Jump to content


ACC & overclock


AMDakias

Recommended Posts

Χαιρεται!Θα ηθελα να μου πει καποιος που ξερει πως μπορει να βοηθησει η χρηση του Advanced Clock Calibration στο OC...Καταρχας να πω πως εχω μητρικη Asus M4A78T-E και εναν Phenom II X3 720 με τον 4ο πυρηνα να μην ξεκλειδωνει ουτε με δυναμιτη!Επισης σε παλαιοτερα OC με το ACC στο auto ο επεξεργαστης δεν ανεβαινε πανω απο 3,4GHz....Γιαυτο λοιπον θελω να μαθω αν με σωστες ρυθμισεις στο ACC θα εχω καλυτερα αποτελεσματα στο OC.

Link to comment
Share on other sites

Το ΑCC είναι απλώς ένα βοήθημα, δε σημαίνει ότι θα ανοίξει σώνει και καλά ο 4ος πυρήνας ενός 3πύρινου επεξεργαστή με τη χρήση του. Η μητρική και το BIOS πρoσφέρουν αυτό το ενδεχόμενο, αλλά πρέπει να "συνεργαστεί" και ο εκάστοτε επεξεργαστής...

Για τον 955 που είναι ήδη 4πύρηνος δεν ξέρω αν και κατά πόσο βοηθά σε προσπάθειες υπερχρονισμού. Ανεβαίνει μια χαρά απλώς και μόνο με τη χρήση πολλαπλασιαστή.

Link to comment
Share on other sites

το ACC οντως, ειναι ενα βοηθημα και οχι τπτ εξειδικευμενο για να ξεκλειδωνει πυρηνες. στην πραγματικοτητα βοηθαει στις σωστες ρυθμισεις της μητρικης. για να ξεκλειδωσει ενας επεξεργαστης, οπως ειπαν και παραπανω, δεν φτανει μονο η μητρικη! πρεπει να ειναι και "καλος" ο επεξεργαστης.

Link to comment
Share on other sites

Ο λογος που βγηκε το ACC δεν ειναι για να ξεκλειδωνει πυρηνες. Βγηκε οταν υπαρχαν οι Phenom I και η λειτουργεια του ειναι να απενεργοποιει καποια κυκλωματα του επεξεργαστη, τα οποια δεν ειναι κρισιμα για την λειτουργεια του, ετσι ωστε να κλοκαρεται περισσοτερο.

Στους phenom II απ'οτι φανηκε, ενα απο τα κυκλωματα που κλεινει ειναι αυτο που απενεργοποιει καποιον πυρηνα. Ενα αλλο που εχει δειξει η πραξη ειναι αυτο που κανει monitοr τις θερμοκρασιες των πυρηνων (οσοι εχουν ενεργοποιημενο ACC βλεπουν 0 στην θερμοκρασια των πυρηνων). Λεγεται οτι βοηθαει και στο κλοκαρισμα των phenom II, αλλα μονο σε extreme καταστασεις, δλδ αν ψαχνεις κατι για καθε μερα δεν προκειται να καταλαβεις διαφορα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν με νοιαζει πλεον να ξεκλειδωσω τον 4ο πυρηνα γιατι εχω καταλαβει πως δεν ξεκλειδωνει με τιποτα....Απλα ηθελα να μαθω αν με το ACC πχ θα μπορουσα να εχω stable OC στα 3.8,δηλαδη να μπορω να τρεξω prime για μια δυο ωρες τουλαχιστον...

Link to comment
Share on other sites

3.8 λιγα κομματια 720ΒΕ πηγαινουν. τα περισσοτερα κυμαινονται γυρω στο 3.6. Παντως δεν χανεις κατι να δοκιμασεις. Θα ενεργοποιησεις το ACC και θα του βαλεις 3 core operation. Μετα πειραξε τις τιμες. Βλεποντας και κανοντας... δεν υπαρχει κανονας για το πως πρεπει να παιζει. Απλα να εισαι σιγουρος οτι εισαι σε κανα επιπεδα θερμοκρασιας, γιατι δεν θα μπορεις να την βλεπεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.