Jump to content



HD σε παλιό μηχάνημα


Myralis

Recommended Posts

Καλημέρα/καλησπέρα έχω ένα παλίο μηχάνημα Pentium 4 στα 3 Gh, και ενώ συνήθως δεν αντιμετωπίζω σημαντικά προβλήματα σε βαριές εφαρμογές (δημιουργία video με το Nero, απλό adobe photoshop κτλ), είναι αδύνατον να δω HD video στον υπολογιστή μου. Στα 720P κάτι πάει και γίνεται μερικές φορές, στα 1080P είναι αδύνατον.

Όντας παίχτης WoW (αποφεύγω να πω gamer, μόνο ένα παιχνίδι είναι), έχω αναβαθμίσει την RAM στα 3G, και πλέον έχω μια sapphire ATI HD3850 με 512 Ram, AGP όμως. Σίγουρα το παλιάς τεχνολογίας mobo (είπαμε AGP) και ο επεξεργαστής είναι το bottleneck του συστήματος, όμως η RAM είναι αρκετή και η κάρτα γραφικών είναι δυνατή.

Η ερώτηση είναι, υπάρχει τρόπος να δω καλά video HD χρησιμοποιώντας την ισχύ της κάρτας γραφικών? Ποιό player έχει αντίστοιχες ρυθμίσεις?

Ευχαριστώ!

EDIT: Χρησιμοποιώ Windows XP proffesional

Link to comment
Share on other sites

χρησιμοποιησε το mpc-hc για να εχεις dxva η σειρα 3ΧΧΧ θα παιξει τα περισσοτρα h264 video χωρις προβληματα χρησιμοποιώντας ελαχιστα τον επεξεργαστη σου.

επισης το mpc-hc δε χρειαζεται codecs, οποτε οτι εχεις εγκαταστησει απλα βγαλε το πληρως πριν περασεις τον mpc-hc.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το παραπάνω. MPC-HC ή με τον δικό του decoder ή με τον CoreAVC μαζί βέβαια με το Matroska Splitter. Υπάρχουν διάφοροι οδηγοί, αν έχεις πρόβλημα πες μας. 1080p θα βλέπεις με κάποια σπασίματα (όχι πολλά), αλλά 720p θα πρέπει να βλέπεις τέλεια.

Συνήθως τα διάφορα codec packs φορτώνουν το σύστημα και δημιουργούνται conflicts.

Link to comment
Share on other sites

Φαινεται να δουλευει καλα στα 720P, και να ζορίζεται αρκετά στα 1080p. Το πρόβλημα φαίνεται να ήταν το full installation των codecs αφου το MPC-HC έβγαζε την ταινία αρνητικά αν δεν ήταν .mkv (αλλά .avi).

O Panoc είπε "για να εχεις dxva η σειρα 3ΧΧΧ", ελληνικά? απλά πέταξα ta codecs και κσαναεγκατέστησα το MPC-HC με τα λιγότερα πράγματα που μπορούσα, είδα ότι μπήκε matroska spillter και H264 κάτι... λείπει κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις γρήγορες απαντήσεις.

Άν πάς στα options του mp-hc στο playback -> ouput

επέλεξε από την πρώτη στήλη directshow video το evr custom και στις 2 δίπλα το directx 9.

το evr custom ειναι απενεργοποιημένο..

Link to comment
Share on other sites

Αυτό λέω, πρέπει να το tick-άρεις για να επιβαρύνεται η Ati και όχι ο επεξεργαστής.

Ναι sorry, εννοούσα ότι δεν μπορώ να το tickάρω, είναι απενεργοποιημένες οι 3 τελευταίες επιλογές και δεν μπορώ να τις πειράξω.

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε αυτό το πρόγραμμα

http://blog.monogram.sk/janos/download/dl-graphstudio.php

Τρέξτο, πάνε File> Render Media File... και επέλεξε ένα 720p video. Βγάλε Screenshot και δώστο εδώ, να δούμε τι codecs χρησιμοποιείς.

Κάνε το ίδιο και για ένα 1080p και αν δεις διαφορές κάνε ένα screenshot ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις WinXP βάζεις το VMR9. Δεν μπορείς να βάλεις το EVR.

Χρειάζεσαι το CoreAVC, το οποίο από την έκδοση 1.9 και μετά χρησιμοποιεί CUDA αν έχεις Nvidia GPU, το οποίο κάνει acceleration σε όλα τα mkv άσχετα αν έχουν κωδικοποιηθεί σωστά ή όχι.

Αν διαλέξεις το CoreAVC έναντι του internal decoder, πρέπει να το δηλώσεις σαν προτιμητέο και παράλληλα να ξε-τικάρεις την επιλογή για χρήση του internal decoder.

Aν έχεις VodSub, το κάνεις block γιατί σπάει το DXVA.

Το εξωτερικό matroska splitter είναι καλύτερο από αυτό που έχει ο MPC-HC.

Link to comment
Share on other sites

720pvideo.jpg

1080pvideo.jpg

Ίδια είναι

Μετά διάβασα το δεύτερο post από Ταμτάκο, έκανα unistall to Vobsub και το 1080p επαιξε τέλεια, αλλα χωρίς subs, από VMR9 το πήγα VMR9 relentless όπως έλεγαν οι οδηγίες του MPC-HC και έπαιξε καλά με subs, τα υπόλοιπα relentless δεν έπαιζαν καλά.

Δεν έκανα τπτ με το coreAVC και έχω ΑΤΙ όπως έγραψα στο πρωτο ποστ.

Φαίνεται πλέον όλα να παίζουν σωστά.. να δοκιμάσω κάτι άλλο?

Σίγουρα πλέον το βάρος πέφτει στην κάρτα γραφικών?

Link to comment
Share on other sites

...το renderless εννοούσα, συγνώμη που δεν το ξεκαθάρισα. Δες από τoν task manager πόσο CPU utilization έχεις. Αν το νούμερο είναι περίπου στο 5%, έχεις DXVA. Μπορείς να το δεις και από τον player. Ποιον video decoder χρησιμοποιείς?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Παιδιά, έχω κι εγώ ένα P4 μονοπύρινο στα 3 GHz στην τηλεόραση και αντιμετωπίζω ακόμα πρόβλημα. Ακολούθησα τα παραπάνω βήματα που προτείνατε, αλλά έχω κάρτα nvidia 7600 GT που δεν υποστηρίζει CUDA. Τί να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάχει περίπτωση....Το πολύ πολύ να του βάλω την 8800 που έχω στο κυρίως PC μαζί με το τροφοδοτικό και να βάλω την 7600 στο άλλο. (δε μου αρέσει και πολύ αυτή η σκέψη)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν τα θυμάμαι πια και πολύ καλά, νομίζω πως δεν δουλεύει το DXVA σε όλες τις 8800. Στις G80 ΔΕΝ δουλεύει, αλλά στις G92 δουλεύει. Οπότε, αν το θέλεις μόνο για τις ταινίες, μια 9600GT (που πρέπει να είναι και φθηνότερη) είναι safe bet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.