Jump to content

Ετοιμο NAS ή junkyard NAS?

aggelopas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδη δεν μπορω αλλο αυτο το αισθημα ανασφαλειας οταν αποθηκευω κατι σε ένα δισκο, έχουν φουλαρει οι 200αρηδες raid μου, καθως και επειδη απο αυτα που έχω (φωτο,βιβλια) λίγα θελω ανα πασα στιγμη προσπελασιμα(sic) πιστευω η λύση ειναι ενα NAS. Το διλλημα ειναι: να χρησιμοποιήσω υπαρχοντα υλικά (p3 866, αντιστοιχο mobo και 512 sdram) και με ενα softraid mirror να του πεταξω 2x1Τ σκληρους Ή να παρω ενα τετοιο και να τελειωνω.

Μου αρεσει και το παιδεμα για να μαθω και κατι (pinned θεμα απο jaco) αλλα μου αρεσουν και οι clean&clear λυσεις.

ρολο παιζει επισης και η καταναλωση ρευματος.

Παρακαλω δικαιολογηστε τις αποψεις σας.

Ανάλογα με το σε τι φάση βρίσκεσαι εν προκειμένω. Αν έχεις τον χρόνο και την διάθεση να παίξεις, στήσε το μηχάνημα που έχεις, κάνε το κυριλέ και στο τέλος βάλε τα δεδομένα σου.

Αν υποψιάζεσαι ότι θα ξεκινήσεις να στήνεις το μηχάνημα και θα το αφήσεις μισοτελειωμένο μέσα στο ντουλάπι για όλο το καλοκαίρι, τσίμπα ένα NASάκι.

Ρ3 μπορντ να αναγνωρίσει 1ΤΒ δίσκους το βλέπω χλωμό...

Θα χρειαστεί να πάρεις pci sata controller.

Ρ3 μπορντ να αναγνωρίσει 1ΤΒ δίσκους το βλέπω χλωμό...

Θα χρειαστεί να πάρεις pci sata controller.

Εχεις δικιο σ'αυτο.

Αυτες τις μερες ασχοληθηκα λιγο με το software που χρειαζεται, και ειδα οτι εχει αρκετο ενδιαφερον να πειραματιστεις αλλα δεν εχω το χρονο να το κανω και επισης δεν θελω να πειραματιστω με κατι που θα εχει τα ντατα μου. Η καλυτερη λυση θα ηταν το ετοιμο νασακι της synology, αλλα το καλυτερο €/χρηση ratio συνδυασμος, ειναι να παρω 2x1 tera να τους πεταξω πανω στη μητρικη με spin down σε 5 λεπτα και ενα ssd για λειτουργικο, να ξεκουρασω τους ραπτορες που γυρνοβολανε να τους βαλω μονο για games και downloads και spindown και αυτους.

θενξ για τα replies.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.