Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

οταν μου λεει για παραδειγμα ο αλλος ειναι χ ευρω +το φπα του λεω χωρις το φπα. ειμαστε και εμεις λαμογια

Εσύ λες "χωρίς τον ΦΠΑ", γιατί είμαι κι εγώ λαμόγιο, φιλαράκ';

Link to comment
Share on other sites

ελα ας μην διαμαρτυρομαστε και πολυ. δεν ειμαστε αθωες περιστερες και εμεις. οταν μου λεει για παραδειγμα ο αλλος ειναι χ ευρω +το φπα του λεω χωρις το φπα.

Έχεις υπόψη σου βέβαια ότι αυτό δεν ισχύει μόνο σε είδη πολυτελείας (τηλεοράσεις κτλ κτλ) αλλά και σε είδη ανάγκης ε; Έχεις λεφτά να πληρώσεις το ΦΠΑ; Έχεις την δυνατότητα να πεις "Α ακριβό είναι, δεν το παίρνω"?

Αν θες να βάλεις μπαταρία στο σαραβαλάκι σου γιατί πρέπει να πηγαίνεις με αυτό καθημερινά στην δουλειά για να βγάλεις το μεροκάματο τι θα κάνεις; Δεν θα την πάρεις; Ε αφού πρέπει να την πάρεις αρχίζεις τα παζάρια. Με η χωρίς ΦΠΑ, εσύ θα σκεφτείς να οικονομήσεις και 5ευρώ, εδώ που έχουμε φτάσει. Και ο έμπορος απο την πολλή την πελατεία αυτές τις μέρες....θα σου πουλήσει εννοείται. Και το κράτος για μένα ΟΡΘΩΣ απο αυτήν την κατάσταση εισπράττει 2 ζευγή @@. Και τα δικά σου και του έμπορου. ΌΤΑΝ καταλάβουν, (όχι ότι δεν το ξέρουν, απλά δεν θέλουν να γυρίσουν την κατάσταση) ότι οι φόροι δεν φέρουν έσοδα, τότε θα πληρώσεις και τον ΦΠΑ στον έμπορο και θα του πεις και "τα ρέστα δικά σου".

Δεν μιλάω καν για διατροφή-ένδυση (την απαραίτητη, και όχι για το τρίτο ζευγάρι γυαλιά ηλίου RAYBAN)

Έγινε επεξεργασία από Snips
Link to comment
Share on other sites

και ο μεν και ο δε ειμαστε λαμογια. και αυτος που το λεει και αυτος που το δεχεται. αρα και συ εισαι και εγω. αυτη η κατασταση που επικρατουσε στην αγορα ειναι και ενας απο τους λογους που μας εφτασαν εδω που μας εφτασαν. βεβαια τωρα εγινε χειροτερο και εγινε ενας φαυλος κυκλος πλεον. αλλα μην ακουω εμεις δεν φταιμε. δεν λεω οτι τα φαγαμε μαζι αυτο ειναι ανηκουστο! λεω οτι εχουμε μεριδιο ευθυνης για την καταντνια των εσοδων του κρατους και εμεις. που κανω λαθος? ενα παραδειγμα ειπα να δειξω οτι φταιμε και εμεις. θελετε κι αλλα παραδειγματα? αυτο δεν φτανει και περισσευει? η φοροδιαφυγη ειναι απο τα πιο μεγαλα προβληματα του κρατους μας.

Έγινε επεξεργασία από gio102004
Link to comment
Share on other sites

Φόρος Προστιθέμενης Αξίας - Βικιπαίδεια

Ο λεγόμενος Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (αρκτικόλεξο ΦΠΑ, προφέρεται Φι-Πι-Α) είναι έμμεσος φόρος που επιβλήθηκε από το "Παράγωγο Δίκαιο" του Κοινοτικού Δικαίου στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόμοιος όμως φόρος υφίσταται και σε περίπου 30 κράτη εκτός Κοινότητας σε διάφορες ηπείρους.

Στην Ελλάδα καθιερώθηκε την 1η Ιανουαρίου 1987 ύστερα από απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Τσοβόλα (νόμος 1642 της 21ης Αυγούστου 1986) με τρίχρονη καθυστέρηση (επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 1984, όμως η Ελλάδα ζήτησε αναβολή για τεχνικού χαρακτήρα δυσκολίες) και ο συντελεστής του ήταν 6% για είδη λαϊκής κατανάλωσης, 16% για υπηρεσίες και 36% για είδη πολυτελείας.

Κάποτε δεν υπήρχε ΦΠΑ, αλλά κράτος υπήρχε κανονικά. Τα βασικά αγαθά ήταν προσιτά ακόμα και υπό συνθήκες πληθωρισμού, οι Έλληνες αγρότες δεν επιδοτούνταν για να κάθονται, οι Έλληνές δεν είχαν πρόσβαση σε τόσα επιβλαβή δανεικά και τα αυτοκίνητα των Γερμανών ήταν τόσο ακριβά που τα έβαζαν στον κ@λο τους.

Το ΦΠΑ ισοδυναμεί με διπλή φορολόγηση του πλούτου μιας χώρας. Φορολογήση του ΑΕΠ από την πλευρά του εισοδήματος με τους άμεσους φόρους και δεύτερη φορολόγηση από την πλευρά της δαπάνης(ΦΠΑ).

Στην κομμουνιστο-καπιταλιστική ΕΕ θα ξεχάσουμε γιατί πληρώνουμε φόρους κάποια στιγμή. Θα νομίζουμε ότι πρόκειται για κάποιο έθιμο που χάνεται στους αιώνες.

Link to comment
Share on other sites

και ο μεν και ο δε ειμαστε λαμογια. και αυτος που το λεει και αυτος που το δεχεται. αρα και συ εισαι και εγω.

Εγώ ούτε πουλάω, ούτε αγοράζω χωρίς απόδειξη (άρα και χωρίς καταβολή ΦΠΑ). Αν ζορίσουν λίγο ακόμη τα πράγματα, θα τη σκεφτώ κι αυτήν τη λύση, αλλά προς το παρόν nope. Από την άλλη, με 23% ΦΠΑ, δεν μπορώ να αδικήσω το μέσο μισθωτό που κοιτάει να γλυτώσει ό,τι μπορεί. Να ήταν 8-10% να πω πάει στο διάολο, αλλά ~1/4 επιπλέον στην τιμή του προϊόντος είναι παραπάνω από υπερβολή.

Link to comment
Share on other sites

ελα ας μην διαμαρτυρομαστε και πολυ. δεν ειμαστε αθωες περιστερες και εμεις. οταν μου λεει για παραδειγμα ο αλλος ειναι χ ευρω +το φπα του λεω χωρις το φπα. ειμαστε και εμεις λαμογια.δεν φταινε μονο αυτοι οι αχρηστοι που ψηφισαμε...φταιμε και εμεις.

υ.γ. αυτο που ειπε πιο πανω ο sln ειναι παρα πολυ σωστο.

Εδώ κάνεις μέγα λάθος. Εγώ και ο καθένας κοιτάω το συμφέρον μου. Ας φροντίσει το κράτος να είναι συμφέρον μου να μην "κλέβω", για να μην το κάνω.

Απλά και καθαρά: Πήγα το μηχανάκι στο συνεργείο. 500+ΦαΠΑ το μαλλί. Η ΦάΠΑ είναι 115€. Δε μου περισσεύουν. Θα τα έδινα, για να τα εισπράξει το κράτος αν, πρώτον τα εισέπραττε, κάτι που ξέρουμε όλοι ότι δεν κάνει και δεύτερον αν εγώ μέσω επιστροφής φόρου ή άλλων ελαφρύνσεων, γλίτωνα >=115€.

Κοίτα γύρω σου και πες μου, που πάνε τα χρήματα που δίνεις. Σε έργα; Σε υποδομές; Στην παιδεία; Στα νοσοκομεία; Στους δρόμους; Εγώ δε βλέπω τίποτα. Αν εξαιρέσεις τα ολυμπιακά έργα, που έφαγαν με χρυσά κουτάλια διάφοροι παρατρεχάμενοι και κολλητάρια, δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ άλλο στη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια. ΤΙΠΟΤΑ. Γιατί λοιπόν να πληρώνω τους φόρους, για να τρώνε κάποιοι προνομιούχοι; ΟΧΙ. ΘΑ ΚΛΕΒΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ. Και στην ουσία, εγώ δε μπορώ να κλέψω, γιατί είμαι υπάλληλος και φροντίζει το κράτος να με κλέβει πρώτο, αφού μου παρακρατάει το φόρο από το μισθό, κι ΑΝ τους βολέψει, ΑΝ θέλει, ΑΝ δεν έχουν έξοδα, ΙΣΩΣ πάρω ένα μέρος από αυτό σε επιστροφή φόρου μετά από 2 ΧΡΟΝΙΑ! Μαζεύουμε αποδείξεις για το 2011, και κανείς δεν ξέρει τι θα ισχύσει του χρόνου, αν θα μετρήσουν ή όχι. ΓΙΑΤΙ λοιπόν να μη γλιτώσω αυτά τα 115€ από το συνεργείο, τον υδραυλικό, το γιατρό, το δικηγόρο, το δάσκαλο, κλπ;

εχω δουλεψει με μαυρη εργασια και επαιρνα και το...

Και καλά έκανες. Κι εγώ αν μπορούσα θα έκανα το ίδιο. Ξέρεις γιατί; Γιατί έχω ΙΚΑ και οι κρατήσεις μου είναι 984€ το μήνα!!! Και όταν έπεσα με τη μηχανή, κουτσός, με τις πατερίτσες, έπρεπε να στήνομαι σε ουρές από τις 6 το πρωί, να τρέχω σε επιτροπές, για να πάρω τα χρήματα που είχα δώσει σε αξονικές και μαγνητικές, χρήματα που ΔΕΝ ΠΗΡΑ ποτέ, γιατί μέχρι να τα κάνω όλα αυτά μόνος μου, πέρασε ο καιρός και ΔΕ ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ πλέον να τα λάβω, ενώ αν χρωστούσα εγώ, θα μου τα ζήταγαν και 100 χρόνια μετά με τους τόκους. Κατάλαβες γιατί; Τους έχω δώσει τα τελευταία 10 χρόνια, περισσότερα από 130.000€ για να δικαιούμαι ΤΙΠΟΤΑ και να μην ξέρω αν ποτέ θα πάρω σύνταξη. Με τόσα χρήματα στην άκρη, θα πλήρωνα ιδιωτικό νοσοκομείο και θα είχα σουίτα και την Monica Bellucci ντυμένη νοσοκόμα να μου παίρνει π.....

Όταν λοιπόν το κράτος σε κλέβει πρώτο, είναι απόλυτα λογικό να κλέβεις κι εσύ. Εκείνοι έχουν τον έλεγχο, ας τον κάνουν κι ας βρουν αυτούς που παρανομούν. Αλλά δε θέλουν, γιατί τους βολεύει αυτή η κατάσταση να διαιωνίζεται. Πρώτοι από όλους κλέβουν οι ίδιοι. Μετά οι μεγαλοεπιχειρηματίες φίλοι τους. Μετά, οι βολεμένοι ψηφοφόροι. Μετά, μερικά λαμόγια που καταφέρνουν και κερδίζουν από τα παραθυράκια. Και στο τέλος εγώ και πολλοί άλλοι, στο σύνολο κάπου 9.000.000 Μ@ΚΕΣ, που γεμίζουμε τις κοιλιές και τους λογαριασμούς των υπολοίπων.

Το νούμερο δεν είναι τυχαίο, είναι παγκοσμίως γνωστό ότι το 10% κατέχει το 90% του πλούτου.

Αν ήθελαν να κάνουν αλλαγές, θα τις έκαναν και ο κόσμος θα ήταν μαζί τους. ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ. Θέλουν τους ψηφοφόρους με το μέρος τους και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα άλλων κρατών, γιατί δε μιλάμε για "θεωρίες συνωμοσίας", αλλά για "ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι". Εκτός αν κάποιος θεωρεί τυχαίο που πχ, ΟΛΑ τα θερμά επεισόδια με τους τούρκους τα τελευταία 40 χρόνια έγιναν επί ΠΑΣΟΚ...

Αυτή τη στιγμή η ανεργία είναι στο Θεό (sorry [MENTION=9387]victor[/MENTION]), η μαύρη εργασία έχει εκτοξευτεί στα ύψη και γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει αυτά που ζητάνε, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται την ανάγκη τους. Και μέσα σε όλα αυτά, γίνονται τα απίστευτα ευτράπελα, και ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται. Ούτε καν σηκώνεται από τον καναπέ. Του λένε ψέμματα μέσα στη μούρη, τον κοροϊδεύουν, τον χλευάζουν, τον κλέβουν για πλάκα, και κανείς δεν κάνει τίποτα. Ανακοινώθηκε το μέτρο για τα ακίνητα με φόρο 0.5-4€/τμ². Είδες που έφτασε τώρα;;; 6 φορές απάνω!!! Και κανείς δε βγήκε στους δρόμους να κάψει την Αθήνα. Καλά έκαναν. Να το πάνε 60 φορές απάνω. Δοκιμές κάνουν, βρίσκουν τα όριά μας. Σου λέει, κανείς δε βγήκε στους δρόμους για το φόρο. Ας τον ανεβάσω λίγο. Κανείς; Λίγο ακόμα. Πάλι κανείς; Ρε δώστε τους να καταλάβουν. Όπως έγραψε κι ένας φίλος στο twitter, αν τα είχε πάρει ο Χοντρούλης αυτά τα μέτρα θα είχε καεί η χώρα ολόκληρη.

Αυτοί μας κυβερνάνε. Αυτοί μας κυβερνούσαν από το '74 και μετά. ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει αλλάξει. Και δε θα αλλάξει για έναν απλό λόγο: Εμείς όταν ήμασταν παιδιά, διαβάζαμε ιστορία και παίζαμε στην αλάνα πόλεμο με πέτρες και φυσοκάλαμα. Δε φοβηθήκαμε να χτυπήσουμε, να τρέξουμε να ιδρώσουμε και είχαμε μια περηφάνεια για το λαό μας και τη χώρα μας. Τώρα, η νεολαία των 18-25 που θα έπρεπε να οργανώσει το νέο Πολυτεχνείο, ξέρει μόνο να βάζει κανέλλα στον καπουτσίνο και να παίζει CoD. ΦΟΒΑΤΑΙ. Φοβάται τον ίσκιο της.

Έγινε επεξεργασία από Wizard!
Link to comment
Share on other sites

wizard εχεις χιλια δικια.εκτος απο αυτο που λες εγω και ο καθενας κοιταω το συμφερον μου. εγω παλι δεν κοιταω μονο το συμφερον μου.ζω σε μια κοινωνια μεσα δεν ειμαι σε ενα νησι και γυρω γυρω θαλασσα....γιατι δεν πας να μεινεις σε ενα νησι?να μην εχεις ουτε σπαστικο γειτονα ουτε γκρινιαρη συναδελφο στη δουλεια να μην μοιραζεσαι τιποτα με κανεναν? και να μην πληρωνεις και φορους. οποιος κοιταζει μονο το συμφερον του και δεν δρα συλλογικα σ αυτη τη χωρα ΓΙΑΤΙ δεν μας αδειαζει τη γωνια να παει να μονασει πχ?(δεν λεω για σενα προσωπικα)

στο διαυτα ....εφερα ενα παραδειγμα για να δειξω το μεριδιο ευθυνης μας πριν ερθουμε εδω που φτασαμε. γιατι θελαμε τα λεφτα στο μπατζακι μας. μπορω να σου πω κατεβατα ας πουμε για τα τελη κυκοφοριας.που πανε τα λεφτα αυτα?οεο?εχεις δει στο εξωτερικο αυτο το ρημαδοκαπακι των ομβριων που ειναι ''προσωπο'' με το δρομο?ε...εδω που το χεις δει?για καποιο λογο ΜΟΝΟ εδω στην ελλαδα ειναι πιο χαμηλα?αυτο το απλο και λογικο πραγμα δεν ειναι αισχος?να σου αλλα χιλια για το ικα και τον οαεε?μπορω.αλλα δεν αποποιουμαι τις ευθυνες μου . επειδη δηλαδη με κλεβει το κρατος θα το κανω και εγω?ειναι λογικη αυτη?η θα πρεπει να γυρισω και το αλλο μαγουλο, κοινως να στησω κ@λο και να πληρωσω οποια εκτακτη εισφορα τους κ@υλωνει καθε τρεις και λιγο?δεν μπορεις να καταγγειλεις οποιαδηποτε ατασθαλια του?ποιος σε εμποδιζει? η λογικη μου ειναι απλη. εισαι ΕΣΥ η μαλλον αστο, υπηρξες ΕΣΥ σωστος προς το κρατος σου?αν ναι, τοτε μπορεις να βριζεις και να διαμαρτυρεσαι και ολα.αν ομως δεν υπηρξες, κοινως φοροδιαφευγες ασυστολα...ΔΕΝ δικαιουσε να μιλας.

θεωρεις το κρατος ενα κακο μπαμπουλα. λεω λοιπον οτι αυτος ο κακος μπαμπουλας ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ. αυτο λεω.λεω μ@λ@κιες?για πειτε....

Έγινε επεξεργασία από gio102004
Link to comment
Share on other sites

Μέσα στα μούτρα και χωρίς σάλιο : Policy Makers Should Ease Banksʼ Funding Risks to Help Liquidity, BIS Says - Bloomberg

Sambaaa !!! http://www.bloomberg.com/news/2011-09-16/global-banks-quietly-ask-brics-to-subsidize-greek-aid-with-27-6-billion.html

Έγινε επεξεργασία από TifoziF1
Link to comment
Share on other sites

Και κανείς δε βγήκε στους δρόμους να κάψει την Αθήνα.

Στο μόνο που διαφωνώ είναι αυτό το κομμάτι.

Τι ακριβώς φταίει η Αθήνα και κάθε Αθήνα; Εγώ κι εσύ θα τα πληρώσουμε πάλι όλα τα κοινόχρηστα και τα καταστήματα αντίστοιχα ο αδελφός, ξάδερφος, θείος, μπατζανάκης whateva που δεν του φτάνει η κρίση θα έχει να πληρώνει και τα σπασμένα.

Τα δικά τους σπίτια πρέπει να καούν με αυτούς μέσα.

Και μη μου πείτε πως φρουρούνται γιατί αυτό είναι να'χαμε να λέγαμε.

Φωνή λαού, οργή θεού λένε και δεν είναι τυχαίο.

Αλλά δυστυχώς είμαστε υπνωτισμένοι. Στη συγκέντρωσή του στην Αθήνα το 2009 ο Γ(ενικής) Α(παξίωσης) Π(ρωθυπουργός) είχε κανά μύριο κόσμο. Τώρα δηλαδή δεν μπορούν να μαζευτούν τόσοι και άλλοι τόσοι εξω από τη βουλή και θα σου πω εγώ αν βγάλουν και 15.000 αστυνομικούς από που έχουν να φύγουν...

Αλλά ακόμα δεν μπήκε το ωό στα οπίσθια όλων... όταν μπει τα ξαναλέμε...

Link to comment
Share on other sites

Εδώ κάνεις μέγα λάθος. Εγώ και ο καθένας κοιτάω το συμφέρον μου. Ας φροντίσει το κράτος να είναι συμφέρον μου να μην "κλέβω", για να μην το κάνω.

Πάλι μεγάλη μερίδα θα το αμφισβητούσε.

Το κακό είναι ότι ο Έλληνας αναγνωρίζει ως συμφέρον του μόνο την τσέπη του...

Όταν λοιπόν το κράτος σε κλέβει πρώτο, είναι απόλυτα λογικό να κλέβεις κι εσύ. Εκείνοι έχουν τον έλεγχο, ας τον κάνουν κι ας βρουν αυτούς που παρανομούν. Αλλά δε θέλουν, γιατί τους βολεύει αυτή η κατάσταση να διαιωνίζεται.

Δεν ξέρω αν η ''κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα'', αλλά βολεύει και εμάς όμως αυτή η κατάσταση.

Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει?

Αν ήθελαν να κάνουν αλλαγές, θα τις έκαναν και ο κόσμος θα ήταν μαζί τους.

Δεν θα ήταν και πάλι γιατί ο κόσμος έχει συνηθίσει/καλομάθει να κοιτάει το συμφέρον του.

και ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται. Ούτε καν σηκώνεται από τον καναπέ. Του λένε ψέμματα μέσα στη μούρη, τον κοροϊδεύουν, τον χλευάζουν, τον κλέβουν για πλάκα, και κανείς δεν κάνει τίποτα.

Εγώ πιστεύω ότι οφείλεται στο αίσθημα συνενοχής του Έλληνα, για την σημερινή κατάντια της χώρας.

Προσωπικά θεωρώ ότι η ατάκα ''Μαζί τα φάγαμε'' είναι μία από τις ποιο έξυπνες πολιτικές δηλώσεις που έχουν ακουστεί ever.

Τώρα, η νεολαία των 18-25 που θα έπρεπε να οργανώσει το νέο Πολυτεχνείο, ξέρει μόνο να βάζει κανέλλα στον καπουτσίνο και να παίζει CoD. ΦΟΒΑΤΑΙ. Φοβάται τον ίσκιο της.

Τυχαίο? Δεν νομίζω...

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το μεσημέρι 13.00 κάθισα στο select Φ.Νέγρη. Πήραμε δυο καφέδες. Μας έφερε δυο αποδείξεις και πονηρεύτηκα... ήταν πρωινές. Η μια κομμένη 10.30 και η άλλη 12.00.

Φώναξα την σερβιτόρα και τη ζήτησα απόδειξη γιατί αυτές είναι πρωινές... και με κοίταξε και με μισό μάτι.

Αναλύουμε. 8 ευρώ οι καφέδες με 23% φπα, σχεδόν 1,8 ευρώ. Δηλαδή του δίνω 1,8 ευρώ για να τα δώσει στο κράτος και αυτός δε τα χρεώνεται καν και τα παντελονιάζει. Δηλαδή με κλέβει. Διότι αν ήθελε να είναι εντάξει μαζί μου θα μου τους χρέωνε λιγότερο και θα κλέβαμε παρέα το φπα από το κράτος.

Πάμε τώρα από τη σκοπιά του κράτους... Αυξησα το φπα κατά 10% οπότε έδωσα την ευκαιρία στον επιχειρηματία με κάθε απόδειξή που δεν κόβει να παντελονιάζει επιπλέον 10%. Δηλαδή αν σε μια μέρα δεν κόψει αποδείξεις 500 ευρώ θα παντελονιάσει από 50 ευρώ που ήταν πριν, 100 ευρώ. Δηλαδή το μήνα 3000 ευρώ, 36000 το χρόνο, με όσα ζουν 3 άνθρωποι σχετικά άνετα δηλαδή.

Επιπλέον εγώ σαν κράτος εκτός του φπα που χάνω από κάθε απόδειξη που δεν κόβεται, δε μπορώ να φορολογήσω τον επιχειρηματία στο τέλος του χρόνου και για το πενταπλάσιο του φπα που δεν φαίνεται σαν έσοδο. Πχ. τα 500 ευρώ τη μέρα είναι 15000 το μήνα και περίπου 180000 το χρόνο... μη φορολογητέο εισόδημα.

Πόσο ******* πρέπει να είσαι για να μη καταλαβαίνεις ότι με την αύξηση του φπα χάνεις πολύ παραπάνω από ότι κερδίζεις? Οτι δίνεις κίνητρο πλουτισμού στα μαγαζιά? Ειδικά στις υπηρεσίες όπως εστίαση.

Link to comment
Share on other sites

και απο την αλλη αν το δεις..

οταν το φπα ηταν χαμηλο παλι δεν εκοβαν αποδειξεις... και τοτε τα εβαζαν στην τζεπη...

απλα βγαζαν περισσοτερα παλι... (απλιστια? πες το οπως θες.)

δεν ειναι μονο θεμα φπα, ειναι και θεμα παιδειας.

δλδ τωρα αν κατεβασουν το φπα, ολοι θα κοβουν αποδειξεις τωρα? μπα.

η λυση για μενα ειναι οι ελεγχοι. συνεχεια. 1,2,3 δεν εκοψες.

γεια σας. σου το κλεινουμε.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το πρόβλημα του φπα δεν είναι στις υπηρεσίες όπως εστίαση. Κάποιος είχε ποστάρει στο παρελθόν για την Εxpress service. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ φπα που δεν καταβλήθηκε. Και είναι κι άλλοι.

http://www.koutipandoras.gr/?p=6889

Λέω τώρα εγώ, συνεχείς έλεγχοι να γίνονται, πριν για να παντελονιάσει 50 ευρώ φπα έπρεπε να μην κόψει τις διπλάσιες αποδείξεις, άρα και διπλάσιος κίνδυνος να πιαστεί.

Σίγουρα η παιδεία είναι η λύση. Όμως η παιδεία των μισών Ελλήνων αυτή τη στιγμή εμπεριέχει ραγιαδιλίκι. Για τη νοημοσύνη δε, αυτών, από μπαμπουίνους και κάτω.

Έγινε επεξεργασία από alphaX
to link για το Ραπτόπουλο
Link to comment
Share on other sites

υπηρξες ΕΣΥ σωστος προς το κρατος σου?αν ναι, τοτε μπορεις να βριζεις και να διαμαρτυρεσαι και ολα.αν ομως δεν υπηρξες, κοινως φοροδιαφευγες ασυστολα...ΔΕΝ δικαιουσε να μιλας.

Προσωπικά, υπήρξα σωστός σε ότι αφορούσε εμένα. Όπως είπα και παραπάνω, ως υπάλληλος δε μπορούσα να κλέψω. Κι όταν δεν παίρνω απόδειξη από το συνεργείο, δεν είναι δική μου δουλειά να κάνω τον έλεγχο, οπότε πάλι δε θεωρώ ότι κλέβω. Θέλεις να μιλήσουμε για κλοπή; Μιλάμε...

Ένας υπάλληλος που παίρνει 2000€ καθαρά. Ο εργοδότης του πληρώνει κάθε μήνα, περίπου 3800€. Ο ονομαστικός μισθός δηλαδή του υπαλλήλου είναι τόσο. Από τα χρήματα που παίρνει ο υπάλληλος, αν δεν τα έχει ξοδέψει σε χώρους που απαιτεί το κράτος (αποδείξεις που δικαιολογεί δηλαδή), του παίρνει κι άλλο φόρο με τη δήλωση. Ας πούμε λοιπόν ότι τα ξοδεύει όλα σε γυμναστήρια, γιατρούς, ασφάλειες, ενοίκια, κλπ, τομείς που μπορεί να βάλει στη δήλωση. Δηλαδή πλήρωσε 2000€ για υπηρεσίες, εκ των οποίων το 23% είναι φόρος, άλλα 460€ δηλαδή. Οι εταιρίες που εισέπραξαν αυτά τα 1340€ από εσένα, θα τα δηλώσουν ως εισόδημα. Κατά μέσο όρο οι εταιρίες φορολογούνται με 30-35% ανάλογα την κλίμακα που ανήκουν. Αν υπολογίσεις κι αυτά, είναι περίπου άλλο 400€.

Αν δηλαδή τα υπολογίσεις όλα μαζί, από τα 4000€ που κοστίζει αυτός ο υπάλληλος, τα 3200€ πάνε στο κράτος! Δε μιλάμε για φορολογία, μιλάμε για ληστεία κατ'εξακολούθηση. Οποιοσδήποτε λοιπόν το κατανοεί αυτό, αισθάνεται μέγιστος μ@κας να τα πληρώνει και να εισπράττει αυτό το χάος, αυτή την κατάσταση, αυτό το μπουρδέλο.

Στο μόνο που διαφωνώ είναι αυτό το κομμάτι.

Τι ακριβώς φταίει η Αθήνα και κάθε Αθήνα;

Δε διαφωνώ. Το λέω ότι θα ήταν φυσιολογική αντίδραση. Δε συμφωνώ να γίνει. Στα "Δεκεμβριανά" έμενα Λυκαβηττό, και δε μπορούσα να βγω από το σπίτι. Είχαμε κλείσει τα παράθυρα και πάλι κλαίγαμε από τα δακρυγόνα...

Δεν ξέρω αν η ''κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα'', αλλά βολεύει και εμάς όμως αυτή η κατάσταση.

Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει?

Δεν θα ήταν και πάλι γιατί ο κόσμος έχει συνηθίσει/καλομάθει να κοιτάει το συμφέρον του.

Μα για αυτό λέω ότι δεν είναι δική μας ευθύνη να τα αλλάξουμε αυτά. Ας θεσπίσουν κανόνες τέτοιους που όποιος κλέβει, τον πιάνουν. Δηλαδή τα αμερικανάκια που έχουν ελάχιστη φοροδιαφυγή είναι πιό έξυπνα από εμάς;

Εγώ πιστεύω ότι οφείλεται στο αίσθημα συνενοχής του Έλληνα, για την σημερινή κατάντια της χώρας.

Προσωπικά θεωρώ ότι η ατάκα ''Μαζί τα φάγαμε'' είναι μία από τις ποιο έξυπνες πολιτικές δηλώσεις που έχουν ακουστεί ever.

Για εμένα υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που είτε λίγο, είτε πολύ έχει κλέψει/εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις. Το κακό ξεκίνησε με τον Ανδρέα και το βόλεμα. Που διόριζε σωρηδόν για να εξασφαλίσει ψήφους. Που έδωσε τα άπειρα δικαιώματα στα συνδικάτα κι ανάγκασε τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες να φύγουν εξωτερικό. Μετά, ήρθαν οι άλλοι και το βρήκαν καλό κόλπο κι άρχισαν τα ίδια. Μετά ο κόσμος που ήθελε εξασφάλιση, άρχισε να γλείφει τους πολιτικούς για να βολέψει και τους ίδιους. Παράλληλα μπήκαν και τα κεφάλια μέσα, αυτοί που διοικούν τον τόπο, και τους έλεγαν τι να κάνουν για να εισπράττουν αυτοί. Και πάλι όμως, δεν πιστεύω ότι είναι περισσότεροι από 1.000.000 όλοι αυτοί. Δε δέχομαι να τους παίρνει η μπάλα όλους, επειδή είναι πολλοί αυτοί που έφαγαν.

και απο την αλλη αν το δεις..

οταν το φπα ηταν χαμηλο παλι δεν εκοβαν αποδειξεις... και τοτε τα εβαζαν στην τζεπη...

απλα βγαζαν περισσοτερα παλι... (απλιστια? πες το οπως θες.)

δεν ειναι μονο θεμα φπα, ειναι και θεμα παιδειας.

δλδ τωρα αν κατεβασουν το φπα, ολοι θα κοβουν αποδειξεις τωρα? μπα.

η λυση για μενα ειναι οι ελεγχοι. συνεχεια. 1,2,3 δεν εκοψες.

γεια σας. σου το κλεινουμε.

Σωστά. Και τώρα που γίνονται έλεγχοι, παίρνει ο εφοριακός το μερίδιό του, δίνουν και ένα ψευτοπρόστιμο για να πουν ότι κάτι έκαναν, κι όλα μέλι γάλα.

Πάντως το πρόβλημα του φπα δεν είναι στις υπηρεσίες όπως εστίαση. Κάποιος είχε ποστάρει στο παρελθόν για την Εxpress service. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ φπα που δεν καταβλήθηκε. Και είναι κι άλλοι.

Λέω τώρα εγώ, συνεχείς έλεγχοι να γίνονται, πριν για να παντελονιάσει 50 ευρώ φπα έπρεπε να μην κόψει τις διπλάσιες αποδείξεις, άρα και διπλάσιος κίνδυνος να πιαστεί.

H ES τουλάχιστον έκοψε τις αποδείξεις, άλλο αν το κράτος είναι άχρηστο και δεν εισπράττει το ΦΠΑ. Εδώ μιλάμε για μηχανισμό ολόκληρο που δεν κόβει καν τις αποδείξεις. Όσο για τους ελέγχουν, δε την προηγούμενη παράγραφο...

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=1298]Wizard [/MENTION] ειναι πολλοί περισσότεροι απο 1000000 μην εστιάζεις μόνο στο δημόσιο και στους υπαλλήλους του για δες μεχρι πριν απο μερικά χρόνια πόσοι δεν είχαν υποχρέωση δήλωσης εισοδήματος άρα δεν πλήρωναν φόρο( η εστω πλήρωναν ελάχιστα με τα περίφημα κατ' αποκοπήν εισοδήμτα για φορολόγηση),δες τι γινόταν με τα περίφημα μαϊμού προνιακά επιδόματα,τις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις (η πλειονότητα όσων τις παίρναν δούλευαν η είχαν εισοδήματα που δεν φαίνονταν πουθενά)

Έγινε επεξεργασία από xdoc
Link to comment
Share on other sites

[MENTION=1298]WizarD[/MENTION] ειναι πολλοί περισσότεροι απο 1000000 μην εστιάζεις μόνο στο δημόσιο και στους υπαλλήλους του για δες μεχρι πριν απο μερικά χρόνια πόσοι δεν είχαν υποχρέωση δήλωσης εισοδήματος άρα δεν πλήρωναν φόρο( η εστω πλήρωναν ελάχιστα με τα περίφημα κατ' αποκοπήν εισοδήμτα για φορολόγηση),δες τι γινόταν με τα περίφημα μαϊμού προνιακά επιδόματα,τις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις (η πλειονότητα όσων τις παίρναν δούλευαν η είχαν εισοδήματα που δεν φαίνονταν πουθενά)

Που ακριβώς έγραψα εγώ για δημόσιους υπαλλήλους; Εσύ τον κάνεις αυτό το συσχετισμό, όχι εγώ.

Επίσης, είμαι Wizard! όχι WizarD.

Link to comment
Share on other sites

Για εμένα υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που είτε λίγο, είτε πολύ έχει κλέψει/εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις. Το κακό ξεκίνησε με τον Ανδρέα και το βόλεμα. Που διόριζε σωρηδόν για να εξασφαλίσει ψήφους. Που έδωσε τα άπειρα δικαιώματα στα συνδικάτα κι ανάγκασε τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες να φύγουν εξωτερικό. Μετά, ήρθαν οι άλλοι και το βρήκαν καλό κόλπο κι άρχισαν τα ίδια. Μετά ο κόσμος που ήθελε εξασφάλιση, άρχισε να γλείφει τους πολιτικούς για να βολέψει και τους ίδιους. Παράλληλα μπήκαν και τα κεφάλια μέσα, αυτοί που διοικούν τον τόπο, και τους έλεγαν τι να κάνουν για να εισπράττουν αυτοί. Και πάλι όμως, δεν πιστεύω ότι είναι περισσότεροι από 1.000.000 όλοι αυτοί. Δε δέχομαι να τους παίρνει η μπάλα όλους, επειδή είναι πολλοί αυτοί που έφαγαν.

μα ο διορισθείς δημόσιος υπάλληλος δεν έγινε?? γι'αυτό το ανέφερα όσο για το D αντι d λόγω βιασύνης έγινε και διορθώθηκε. Πάντως δεν διαφωνώ βασικά σε αυτά που αναφέρεις στο πόστ

Link to comment
Share on other sites

μα ο διορισθείς δημόσιος υπάλληλος δεν έγινε?? γι'αυτό το ανέφερα όσο για το D αντι d λόγω βιασύνης έγινε και διορθώθηκε. Πάντως δεν διαφωνώ βασικά σε αυτά που αναφέρεις στο πόστ

Απλά μπερδεύτηκες. Το 1.000.000 που αναφέρω, πιστεύω ότι είναι το νούμερο αυτών που τρώνε, είτε είναι δημόσιοι, είτε αγρότες, είτε επιχειρηματίες, είτε πολιτικοί, είτε οτιδήποτε. Ο κάθε διορισμένος που έβαλε ο Ανδρέας, είτε οποιοσδήποτε άλλος, δεν είναι απαραίτητο ότι τρώει, ή πληρώνετε χωρίς να εργάζεται, δε θεωρώ ότι όλοι οι δημόσιοι ανήκουν σε αυτή τη συνομοταξία, αλλά δεν παύει να ψηφίζει το βουλευτή που τον βόλεψε, για να μη χάσει το μέσον για τα παιδιά του, κλπ. Σίγουρα φταίει κι αυτός, αλλά αν δουλεύει, προσωπικά δε με νοιάζει πως μπήκε. Η θέση υπήρχε και τ δουλειά την κάνει. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε η θέση, δε φταίει αυτός που δημιουργήθηκε... Αυτός ζήτησε να τον βάλουν κάπου να πάρει ένα μισθό.

Link to comment
Share on other sites

Δύο μερες τωρα με εχουν ζαλισει τα ΜΜΕ με τις περικοπες και τις απολυσεις στο Δημοσιο.

Ειναι δυνατον ο πατερας μου που δουλευει στον ιδιοτικο τομεα να παιρνει 9 κατοστάρικα, και οι αλλοι που τα ξυνουν να παιρνουν 2 και 2,5 χιλιαδες ευρω το μηνα; Δεν λεω να πεταξει και να απολυσει τους ανθρωπους που επιτελουν εργο, αλλα αυτους που απλα καθονται και "δουλευουν" μόνο "στα χαρτια". Επιτελους καιρός ηταν να παρουν δρόμο όλοι αυτοι!

Και αυτό το μέτρο αντί να το στηρίζουμε.... το βρίζουμε... ε τετοιος λαος ειμαστε ... :tomato:

Link to comment
Share on other sites

Γυναίκα συναδέλφου εργάζεται στη ΔΕΗ. Ο προϊστάμενός της έβαζε υπερωρίες σε όλη την ομάδα, εκτός από αυτή που είχε αρνηθεί, γιατί έγραφαν υπερωρίες, αλλά δεν τις έκαναν...

Τώρα που ο προϊστάμενος θα αποφασίσει ποιός θα φύγει, θα φύγει αυτός που δεν προσφέρει, ή αυτός που δε συμπαθεί...;

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.