Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Τα προιοντα που πωλουνται απο αυτους φτιαχνονται απο εργατες με μεροκαματο τυπου ~1 δολ την ωρα στην καλυτερη.

Οσο αγοραζονται τετοια προιοντα και χανουν τα ευρωπαικα, πλησιαζει η ωρα που η πληρωμη ολων θα φτασει στο 1 δολ την ωρα, στον βωμο της ανταγωνιστικοτητας βεβαιως βεβαιως.

Γιατί η ΕΕ δεν βάζει δασμούς μεγάλους στα εισαγώμενα (έξω από αυτήν παραγμένα) προϊόντα ? Έτσι δεν θα έχει λόγο (=τιμή) κάποιος να προτιμήσει το κινέζικο, ή πακιστανικό μπλουζάκι από το ιταλικό/ισπανικό/σουηδικό. Γιατί δεν το κάνει ?

Δεν το κάνει γιατί και οι άλλοι θα βάλουν δασμούς στα από ΕΕ προιόντα, και ο Γερμανός/Σουηδός/Άγγλος/κλπ δεν θα πουλά τεχνολογία/αμάξια/ότι φτιάχνει κτλ Και δυστυχώς αυτός είναι που κάνει κουμάντο στην ΕΕ

Δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να αγοράζω προιόντα made in EU (δεν μιλώ για made in Greece) και όχι made in China όταν η EU, εμένα σαν έλληνα με έχει φτάσει εκεί που με έχει φτάσει.

Link to comment
Share on other sites

οταν το κινεζικο ντιβιντι ναβι κανει 250-300, φτανει ~400 στην ευρωπη αλλα το αντιστοιχο ευρωπαικο παιζει απο 1000 ,τι να κανει; Δασμο 250%;;;

Υγ: τα αμερικανα χαζα ειναι και δεν λιωνουν τα παντα ολα στους δασμους;εχουν φτασει ομως στο σημειο , παρα τους δασμους να εχουν θεμα, γιατι ο κινεζος εργατης παιρνει 1 δολ την ωρα και ο αμερικανος 25.

Φυσικα ολα αυτα αντικατοπτριζονται σε ποιοτητα...

Υγ: και φυσικα, αυτη την μοιρα εχει ο δυτικος κοσμος, μην γελιομαστε. Κυκλοφορει στο ιντερνετε ενα ποστ πρωην υπαλληλου της garrett νομιζω ( απο τις μεγαλυτερες εταιριες τουρμπινων για αυτοκινητα) που λεει οτι οι μανατζεραιοι τους πιεζουν να μειωσουν το κοστος παραγωγης, εχουν μειωσει το παχος του υλικου σε καποια σημεια, οποτε αυξανονται και failure rates.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα δεν ήταν τυχαίοι όσοι τραβούσαν τη ΧΑ επί τω έργω. Στο "δικό τους" βίντεο φαίνεται να μην πειράζουν όσους έχουν χαρτιά. Δείτε κι αυτό.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=XVFR3Scu-fM&feature=share]Χρυσή αυγή έσπασε πάγκους σε πανηγύρι (1) - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

Ο Αμερικανος έβαλε δασμούς στα κινέζικα φωτοβολταϊκά για να προστατέψει την εγχώρια παραγωγή. Ο κινέζος τα πήρε κρανίο,προσέφυγε σε δικαστήρια περί ανταγωνιστικότητας και ελεύθερης αγοράς και κάτι μου λέει ότι οι σπάνιες γαίεςθα πάρουν την ανιουσα..να δω πόσο θα εφαρμοστούν οι δασμοί και πόσο θα κρατήσει το μέτρο...όλα αυτά μετά τις εκλογές βέβαια..για την ώρα ο Ομπάμα αγαπάει τις ΑΠΕ..

Sent from my MT11i using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, το ika.gr δεν είναι και για 10 χιλιάρικα που λέει ο τύπος - έχει και καμμια 15 e-υπηρεσίες από πίσω, μερικά δεκαχίλιαρα τα δικαιολογεί. Τώρα πίσω μπορεί να υπάρχουν και υπηρεσίες ψηφιοποίησης, μεταφορά τυχόν χειρόγραφων καταλόγων σε databases και γενικώς συμμάζεμα στα ασυμμάζευτα (you know, ντάνες από ντοσιέ μέχρι το ταβάνι, κτλ).

Και πάλι όμως το ποσό είναι τεράστιο. Μήπως πλήρωσαν προκαταβολικά hosting και support για τα επόμενα 3 χιλιάδες χρόνια?

Μετά σου λέει διαφάνεια..... Δεν υπάρχει αναλυτικος λογαριασμός με τις χρεώσεις?

Έγινε επεξεργασία από neuromancer
Link to comment
Share on other sites

Μην ξανακούσω ότι η Χ.Α. είναι κατά της βίας ή δεν έχει σχέση με την βία.

Χρυσή Αυγή παρεμπόριο τέλος - YouTube

Από ότι φαίνεται ξανά πέτυχαν τον σκοπό τους.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Στηρίζουν τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής οι Έλληνες μικροπωλητές - Ελλάδα

Και αν και οι "υγιώς σκεπτόμενοι μικροεμποράκοι" έχουν 1000 δίκια περί σεντονιών στο πεζοδρόμιο, περί παρεμπορίου, φοροδιαφυγής (5€ με απόδειξη 4€ χωρίς, νόμιμο αν είσαι Έλληνας μικροεμποράκος), πολύ θα ήθελα να ήξερα αν έδωσαν την ελάχιστη σημασία στο ότι αυτοί οι μαύροι (μην τους πω ανθρώπους και παρεξηγηθούν) είχαν έγγραφα. Αν τα έγγραφα αυτά δεν ήταν επίσημα και νόμιμα θα έπρεπε κάποιοι να πάνε μέσα για πλαστογραφία και αν ο δήμος κακώς τους έδωσε άδειες θα έπρεπε να πάνε να τα σπάσουν στον δήμο (αφού η βία ενδεχομένως σύντομα θα είναι η λύση για όλα).

Link to comment
Share on other sites

Μπα.. Yanni είπαμε, αν δεις κάποιον να παρανομεί, έχεις κάθε δικαίωμα να τον σπάσεις στο ξύλο.

Θα πάρω από πίσω κάποιον τέτοιον Έλληνάρα εμποράκο, δεν μπορεί, κάποιο στοπ θα περάσει χωρίς να σταματήσει, κάποια ζώνη δεν θα βάλει.. Θα του κάνω την μούρη κρέας.

Link to comment
Share on other sites

Θα πάρω από πίσω κάποιον τέτοιον Έλληνάρα εμποράκο, δεν μπορεί, κάποιο στοπ θα περάσει χωρίς να σταματήσει, κάποια ζώνη δεν θα βάλει.. Θα του κάνω την μούρη κρέας.

Στο Amsterdam? :p Ε τέτοιος ρατσιστής που είσαι σε μετανάστη (Έλληνα) θα ξεσπάσεις; :hehe: :hehe: :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Labιτες,

σε συζήτηση του Υπ. Οικ. με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, ο δεύτερος είπε σε μια πρότασή του ότι "Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή".

Θέλω να σχολιάσω περί τούτου ότι (χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την καλή πρόθεσή του, γιατί προφανώς και εννοούσε ότι ο Έλληνας δεν πρέπει να σκύψει κεφάλι - εκτός εάν βέβαια το θέλει πραγματικά οπότε πρόκειται περί βλάκα με περικεφαλαία) δεν θα έπρεπε να σκεφτόμαστε καθόλου το γεγονός να είχαμε γίνει Αργεντινή. Στην Αργεντινή επισήμως έχουν πεθάνει 20.000+ πολίτες ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας (από επεισόδια ή την πείνα).

Εδώ και πολλά χρόνια η Αργεντινή παλεύει να προσελκύσει επενδύσεις και δεν μπορεί.

Χρόνια τώρα αποπληρώνει τα σπασμένα και επειδή έχει πληθωρισμό στο ταβάνι θα συνεχίσει να πληρώνει για πολλά χρόνια ακόμα. Ο πληθωρισμός φυσικά έχει επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των Αργεντινών οι οποίοι ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Ο μόνος Αργεντινός που ζει καλά (κατά την γνώση μου) είναι ο Ginobili (υπερβάλλω φυσικά).

Για αυτό λοιπόν μην σκέφτεστε άμεσα να γίνουμε Αργεντινή και να γυρίσουμε στην δραχμή. Οι επιπτώσεις θα είναι αδιανόητες και πρωτόγνωρες για όλους μας. Ας βάλουμε πρώτα σε τάξη τα οικονομικά μας, ας δημιουργήσουμε πρώτα μια βιομηχανία που θα εξάγει, ας μειωθεί η ανεργία και αν δούμε ότι μας συμφέρει να βγούμε από το ευρώ τότε ας βγούμε. Έτσι το λογικό θα λέει ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλη υποτίμηση η δραχμή οπότε θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας αλλά και να μην πέσει το βιοτικό μας επίπεδο σε επίπεδα 1950.

Σχετικά με τα μέτρα που έρχονται βλέπω τους τροικανούς να επιμένουν για απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Καταρχήν έχουν δίκιο. Όταν λένε ότι θα κλείσουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες, αυτούς τι θα τους κάνεις; Για μένα τους δίνεις επίδομα ΟΑΕΔ για 1 χρόνο όπως οι απολυμένοι Ιδ. Υπ. και ας βρούν κάτι άλλο ή βλέπεις ποιοι είναι οι καλοί τους μεταθέτεις σε μια άλλη υπηρεσία και διώχνεις τους άχρηστους από την άλλη.

Η άλλη λύση είναι να τις ιδιωτικοποιήσεις και να βρει ο ιδιώτης την φόρμουλα για να καταστήσει την εκάστοτε υπηρεσία κερδοφόρα. Έτσι εάν ιδιωτικοποιηθεί το ΜΕΤΡΟ π.χ. θα γλυτώσει το κράτος τα λειτουργικά κόστη (τα οποία πληρώνουμε εμείς) και θα έχει κέρδη από είσπραξη φόρων, ενοίκιο των γραμμών. Αν επίσης συνάψει και μια σύμβαση με τον ιδιώτη ώστε να κάνει επενδύσεις πάνω στο δίκτυο του ΜΕΤΡΟ, θα δημιουργηθούν και κάποιες δουλειές. Τέλος πιστεύω ότι εμείς θα έχουμε κέρδος ότι το μετρό θα δουλεύει 365 μέρες το χρόνο 24/7 (λόγο των απεργιών δεν παίρνω κάρτες απεριορίστων διαδρομών).

Μην νομίζετε ότι το εισητήριο που πληρώνουμε είναι 1.4 (και σε λίγο 1.8). Το πραγματικό κόστος είναι παραπάνω γιατί πληρώνουμε και φόρους για αυτό.

αυτά τα ολίγα... :D

Link to comment
Share on other sites

Καταργούνται τραπεζικό και φορολογικό απόρρητο για 8,5 εκατομμύρια πολίτες - Η Αυγή online

Έλα να πληρώνουν οι"φοροκλέφτες", "απατεώνες" υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα με αποταμιεύσεις.

Ζητάτε τώρα τη θανατική καταδική των δημοσίων υπαλλήλων μπας και σώσετε το τομάρι σας. Έτσι Ταβλιμπάν;

LOLen.

Δηλαδή "παράνομες" αποταμιεύσεις κάνει μόνο ο ελεύθερος επαγγελματίας; :...:

Link to comment
Share on other sites

Καταργούνται τραπεζικό και φορολογικό απόρρητο για 8,5 εκατομμύρια πολίτες - Η Αυγή online

Έλα να πληρώνουν οι"φοροκλέφτες", "απατεώνες" υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα με αποταμιεύσεις.

Ζητάτε τώρα τη θανατική καταδική των δημοσίων υπαλλήλων μπας και σώσετε το τομάρι σας. Έτσι Ταβλιμπάν;

LOLen.

δεν είχα δει ότι με έκανες mention...Γιατί βάζεις και εμένα στο παιχνίδι; ένα μεγάλο μηδενικό από λεφτά έχω στον λογαριασμό μου και στο στρώμα μου...Δεν έχω κάτι να σώσω λοιπόν. Εγώ πιστεύω όπως έχω πει ότι άεργοι, άχρηστοι, τιποτένιοι δημ. υπάλληλοι πρέπει να δουν την πόρτα της εξόδου, όπως την βλέπουν οι ιδιωτικοί, δηλαδή να έχουμε τα ίδια εργατικά δικαιώματα πρώτον και δεύτερον πιστεύω ότι πρέπει να μικρύνει το κράτος.

Για το άνοιγμα των λογαριασμών δεν είμαι υπέρ για τον λόγο ότι υπάρχει κάτι που λέγεται ιδιωτικό απόρρητο. Δεν θέλω δηλαδή να σκαλίζουν τα προσωπικά μου στοιχεία στον λογαριασμό μου.

Από την άλλη όμως πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν για να βρεθούν οι κλέφτες, απατεώνες. δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδ. υπάλληλοι...όταν εννοούμε όλοι εννοούμε οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολοι...

Link to comment
Share on other sites

@tavliban μόνο που χωρίς εθνικό νόμισμα, δεν υπάρχουν ούτε επενδύσεις ούτε δουλειές, ούτε εξαγωγές ούτε βιομηχανία. Διάβασε : όλα τα άρθρα και τις συνθήκες ΕΟΚ, ΕΕ, EFSF.

Το ότι άκουσες τη γνώμη έναν από των 3ων ποιο κορυφαίων δοσίλογων της πολιτικής μη το κάνεις και ευαγγέλιο, και ο Βενιζέλος θα σου πει ότι όλα πάνε τέλεια και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Έχει δίκιο;

Όσο αφορά την Αργεντινή, αυτοί τα πάνε πολύ καλύτερα από εμάς από τότε που τους διώξανε, όσο εμείς χάνουμε, αυτοί το ποσοστό τους το έχουν σε ανάπτυξη, κάτι που εμείς έχουμε να το δούμε από το 2001 ! (για να μη πω.. μετά τη χούντα)

Έγινε επεξεργασία από Pokemon640
Link to comment
Share on other sites

δεν ακούω τον Bennie φίλε pokemon...ακούω την λογική μου και την προσωπική μου άποψη...αυτοί που είναι στην Βουλή είναι το λιγότερο βλάκες και επικίνδυνοι...Με άλλα λόγια με προσβάλλετε όταν λέτε ότι βλέπω Mega ή ακούω τον Bennie ή τον Pizzaδόρο Antonio..

επενδύσεις λοιπόν γίνονται με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΣΜΑ, μνα, δραχμές ευρώ, δολάριο.... τώρα για να έρθουν οι ιδιωτικές επενδύσεις πρέπει λοιπόν να υπάρχει σταθερό πολιτικό περιβάλλον (κομμουνισμό και ακροδεξιά δεν γουστάρουν οι επενδυτές πως να το κάνουμε δηλαδή;;), σταθερό και φιλικό φορολογικό περιβάλλον (στην χώρα το νομοσχέδιο για την φορολογία αλλάζει ανά βδομάδα)...με άλλα λόγια; Να υπάρχει προοπτική στην χώρα... Στην Ελλάδα προς το παρών δεν υπάρχει προοπτική...ελπίζω σε καλύτερες μέρες πάντως...

Στην Αργεντινή το μόνο που τους σώζει προς το παρών είναι ότι εξάγουν σόγια και αυτή σε προς το παρών υψηλή τιμή...Εμείς όμως δεν εξάγουμε ούτε πινέζες..Κάτι κάνουμε με το αλουμίνιο αλλά είναι λίγο με αυτό που χρειάζεται ώστε να παράγουμε πλεόνασμα...Δεν πάνε καλύτερα από εμάς...Χειρότερα πάνε τα εξήγησα πιο πάνω...

Πως να μην έχουν ανάπτυξη όταν το ΑΕΠ τους έπεσε 66% (ναι καλά διάβασες) εν μια νυκτί;; Δεν έχουν φτάσει όμως ακόμα στα επίπεδα προ χρεωκοπίας και ούτε θα τα φτάσουν στα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον...έχουν πολύ δρόμο ακόμα...

Δεν έχετε ζήσει (ούτε εγώ) καταστάσεις πείνας, αναρχίας και χάους που έζησαν εκεί...Ούτε και θέλω...να μου λείπει.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.