Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η παραγωγή μικρού μεγέθους ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών σταματάει, λόγω των κινητών τηλεφώνων

    Οι ιαπωνικές συσκευές αναπαραγωγής φωτογραφικών μηχανών Nikon και Panasonic ανέστειλαν την ανάπτυξη των entry level ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και τώρα θα επικεντρωθούν περισσότερο στις ακριβότερες mirrorless κάμερες, καθώς η παραγωγή των κινητών τηλεφώνων εστιάζει περισσότερο στις φωτογραφικές λειτουργίες.

    Στο πλαίσιο των παραπάνω, η Nikon ανέστειλε την παραγωγή νέων compact μοντέλων της σειράς Coolpix, αναφέρει η Nikkei Asia. Η Nikon προσφέρει επί του παρόντος μόνο δύο μοντέλα με ισχυρούς φακούς, «παρακολουθώντας στενά τις τάσεις της αγοράς» για να καθορίσει τους όγκους παραγωγής στο μέλλον, ανέφερε η έκθεση.

    Η Nikon έχει ήδη σταματήσει τη δημιουργία καμερών SLR για την εξειδίκευση των mirrorless μοντέλων. Σύμφωνα με τη Nikkei Asia, η εταιρία θα επικεντρωθεί στις mirrorless κάμερες, οι οποίες έχουν γίνει πλέον στάνταρ.

    Οι παγκόσμιες αποστολές των compact καμερών μειώθηκαν κατά 97% από το 2008 σε μόλις 3,01 εκατομμύρια μονάδες το 2021, καθώς οι κάμερες κινητών τηλεφώνων γίνονται συνεχώς καλύτερες. 

    Η Panasonic Holdings δεν έχει κυκλοφορήσει κανένα νέο προϊόν για το εύρος τιμών κάτω των 50.000 γιεν ($370 με τρέχουσες τιμές) περίπου από το 2019 και δεν έχει σχέδια να αναπτύξει ένα μοντέλο σε χαμηλή τιμή στο μέλλον, ενώ έχει διακόψει την ανάπτυξη νέων μοντέλων που μπορούν να αντικατασταθούν από smartphone, φέρεται να είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

    Συνεχίζοντας, η Panasonic θα προσφέρει καλής ποιότητας mirrorless κάμερες για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια mirrorless κάμερα σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία Leica Camera.

    Επίσης, , η Fujifilm ανέστειλε τις εξελίξεις των συμπαγών καμερών FinePix, η Canon δεν έχει παραδώσει νέες κάμερες «Ixy» από το 2017 περίπου, ενώ ο Όμιλος Sony επίσης δεν έχει προσφέρει κανένα νέο compact μοντέλο με την επωνυμία Cyber-shot από το 2019 και η Casio Computer σταμάτησε τη δημιουργία καμερών Exilim το 2018.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Dreamstime.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.