Jump to content



MP3 vs WMA vs OGG


giorikas

Recommended Posts

Το πρωτο καλο,δημοφιλες αλλα μας τα χαλαει λιγο στα χαμηλα bitrates....το δευτερο ακομα καλυτερο αλλα αυτο το "WINDOWS Μedia Aydio " μου χαλαει την ....διαθεση....και τελος το ogg το καλυτερο απο αποψη συμπιεσης(ακουγεται ακομα και στα 64kbps!) αλλα ελαχιστες οι συσκευες που το υποστηριζουν προς το παρον..

Εσεις τι ψηφιζεται;;;;;

Link to comment
Share on other sites

προφανώς στις φορητές συσκευές είναι το σημαντικό εφώσον εκεί κοστίζει ακριβά ο αποθηκευτικός χώρος...

σιγά μην ασχοληθώ τώρα στο pc με τον αχανή σκληρό, να κάνω παραπάνω συμπίεση ή να πονοκεφαλιάζω με πολλά φορμάτς για να γλιτώσω 300-400κβ ανά τραγούδι...

Link to comment
Share on other sites

ριππαρετε ενα κομματι απο cdaudio, το μετατρεπετε σε mp3,wma,ogg με το ιδιο bitrate

ανοιγετε ενα προγραμμα επεξεργασιας ηχου με ιστογραμμα, τα βαζετε πανω και τα 3

και βλεπετε ποιο ειναι καλυτερο και πιο οχι....ειναι αρκετα ευκολο, και θα δειτε οτι τελικα αυτο που ακουτε ειναι πολυ υποκειμενικο σε σχεση με αυτο που πραγματικα παιζει.

για αυτο που λεει ο voudas συμφωνω απολυτα, εχει εφαρμογη μονο σε mobile καταστασεις

Link to comment
Share on other sites

Για το MP3pro τι άποψη έχετε?

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ισότιμη η κρίση διαφορετικών φορμά στον ίδιο ρυθμό συμπίεσης από τη στιγμή που χρησιμοποιούν διαφορετικούς αλγορίθμους συμπίεσης.

Επίσης πιστεύω ότι στην συντριπτική πλειονότητα η συμπιεσμένη μουσική που ακούγεται στο PC και στα διάφορα παρεμφερή εργαλεία (φορητά, αυτοκινήτου κλπ) τα οποία στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν μπορούν να κάνουν σαφή την ακουστική διαφορά ανάμεσα σε ένα "καλό" mp3 192k και στο αυθεντικό σε μορφή wave αρχείο για τον απλούστατο λόγο ότι, συνήθως, οι δυνατότητες των ηχείων που τα συνοδεύουν είναι αρκετά πιο περιορισμένες σε σχέση με τις δυνατότητες του φορμά.Σε συμπίεση mp3 128κ είναι ακουστή η συμπίεση της χαμηλομεσαίας περιοχής ακόμα και σε μέτριας απόδοσης (και εννοώ ένα καλοκατασκευασμένο ηχείο μέχρι 600Ε, συνοδευόμενο από ανάλογα κομμάτια) καθώς και το "στένεμα" της ηχογράφησης.Για την χρήση που προορίζεται νομίζω ότι για ήχο από mp3 που έχω χρησιμοποιήσει αρκετά από 128 ως και 192 η ποιότητα είναι αρκετά καλή και με περιορισμένο σχετικά μέγεθος.

Πάντως εγώ χρησιμοποιώ το mp3 λόγω συμβατότητας όπως είπε και ο Voudas.Τα 200kb στο τραγούδι δεν μου λένε τίποτα αν παίζει στο αυτοκίνητο, discman στο κινητό κτλ.......Το wma, μόνο λόγω καταγωγής και διαχείρησης (νομίζω) πνευματικών δικαιωμάτων με απομακρύνει από την χρήση του.

btw τι θα λέγατε για μια "παράνομη" συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή μουσικής σε μορφή mp3,ogg,wma η ότι να 'ναι τελοσπάντων????:innocent: :innocent: :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από techdanis [Σήμερα, στις 00:03]

btw τι θα λέγατε για μια "παράνομη" συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή μουσικής σε μορφή mp3,ogg,wma η ότι να 'ναι τελοσπάντων????:innocent: :innocent: :rolleyes:

Κυριε μπατσε, εδω τον εχουμε, πιαστε τον....:devil:

Link to comment
Share on other sites

mp3, αν και με ogg δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.

Στο wma μου την δίνει που σχετίζεται άμεσα με το wave volume. Π.χ. χαμηλώνεις την ένταση από winamp και κατεβαίνει και το wave volume των Windows.

Link to comment
Share on other sites

σωστο απο αυτη την αποψη φιλε Vouda....ομως καπου διαβασα οτι το mp3 εχει φτασει στα ορια του και δεν εχει πολλα περιθωρια βελτιωσης...Αντιθετα με το ogg....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.