Jump to content

Asus P5B-Deluxe PCI-E x1 bug!


deNordic
 Share

Recommended Posts

Μου εμφανιστηκε το bug που περιγραφω στον τιτλο, δηλαδη η pci-e αντι για Χ16 τρεχει Χ1 με αποτελεσμα οι επιδοσεις να πεφτουν κατακορυφα. Εψαξα αρκετα αλλα δεν βρηκα ακομα λυση. Εχω δοκιμασει να κανω ενεργεις οπως

Στο NB: PEG Force 1x = disable

PEG Link Mode = δοκιμασα και Αuto και normal

Asus CGI = disable

Στο SB: ταχυτητα x4 (fastest)

Επισης εχω PCI-E frequency = 100

PCI clock synchronization = δοκιμασα και Auto και 33.3 Mhz

NB Vore = 1.45

Λυνεται το προβλημα ή η μητρικη κουνησε μαντιλι; :help: :help:

Link to comment
Share on other sites

Επισης εχω PCI-E frequency = 100

Αν εισαι υπερχρονισμενος λογικα ειναι το κλασικο bug, δοκιμασε να το κλειδωσεις στα 101-102 συνηθως οταν κλοκαρουμε με υψηλα fsb γινετε αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα βρηκα μια λυση, δεν ξερω αν ειναι η σωστη, αλλα ειναι η απαντηση της ASUS στο συγκεκριμενο bug. Το προβλημα δεν φαινεται να ειναι στο bios η στο hardware αλλα στο software (ATI CCC) το οποιο πρεπει να εγκατασταθει χωρις καποιο firewall on, ειτε ειναι των windows7 ειτε απο καποιο antivirus (τουλαχιστον γι'αυτη τη σειρα των μητρικων). Ευτυχως ολα καλα γιατι δεν ψηνομουν και πολυ να ξοδεψω για μερικη αναβαθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Αν εισαι υπερχρονισμενος λογικα ειναι το κλασικο bug, δοκιμασε να το κλειδωσεις στα 101-102 συνηθως οταν κλοκαρουμε με υψηλα fsb γινετε αυτο.

Τελικα εγινε αυτο που φοβομουν, ανοιξα σημερα το πρωι το PC και στο post ακουστηκε "τουτ τουτ" οποτε παλι το ιδιο προβλημα. Δοκιμασα και 101-102 αλλα τιποτα.

και ενα παραπλήσιο αρθρο. http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=522

Αυτο διαβαζα χθες αλλα δεν βοηθαει σε κατι. Εκανα οτι λεει αλλα δεν διορθωθηκε.

Link to comment
Share on other sites

clrcmos δοκιμασες ? η μητρικη φοράει το latest bios ? Δοκιμασε και αυτα εαν οχι ωστε να εξαλειπτεις σιγα σιγα ολα τα ενδεχόμενα . Μου το εκανε και εμενα μια π5β που ειχα καποτε. Δεν θυμαμαι ομως πως ακριβως το αντιμετωπισα.

Link to comment
Share on other sites

Οτι λεει ο ξαδερφος... εγω το ειχα αφησει στα 105 νομιζω.

Ναι κατι τετοιο παιζει αλλα συνηθως απ'οσο γνωριζω φτιαχνει στα 102-103Mhz το πολυ, τωρα εχω διαβασει και για κατι ακραια φαινομενα που διορθωθηκε στα 115Mhz lol.. :eek:

Link to comment
Share on other sites

Ναι κατι τετοιο παιζει αλλα συνηθως απ'οσο γνωριζω φτιαχνει στα 102-103Mhz το πολυ, τωρα εχω διαβασει και για κατι ακραια φαινομενα που διορθωθηκε στα 115Mhz lol.. :eek:

συνήθως μέχρι τα 105 είναι το safe από όσο ξέρω

το είχα και εγώ αυτό μέχρι προχτές

το έκανε και εμένα αυτό και απλά την έβγαλα και την ξανά πάτησα καλά και πήγε στα 16χ χωρίς να αλλάξω κανένα settings στα bios

και πρόσεξα οτι η κάρτα είχε ένα μικρο ύψος διαφοράς με το case και δεν πατούσε καλά πίσω!!

Link to comment
Share on other sites

Ωραια του δωσαμε τιμες για δοκιμες, απο 101 μεχρι 107 :hehe:

Περα απο τη πλακα παντως το 115 που εγραψα δε το εβγαλα απο το μυαλο μου ισχυει το ειχε γραψει ενα τυπος και ελεγε οτι σε αυτη τη συχνοτητα διορθωθηκε το προβλημα, τωρα δεν γνωριζω αν το δουλευε ετσι το μηχανημα για καθημερινη χρηση ή το ειχε μονο για bench, παντως και σε μενα ακουγετε πολυ για αυτο και ειπα ακραιες καταστασεις και να δοκιμασει το πολυ μεχρι 103 (σε δυο δικες μου μητρικες στα 101 λυθηκε το προβλημα), αλλα αφου του λετε μεχρι 105-107 οτι δουλεψε σε εσας, ας τσεκαρει μια και να μας πει δεν εχει να χασει τιποτα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...