Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Καλησπέρα

Κατ' αρχήν να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη για το μέγεθος της απάντησης αφού επισυνάπτω και αποσπάσματα που θεωρώ πως είναι το ''ζουμί'' από διάφορα άρθρα.

@ Shadow Keeper :

Για το πότε άρχισε το ΄΄κακό΄΄ του δανεισμού πέφτεις έξω. Ακόμα και αν παραβλέψουμε τα όργια του δανεισμού κατά την επανάσταση του 1821 μια καλή αρχή θα μπορούσε να θεωρηθεί το 1945.

Οι σημερινές δανειακές ανάγκες, τα σημερινά αδιέξοδα της υπερχρέωσης, έχουν την καταγωγή τους στις ρυθμίσεις των προπολεμικών χρεών της χώρας που έγιναν στη δεκαετία του 1960 από τις κυβερνήσεις της ΕΡΕ και της Ένωσης Κέντρου. Από την περίοδο της απελευθέρωσης, τόσο το ΕΑΜ, όσο και σύσσωμη η αριστερά αργότερα με κύρια έκφρασή της την ΕΔΑ, είχαν ως βασική θέση τη διαγραφή των προπολεμικών χρεών της χώρας με σκοπό την αυτοδύναμη παραγωγική ανασυγκρότησή της προς όφελος του λαού της. Την άποψη αυτή, περί διαγραφής των προπολεμικών χρεών, είχαν υιοθετήσει την εποχή εκείνη και μια σειρά σεβαστοί καθηγητές της οικονομίας, όπως ο μετέπειτα ακαδημαϊκός Άγγελος Αγγελόπουλος, ο διατελέσας διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ξενοφών Ζολώτας, ο καθηγητής Δημήτριος Καλιτσουνάκης, κ.α. Το θεωρούσαν – εκτός όλων των άλλων – και ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής από τους συμμάχους προς την Ελλάδα που υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές κατά την διάρκεια του πολέμου.

όλο το άρθρο: http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/05/blog-post_20.html

Φυσικά και συμφωνούμε πως η όλη ιστορία της ''διάσωσής'' μας ουσιαστικά ωφελεί τις τράπεζες και όχι την χώρα μας. Καμία χώρα. Το γιατί συνοψίζεται εδώ:

Το χειρότερο όμως για τις χώρες του ευρώ είναι το γεγονός ότι έχουν βρεθεί μ’ ένα νόμισμα, που ουσιαστικά δεν είναι δικό τους νόμισμα. Καμιά από τις χώρες του ευρώ, ακόμη και οι πιο μεγάλες, δεν ελέγχει την έκδοση και την κυκλοφορία του νομίσματος. Καμιά από τις χώρες του ευρώ δεν έχει την κεντρική της τράπεζα να δουλεύει για την προστασία και την διευκόλυνση της δικής της οικονομίας. Το ευρώ είναι ένα επενδυτικό προϊόν και οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης έχουν υπαχθεί στην ΕΚΤ με βασικό σκοπό την στήριξη αυτού του προϊόντος. Σύμφωνα με τον Τρισέ «το ευρώ είναι ένα αξιόπιστο νόμισμα το οποίο διατηρεί σταθερή την αξία του. Από την εισαγωγή του 11½ χρόνια πριν, ο μέσος πληθωρισμός ήταν κάτω αλλά κοντά στο 2%, σύμφωνα με τον δικό μας ορισμό της τιμαριθμικής σταθερότητας. Η ικανότητα του ευρώ να διατηρεί την αξία του είναι απολύτως ουσιώδης για την εμπιστοσύνη των επενδυτών τόσο εντός, όσο και εκτός της ευρωζώνης.» (Le Monde, 31/5/2010)

πηγή : http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/06/blog-post_03.html

Από εκεί και πέρα όμως για το τι μπορεί να γίνει τα πράγματα μπερδεύουν.

+@ Petrossortep :

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι με αυτό το ρυθμό και ανεξάρτητα από τις όποιες θυσίες επιβληθούν, τελικώς οδεύουμε προς χρεωκοπία γιατί:

οι πληρωμές για τα δάνεια που έχουν συνάψει οι κυβερνήσεις της χώρας εκτινάχθηκαν από 23,8 δις ευρώ το 2000 στα 84,2 δις ευρώ το 2009. Δηλαδή από το 17,4% του ΑΕΠ της χώρας το 2000, στο 35% του ΑΕΠ το 2009! Μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος η οικονομία της χώρας; Και βέβαια όχι. Εδώ βρίσκεται το όλο πρόβλημα. Όταν η χώρα έχει φτάσει να ξοδεύει το 140% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού σε εξυπηρέτηση του δανεισμού της, είναι προφανές ότι βρίσκεται σε κατάσταση χρεωκοπίας, είτε το θέλει, είτε δεν το θέλει, είτε το γνωρίζει, είτε όχι.

πηγή: http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/03/blog-post_25.html

πέραν της περιβόητης πλέον αναδιάρθρωσης του χρέους για την οποία εκτός του ότι προτείνεται από αυτούς οι οποίοι κοιτάζουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ συμφέρον (και άρα για μένα τουλάχιστον ύποπτο) ανακύπτουν μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα:

Όλοι αυτοί που προτάσσουν σήμερα την αναδιαπραγμάτευση του χρέους και επικαλούνται μυριάδες σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς όταν ακούσουν έστω και την πιθανότητα ο λαός να αρνηθεί το χρέος, δεν θα έπρεπε να μας απαντήσουν καθαρά σε μερικές βασικές ερωτήσεις;

Τι ακριβώς σκέφτονται να διαπραγματευτούν; Τι πρόκειται να βάλουν στο τραπέζι για να γλυκάνουν τους τοκογλύφους και κερδοσκόπους που κατέχουν πάνω από το 75% των ελληνικών ομολόγων;

Πώς και με ποιο τρόπο σκέφτονται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτούς τους ομολογιούχους, ώστε να τους αποσπάσουν έναν συμβιβασμό ή μια ρύθμιση του χρέους που υποτίθεται ότι θα είναι ευνοϊκή για τη χώρα; Μήπως με την απειλή της παύσης πληρωμών; Ξέρουν πολλές περιπτώσεις που εξαναγκάστηκαν οι ομολογιούχοι σε διαπραγματεύσεις μόνο υπό την απειλή της παύσης πληρωμών; Εμείς στις 280 και πλέον περιπτώσεις επίσημων χρεοκοπιών κρατών που έχουμε μελετήσει από το 1824 έως το 2009, δεν γνωρίζουμε να υπάρχει ούτε μία. Μήπως αυτοί ξέρουν καλύτερα;

Τι πρέπει να υποστεί η χώρα και ο λαός της για να αντιληφθούν ότι διαπραγμάτευση ενός χρέους που δεν μπορεί να αποπληρωθεί δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο σε βάρος του λαού και της χώρας; Τι πρέπει να γίνει για να πειστούν; Πόση πείνα, πόση καταστροφή, πόση κατοχή, πρέπει να δεχτεί η χώρα και ο λαός για να βάλουν αυτοί μυαλό; Που θέτουν τις «κόκκινες γραμμές» τους; Έχουν τέτοιες ή πρόκειται για ένα συνηθισμένο αίτημα σκοπιμότητας;

Τέλος, γνωρίζουν έστω και ένα παράδειγμα όπου μια χώρα να μπήκε σε διαδικασίες διαπραγματεύσεων για τη ρύθμιση του χρέους της και να την έβγαλε καθαρή; Ποια χώρα γλύτωσε από τη θανάσιμη λαβή των δανειστών της με αναδιαπραγμάτευση του χρέους; Έχουν κανένα παράδειγμα; Η ιστορία έχει αρκετά παραδείγματα χωρών που οι λαοί τους επέβαλαν την άρνηση του χρέους και ορθοπόδησαν, ανεξάρτητα από το αν έλυσαν τελικά όλα τα προβλήματά τους, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα που μια χώρα να γλύτωσε με διαπραγματεύσεις.

πηγή: http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/06/blog-post_4891.html

Και εδώ προβάλλει η εναλλακτική της παύσης πληρωμών. Η διαφορά είναι ότι μιλάμε για μη αναγνώριση του χρέους λογίζοντας το ως επαχθές χρέος καθώς σε περίπτωση παύσης πληρωμών αλλά αναγνώρισης του χρέους ουσιαστικά παραδίδουμε όλους (μα όλους) τους πόρους της χώρας προς εκποίηση μέχρι της ικανοποιήσεως των πιστωτών.

Στη σκληρή μάχη που θα έπρεπε να δώσει, η Ελλάδα θα είχε ως νομιμοποιητική βάση την καθιερωμένη, διεθνώς, νομική έννοια του «επαχθούς χρέους» (odious debt), την οποία μάλιστα εισήγαγαν οι... Αμερικανοί, όταν απέσπασαν την Κούβα από την ισπανική αυτοκρατορία. Η αρχή αυτή λέει ότι ένα έθνος δεν δεσμεύεται από αβάσταχτα δάνεια τα οποία συνήψε ένα διεφθαρμένο ή τυραννικό καθεστώς σε συνενοχή με τους διεθνείς τραπεζίτες. Κάτι παρεμφερές έγινε και στην Ευρώπη: η Κεντρική Τράπεζα προσέφερε επί σειρά ετών άφθονο, φθηνό χρήμα στις εμπορικές τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους μας βομβάρδιζαν με κάθε είδους πιστωτικές κάρτες και κάθε είδους δάνεια, διογκώνοντας μια οικονομία-φούσκα προς όφελος των Γερμανών και άλλων βορείων χωρών, που πλημμύρισαν την ελληνική αγορά με τις εξαγωγές τους. Όταν η φούσκα πήγε να σπάσει, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, τα κράτη έσπευσαν να σώσουν τις τράπεζες και τώρα στέλνουν τον λογαριασμό στους πολίτες.

πηγή: Http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/04/blog-post_5927.html

Και πάλι εδώ μια περαιτέρω ανάλυση από όποιον κατέχει τα του Διεθνούς δικαίου θα ήταν περισσότερο από ευπρόσδεκτη.

Τελειώνοντας παραθέτω 2 λινκ με επεξήγηση της όλης εικόνας που θα σχηματιζόταν από μια άρνηση χρέους και οριστικής παύσης πληρωμών.

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/05/blog-post_5312.html

http://youpayyourcrisis.blogspot.com.2010/05/blog-post_3384.html

Έγινε επεξεργασία από colt3003
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Οργιάζουν το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και τα «μηχανάκια» που κλέβουν στην αντλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα στη διάθεση των εταιρειών εμπορίας καυσίμων οπώς αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Επειτα από τις απανωτές αυξήσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, το κίνητρο για τα κυκλώματα είναι τεράστιο, καθώς για κάθε λίτρο λαθραίας βενζίνης που διακινεί ο λαθρέμπορος, τσεπώνει πλέον σχεδόν το... ένα ευρώ (συγκεκριμένα 94 λεπτά, όσο είναι ο ΕΦΚ μαζί με τον ΦΠΑ), έναντι 59 λεπτών που κέρδιζε τον Ιανουάριο, πριν από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στους φόρους που έχουν εκτινάξει την τιμή στο 1,485 ευρώ.

Απόδειξη του πόσο μεγάλο είναι πλέον το όφελος για τους λαθρέμπορους είναι το γεγονός ότι το κόστος για τη μεταφορά λαθραίων ποσοτήτων από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, που κάποτε αποτελούσε αντικίνητρο, με συνέπεια το φαινόμενο να κάνει θραύση μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, δεν αποτελεί πια εμπόδιο. περισσότερα...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

ναι ξέρω...εδώ μιλάμε για Ελλάδα....αλλά έχει να κάνει και με το πως τα πλάθουν σιγά σιγά οι εξωτερικοί παράγοντες.

http://www.skai.gr/news/world/article/145780/amuthitos-fusikos-nloutos-sta-snlahna-tou-afganistan--14-6-2010/

Link to comment
Share on other sites

Και όσοι είναι στις κρίσιμες ηλικίες βέβαια...περιμένουν από τους τελειωμένους συνδικαλιζώμενους 50ρηδες να αντιδράσουν....

Οι ίδιοι δεν έχουν χρόνο...ή φεύγουν ή αντιδρούν για άλλα πιο "gamata" γεγονότα....

Link to comment
Share on other sites

βγηκανε κατι παπαγαλακια υποπτων προθεσεων και πασαρουνε στο ιντερνετ φωτογραφιες με 100μαρκα και οτι δηθεν οι γερμανοι τυπωνουν μαρκο για να το λανσαρουν 1/1/2011 , με τη φωτογραφια απο τα μαρκα απο το 1991

1.http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/blog-post_6519.html

2.[ame=http://www.google.com/search?btnG=1&pws=0&q=100DM+Noten+buendel]100DM Noten buendel - Google Search[/ame]

3.http://www.bundesbank.de/50jahre/50jahre_pressematerialien_bildarchiv.php#stabiles

4.Banknotenpakete mit 100 DM -Noten der Banknotenserie BBk III

Datum: 1991

Rechte: Deutsche Bundesbank

ι τι θα γινει με το καθε **&(*&)()@!# που σπερνει οτι θελει στο ιντερνετ , τι θα γινει με την παραπληροφορηση και τη προπαγανδα , ποιοι κρυβονται πισω απο αυτα τα αισχη τελος παντων ?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Πάντως μετά από τόσο καιρό που έχει περάσει από τις εκλογές και την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει (και καλά) την αλλαγή, συνολικά έχουν καταφέρει μια τρύπα στο νερό... έχουν αποτύχει σχεδόν σε όλους (αν όχι σε όλους) τους τομείς... απλά δεν υπάρχει σωτηρία με δαύτους...

Από την άλλη ο κόσμος ξεσηκώνεται, αλλά για τους λάθος λόγους... το πρόβλημα δεν μόνο τα μέτρα που είναι σκληρά γι' αυτούς, αλλά είναι ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται για όλους και κυρίως σε κλάδους που έχουν ισοπεδώσει και συνεχίζουν να ισοπεδώνουν την χώρα...

Ευτυχώς υπάρχει ακόμα η λύση της εξόδου από το Ελλαδιστάν και δουλειά στο εξωτερικό... όσοι είστε ακόμα νέοι και δεν έχετε βρει δουλειά εδώ, κάντε την έξω... εκεί συνήθως οι άξιοι απολαμβάνουν αυτά που τους αναλογούν...

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι, αν ξέρεις και την γλώσσα σε μια εβδομάδα ξέρεις τα βασικά... αν δεν την ξέρεις τότε είναι λίγο πιο δύσκολο...

Εννοείται ότι έχεις και μια προετοιμασία δεν φεύγεις νύχτα, θα έχεις κανονίσει εκ των προτέρων συνεντεύξεις... Επίσης πολλές εταιρίες του κλάδου του προγραμματισμού πχ, σου στέλνουν ένα project, το οποίο πρέπει να κάνεις και να τους το στείλεις, το οποίο μετά ελέγχουν και σε προσλαμβάνουν χωρίς καν να έχεις πάει εκεί... Η αλήθεια είναι ότι για αυτούς που ασχολούνται με το ΙΤ και τον προγραμματισμό γενικότερα, είναι πιο εύκολο να βρουν δουλειά έξω απ' ότι ένας απλός υπάλληλος χωρίς εξειδίκευση...

Link to comment
Share on other sites

Το βάζω εδώ γιατί είναι μια από τις αιτίες που έχουμε φτάσει ως εδώ.

misthoi.jpg

Η στάση εργασίας στο μετρό που γίνεται αυτές τις μέρες αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Δεν νομίζω να έχει γίνει πουθενά αλλού στον κόσμο απεργία με σκοπό την νομιμοποίηση του ρουσφετιού.

Μια πόλη 5 εκατομμυρίων είναι όμηρος των εργαζομένων της Αττικό Μετρό που ζητούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν πριν ένα χρόνο, προεκλογικά.

Ενδεικτικά:

2) Mε την Απ. ∆Σ 825/19.03.2009 προσλαµβάνεται η ΠΝ, απόφοιτος

ΤΕΦΑΑ, µε εµπειρία αποκλειστικά σε αθλητικά κέντρα και ινστιτούτα

αισθητικής, ως υπάλληλος προµηθειών. Στο βιογραφικό της φέρει χειρόγραφη

σηµείωση «την είδε ο Πρόεδρος»

¾ Ο ΑΜ, µουσικός µε µοναδική εργασιακή εµπειρία σε ορχήστρ

µουσικών εκδηλώσεων και στην οµάδα συναυλιών του Θ

Πολυκανδριώτη, προσελήφθη ως οδηγός συρµών.

¾ Ο ΚΜ µε εργασιακή εµπειρία σε τοποθέτηση τεντών, συσκευασία

CD, άνεργος από το 2007 (σύµφωνα µε σηµειώσεις επί του

βιογραφικού) προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθµών.

¾ Η ΑΣ µε εµπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο προσελήφθη ως οδηγός

συρµών.

¾ Ο ΒΚ έχει δώσει συνέντευξη στις 06.05.2009, δηλ. επτά ηµέρες µετά

την πρόσληψή του.

¾ Η ΑΛ, 22 ετών, χωρίς καµία επαγγελµατική εµπειρία προσλαµβάνεται

ως οδηγός συρµών.

¾ Η ∆Σ, κάτοικος Κοµοτηνής µε περιστασιακή εργασία ως σερβιτόρα,

προσελήφθη ως πωλητής εισιτηρίων.

¾ Οι ΓΣ, ΝΜ, ΑΑ, ΑΜ, ΕΝ (συµβασιούχος Γεν. Γραµµατείας ∆ηµοσίων

Έργων) συµπληρώνουν το φύλλο αξιολόγησης συνέντευξης

προσωπικού ασφάλειας & ελέγχου στις 25.08.2009, δηλ 11 ηµέρες µετά

την απόφαση πρόσληψής τους.

¾ Ο ΙΚ, 22 ετών, φοιτητής σε ΑΤΕΙ εκτός Αθηνών, σύµφωνα µε

χειρόγραφες σηµειώσεις επί του βιογραφικού του α) δίνει εξετάσεις για

να περάσει στο πανεπιστήµιο, β) δεν µπόρεσε να εξηγήσει πώς θα

συνδυάσει τα ανωτέρω µε την απασχόλησή του στην ΑΜΕΛ, γ)

«µητέρα του γνωστή της κας ∆ρακάκη». Προσλαµβάνεται ως

υπάλληλος Ασφάλειας & Ελέγχου.

¾ Η ΧΣ φέρει σηµειώσεις επί του βιογραφικού της «Υπεύθυνη Σταθµού

τη φοβίζει δεν είναι σίγουρη», «Την αγχώνει η δουλειά του εκδότη»,

«Επιθυµεί θέση ελεγκτή εισιτηρίων», «∆εν δέχτηκε να γράψει το test».

Προσλήφθηκε ως υπάλληλος ασφαλείας & ελέγχου.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά όλοι αυτοί θέλουν ένα χοντρό κράξιμο το ΣΚ που θα σταματήσουν την απεργία. Όλως τυχαίως η Κυριακή πληρώνει καλά. Φτάνει πια. Εδώ και δυο μέρες τρώω πακέτο στο δρόμο ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ! :suicide2:

Link to comment
Share on other sites

Το βάζω εδώ γιατί είναι μια από τις αιτίες που έχουμε φτάσει ως εδώ.

misthoi.jpg

Οι παραπάνω αμοιβές είναι από τους Ελληνικούς φόρους; Από τα έσοδα των εισητηρίων; Απο τί; Τι εταιρία είναι το ΜΕΤΡΟ;

Πάλι όμως τα βάζουμε με ακόμα μια ομάδα υπαλλήλων αντί να τα βάλουμε με αυτούς που ψηφίζουμε για να έχουν τον ΕΛΕΓΧΟ των πραγμάτων. Ο οδηγός των συρμών φταίει που είδε το βάζο με το μέλι, η αυτός που "είδε" την ψήφο του;

Αφού το βλέπετε ότι η καραμέλα της "σπατάλης" αρχίζει να ξεφτύζει όσο αποκαλύπτεται το Πανευρωπαικό σχέδιο, ποιος ο λόγος να την συνεχίζουμε; Φυσικά και υπάρχει σπατάλη, φυσικά και υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν, αλλά όχι σε περυτίλιγμα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ενώ υπάρχουν απλές και λογικότερες λύσεις που τις ξέρουμε όλοι, αλλά η Παραπληροφόρηση και η κατευθυνόμενη σκέψη μας "απαγορεύουν" να εφαρμόσουμε.

Άντε ευκαιρία τώρα χωρίς μετρό να γεμίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες με κόσμο που θέλει να αντιδράσει! Μπα....έχει ζέστη, έχει και ποδόσφαιρα...Τυχερές οι γενιές που έχουν την ζωή μπροστά τους. Blog-resistance FTW.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να κάνω μια ερώτηση. Πρέπει να κατηγορήσουμε αυτούς που προσελήφθησαν ή αυτούς που τους προσέλαβαν; Εσείς αν σας πρότειναν μια τέτοια θέση με τέτοιες αποδοχές θα λέγατε όχι; Και αν θα λέγατε όχι, τι κόμμα ψηφίσατε στις εκλογές;

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Η κάθε απεργία δεν είναι ίδια με την άλλη. Εδώ έχουμε μια προκλητική στάση εργασίας από τους ίδιους τους παχυλά αμειβόμενους εργαζομένους ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους που μπήκαν συμβασιούχοι για ένα χρόνο με αδιαφανή κριτήρια και τώρα ΑΠΑΙΤΟΥΝ και ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ την μονιμοποίησή τους. Αυτός ο λόγος δικαιολογεί κατά τη γνώμη σας την ταλαιπωρία της πόλης;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.