Jump to content

HOW TO: SSD Performance Tips

Lazy Dog

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αποφάσισα να γράψω αυτόν εδώ τον οδηγό, ώστε όλα τα "tips & tricks" να είναι μαζεμένα και τακτοποιημένα.

Όλα τα παρακάτω "tweaks" τα έχω κάνει και εγώ στον δικό μου Postville και εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα...

Θα πρέπει να τονίσω όμως ότι αν και στο δικό μου σύστημα λειτουργούν, μπορεί στο δικό σας να μην ισχύσει το ίδιο. Δεν θα φέρω ΚΑΜΜΙΑ ευθύνη αν προκαλέσετε ζημιά στο σύστημά σας και να θυμάστε ότι το backup είναι φίλος μας.:snap:

Ας αρχίσουμε λοιπόν...

Disable indexing

Start Menu -> Computer -> Δεξί κλικ στον SSD μας -> Properties -> Ξετικάρουμε το "Allow files on this drive to have contents indexed in addition to file properties"(Σε κάποια αρχεία μπορεί να χρειαστεί να πατήσουμε το "Skip")

picture.php?albumid=237&pictureid=4495

Το επόμενο βήμα είναι να σταματήσουμε το "Windows Search" service,

Κλικάρουμε λοιπόν στο Start Menu και πληκτρολογούμε services.msc

picture.php?albumid=237&pictureid=4496

Πηγαίνουμε προς το τέλος και βρίσκουμε το "Windows Search". Διπλό κλικ επάνω του, stop και από το drop down list επιλέγουμε "Disabled"

picture.php?albumid=237&pictureid=4497

Enable Write Caching

Control Panel -> Hardware and Sound -> Device Manager -> Disk Drives -> Διπλό κλικ στον SSD μας -> Policies.

Η πρώτη επιλογή πρέπει ήδη να είναι τικαρισμένη. Αν δεν είναι την τικάρουμε.

Το ίδιο κάνουμε και για την δεύτερη επιλογή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν και δεν μου έχει συμβεί μέχρι τώρα, τικάρωντας την 2η επιλογή υπάρχει περίπτωση να χάσουμε τα δεδομένα μας σε μια πιθανή διακοπή ρεύματος...

picture.php?albumid=237&pictureid=4498

Οσοι έχουν εγκατεστημένους τους drivers για το εκάστοτε chipset(στη δική μου περίπτωση Intel), θα δουν το παρακάτω

picture.php?albumid=237&pictureid=4499

Οσοι δεν έχετε εγκαταστήσει drivers αλλά χρησιμοποιείτε αυτούς της Microsoft, θα δείτε το παρακάτω

picture.php?albumid=237&pictureid=4506

Defragmentation

Start Menu -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> Disk Defragmenter -> Configure schedule -> Select disks

Αν δεν δουμε τον/τους SSD μας στη λίστα είμαστε ΟΚ. Αν όμως για κάποιο λόγο βρίσκονται εκεί και είναι τικαρισμέμοι, τους ξετικάρουμε

Για παράδειγμα εγώ έχω 2 SSD στο σύστημά μου(τον C και τον D). Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα οι συγκεκριμένοι δεν βρίσκονται στη λίστα.

picture.php?albumid=237&pictureid=4500

Disable Superfetch

(Πριν ακολουθήσετε τα παρακάτω, πάρτε ένα backup της registry για καλό και για κακό...)

Start Menu -> πληκτρολογούμε regedit.exe

Ακολουθούμε τη διαδρομή HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters

picture.php?albumid=237&pictureid=4501

Εδώ λοιπόν κάνουμε διπλό κλικ στο Superfetch και βάζουμε την τιμή 0

Στο Prefetch τώρα οι περισσότεροι επιλέγουν την τιμή 0(disable caching). Εγώ έχω επιλέξει την τιμή 2(Cache Boot Files Only).

Πάμε ξανά στα services(πληκτρολογούμε "services.msc" στο Start Menu) και απενεργοποιούμε το Superfetch

picture.php?albumid=237&pictureid=4507

picture.php?albumid=237&pictureid=4508

Page File

Start Menu -> Right-Click Computer -> Properties -> Advanced System Settings -> Settings (Performance) -> Advanced Tab -> Change ->

Και εδώ πάλι η επιλογή είναι δική σας. Μπορείτε είτε να απενεργοποιήσετε τελείως το page file ή να δώσετε μια σταθερή τιμή.

Η συμβουλή η δική μου είναι να μην το πειράξετε αν δεν έχετε πρόβλημα χώρου, ή αν θέλετε να το πειράξετε βάλτε του μια σταθερή τιμή. Εγώ έχω βάλει 1024...

picture.php?albumid=237&pictureid=4502

Disable System Restore

(Και σε αυτή την περίπτωση σας συμβουλεύω αν δεν έχετε πρόβλημα χώρου ή αν δεν έχετε κάποιο άλλο backup λογισμικό(Acronis True Image για παράδειγμα), μην κάνετε καμμία αλλαγή.)

Start Menu -> Right-Click Computer -> Properties -> Advanced System Settings -> System Protection Tab -> Click Configure -> Check Turn off system protection -> Click Delete -> OK

picture.php?albumid=237&pictureid=4503

picture.php?albumid=237&pictureid=4504

Disable Hibernate

Start Menu -> πληκτρολογούμε cmd -> δεξί κλικ στο cmd εικονιδιο -> Run as Administrator -> πληκτρολογούμε powercfg -h off -> πατάμε ENTER -> πληκτρολογούμε exit -> πατάμε ENTER

picture.php?albumid=237&pictureid=4505

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα. Αν έχετε τίποτα να προσθέσετε ή αν είδατε καμμία μακακια που έχω γράψει, εδώ είμαι...

Για να κάνετε align τον SSD σας δοκιμάστε το Paragon Alignment Tool(thanks allos)

partaligntoolbanner.jpg

ParagonAligmentTool2_0-Main.jpg

Αν δεν είναι έχει επιλογή και κάνει align τον σκληρό μόνο του.

Επιλέγετε να γίνει align και μετά κάνει επανεκκίνηση.

Πριν μπει στα windows ξεκινάει την διαδικασία του alignment.

Παίρνει κάμποση ώρα να γίνει , εμένα μου έκανε μισή ώρα σε SSD 128gb με used 22gb.

Αν θέλετε κάντε ένα backup πρώτα (εγώ δεν έκανα).

Εμένα ο σκληρός ΔΕΝ ήταν aligned , τον έκανε μια χαρά και είδα και διαφορά στα benchmarks μετά.

Πηγές:OCZForum, DellMini forum

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Mπράβο ωραίος οδηγός.

Εγώ έχω κρατήσει το system restore και σβήνω με το CCleaner ότι δεν θέλω.

Επίσης κράτησα και το Page file γιατί που και που βλέπω κάτι κουλά.

Πως μπορουμε να καθαρισουμε εναν SSD με το Ccleaner ??

Θελει κατι ιδαιτερο ???

Θελει κατι ιδαιτερο ???

Όπως θα καθάριζες και έναν συμβατικό HDD. Δεν θέλει κάτι το ιδιαίτερο.

Εκτός και αν δεν κατάλαβα σωστά την ερώτησή σου...

Edit: Ο Tiltevros εννοεί το Tony-Trim

Περισσότερες πληροφορίες εδώ(by jax7480)

Mπράβο ωραίος οδηγός.

Εγώ έχω κρατήσει το system restore και σβήνω με το CCleaner ότι δεν θέλω.

Επίσης κράτησα και το Page file γιατί που και που βλέπω κάτι κουλά.

Εγω εχω μεταφερει το Page file των windows σε εναν αλλον συμβατικο σκληρο... ;)

Θελει κατι ιδαιτερο ???

Όχι μόνο για τα System Restore Points το είπα ότι μπορεί να τα καθαρίσει όλα,

εκτός από το τελευταίο.

υπαρχει ενα προγραματακι που τα κανει ολα μαζι.Ή τουλαχιστον τα περισσοτερα.

Όλα σε ένα

With this little app you can tweak Windows 2K/XP/Vista and 7 including x64 in seconds.

With all the advice online for SSD hard drives it can take hours of research and fiddling to properly setup your SSD drive. Now with the SSD Tweak Utility you can adjust Windows settings in seconds:

- Windows Indexing Service

- System Restore

- Windows Defrag

- Use Large System Cache

- Ntfs Memory Usage

- Disable 8.3 Filenames

- Disable Date Stamping

- Disable Boot Tracing

- Windows Prefetcher

- Windows Vista Superfetch

- Windows Services

To δοκίμασες αυτό?

Θα το δοκιμάσω το ΣΚ να δω, ευχαριστούμε και πάλι για τις πληροφορίες.

Όχι ακόμα, είμαι στον φορητό της δουλειάς (που έχω βάλει μεν SSD, αλλά δεν αρέσκομαι να τρέχω τέτοια προγράμματα γενικότερα)

To δοκίμασες αυτό?

Θα το δοκιμάσω το ΣΚ να δω, ευχαριστούμε και πάλι για τις πληροφορίες.

Το έχω δοκιμάσει αλλά μου έκανε κάτι ματσακωνιες και το σούταρα...

Παρόμοια προβλήματα με το 1ο ποστ εδώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.