1 που να τα τρέχει πρέπει να πας σε κομμάτι που να κοστίζει τουλάχιστον 200€ χοντρικά (ο πιο μικρός/φτηνός πολυκάναλος δλδ), αλλά πέραν αυτού ούτως ή άλλως θα έχεις και ένα θεματάκι τόσο με τις ωμικότητες των ηχείων, όσο και και το wattage του ενισχυτή καθώς ακόμη και ο πιο "ψόφιος" κανονικός ενισχυτής έχει ισχύ πολλαπλάσια σε κάθε κανάλι από αυτή του ενσωματωμένου που είχε το σετ.

Θα σου έλεγα να προσανατολιστείς στην αγορά καινούργιου σετ με τη μία...

Το μηχανάκι που πόσταρε ο φίλος προηγουμένως είναι αποκωδικοποιητής/προενισχυτής και δε διαθέτει ενισχυτικά στάδια, άρα δε σου κάνει. Θα σου έκανε αν είχες και τους ανάλογους ενισχυτές έτσι ώστε να οδηγήσεις ολόκληρο το σύστημα μέσω του decoder. Αλλά τι να λέμε τώρα: 250€ ο decoder (με ταχυδρομικά πχ), άλλα καμιά 200αρια € ο ενισχυτής και τα ηχεία που έχεις τώρα ζήτημα να κοστίζουν/πιάνουν 50€... Οπότε με αυτά τα λεφτά χτυπάς άνετα κορυφαίο 5.1 σύστημα ηχείων για PC!

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνήσω με τον απο πάνω φίλο.Ο φτηνότερος πολυκάναλος ενισχυτης 5.1 έχει στα 190€ (ουσιαστικά θες εναν ενισχυτή με 5.1 εισόδους)

Δυο λύσεις κατεμέ

1)Αγοράζεις ένα καινουργιο ηχοσυστημα για pc

2)Ψαχνεις στις αγγελίες για παλιό 5.1 ενισχυτή

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας παιδιά, καλά το είχα καταλάβει ότι δεν θα την έβγαζα φτηνά κ ότι θα πρέπει να δώσω περισσότερα λεφτά απ'όσα έκανε το παλιό μου ηχοσυστηματάκι.

Οπότε τώρα σκέφτομαι για 2 λύσεις και να κάνω μια καλή αγορά, budget 300-350 ευρω:

1) να πάω σε σετ ηχείων για υπολογιστή (σκέφτομαι τα logitech Z5500 ή μήπως πάλιωσαν πια κ υπάρχουν καλύτερες επιλογές κ σε λιγότερα χρήματα; )

2) ή να πάω σε σετ ηχείων home cinema (αλλά σε αυτά βάζεις cd-dvd σύνδεση με τηλεοράσης κτλ. για να δεις ταινίες ε; άρα δεν κάνουν στην περίπτωση μου; )

3) κ είδα πως υπάρχει και μια άλλη λύση, να πάρω σετ 5.1 ηχεία, και ξεχωριστά τον ενισχυτή. π.χ.: Σέτ 5.1 ηχείων YAMAHA NS-P280 (B) και Ενισχυτής Home Theater 5.1, KODA AV-1068

(το θέμα όμως είναι ότι θα ταιριάζουν; )

Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε σε 5.1 σετάκι για pc γιατί με τα άλλα θα μπλέξεις και θα ξοδευτείς άγρια...

Δεν έχω κάτι να σου προτείνω με φανατισμό, τα Logitech μια χαρά μου ακούγονται. Βέβαια, προ μηνών είχα την ευκαιρία να ακούσω τα 550 της Edifier και πήγα πραγματικά περίπατο (στο Black Hawk Down είχαν εξαιρετικο έλεγχο και πολύ καλή ατμόσφαιρα)...

http://www.pixmania.gr/gr/gr/4293388/art/edifier/c-asa-5-1-s550.html

Μετά που τα έψαξα και λίγο, ανακάλυψα ότι πρόκειται για πολύ προχώ κατάσταση, σίγουρα αιώνες από τα Logitech.

Αν ήταν να δώσω τόσα λεφτά για κομπιουτεράδικο σύστημα 5.1, θα τα προτιμούσα!

Link to comment
Share on other sites

Ερνέστο μάλλον προς τα εκεί θα κινηθώ.. σε έτοιμο 5.1 σετάκι.

επίσης είναι ενδιαφέρουσα η πρόταση σου για το σετ της Edifier, θα το κοιτάξω περεταίρω..

vasi με ποιόν ενισχυτή να χρησιμοποιήσω τα υπάρχον ηχεία μου; με αυτόν τον KODA AV-1068 που είπα παραπάνω εννοείς; γνωρίζεις αν θα ταιριάζουν;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.