Jump to content



BioShock Infinite (III)


dunkel_Stern

Recommended Posts

Τελείωσα προχθες το Bioshock. Δεν θυμάμαι αν τα έχω ξαναπεί αλλά εν συντομία το Bioshock Infinite έχει μια καταπληκτική ιστορία, βασισμένη όμως σαθρό υπόβαθρο:

>γραφικά έτσι και έτσι αλλά στο κλίμα της εποχής που εξιστορεί,

>όπλα/upgrades αδιάφορα,

>επαναλαμβανόμενο gameplay (εκαθάριση εχθρών και μετά ψάξιμο στο χώρο για μετρητά και upgrades.

Ότι είχε να μας πει σαν παιχνίδι το είπε στην αρχή, χτίζοντας το μυστήριο του χαρακτήρα μας (με το τατουάζ στο χέρι, το κορώνα γράμματα κτλ), την προσέγγιση στην Columbia, την έχθρα Founders και VOX Populi (στα πλαίσια του ρατσισμού και θρησκοληψίας, που εν τέλει μικρή σημασία είχαν), και στο τέλος όπου έχουν τελειώσει οι «μεγάλες» μάχες και πηγαίνεις με την Elizadeath χεράκι χεράκι για κανα 20λεπτο, σαν να παρακολουθείς ταινία, και σου δείχνει τα στοιχεία για να καταλάβεις τι παίχτηκε. Ενδιάμεσα προσπαθούσες να σώσεις την Εlizabeth που ερχόταν, έφευγε, την έπαιρναν κτλ. Τα τελευταία 20 λεπτά που ξετυλίγεται το κουβάρι ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ. Τα υπόλοιπα για την ιστορία τα βάζω σε spoiler...Ακουθεί μεγάλο ποστ!

Οι μόνες ενδιαφέρουσες κάπως μάχες ήταν με το φάντασμα της Λαίδης Commstock καθώς και στο αερόστατο του Commstock με σύμμαχο τον Songbird, όπου επιτίθονται οι Vox Populi...

Tι κατάλαβα..

1. H Columbia ήταν η πόλη που έχτισε o Commstock με την βοήθεια της Rosaline Lutece εκμεταλλευόμενος τις ανακαλύψεις της.

2. Ο Commstock ήταν στείρος (από την έκθεση στο Lutece Levitation Field) και γι’ αυτό εκμεταλλεύτηκε τις επιστημονικές ανακαλύψεις της Rosaline Lutece, ώστε να ανοίξει μια πύλη στον χρόνο και στα παράλληλα σύμπαντα και να βρει έναν/μια διάδοχο για να συνεχίσει να κυβερνάει τον κόσμο της Columbia αλλά καθότι "θρήσκος" ήθελε το παιδί να είναι από ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟ...Έτσι η Rosaline.Lutece του βρήκε την λύση σε ένα παράλληλο σύμπαν

3. Την θετή του κόρη Elizabeth, με το κομμένο δάχτυλο, την πήρε από τον Booker DeWitt, o oποίος την πούλησε για να ξεπληρώσει τα χρέη του (χρήματα ή κάτι άλλο; ) και το μετάνιωσε την ίδια στιγμή που την έδωσε στον Ronald Lutece στο σύμπαν του DeWitt, αδελφό της Rosaline Lutece στο σύμπαν του Comstock (γιατί άραγε έκανε τις βρωμοδουλειές του Commstock; ).

4. Κατά την μεταφορά/απαγωγή της κόρης του Dewitt, στην ανοιχτή πύλη ανάμεσα στον κόσμο του DeWitt & Comstock (Columbia), στο κυνήγι του Commstock από τον Βooker de Witt, πιαστήκαν στα χέρια τραβώντας το παιδί-βρέφος ακόμα, έκλεισε η πύλη νωρίτερα κόβοντάς της το δάχτυλο...Έτσι καταλαβαίνουμε ότι η Elizadeth του Commstock δεν ήταν άλλη από τη κόρη Anna του Booker deWitt!!! ...εξ ου και τα αρχικά AD (Anna DeWitt) στο χέρι του ήρωά μας-false prophet, που μάλλον έκανε το τατουάζ για να μην την ξεχάσει ποτέ! και να την αναζητήσει.

5. Ο Commstock θέλοντας να την προστατέψει από πιθανή προσπάθεια του booker να εισέλθει στο σύμπαν του Commstock (Columbia) και να αποκτήσει την κόρη του, φτιάχνει όλη αυτην την ιστορία περι False Prophet στην Columbia ώστε να τον κηνυγήσουνε οι αρχές, όπως και γίνεται στην αρχή του παιχνιδιού..

6. H κόρη του Commstock απέκτησε δυνάμεις (πως; της έκανε πειράματα η Lutece; γιατί; ) να ανοιγοκλείνει πύλες και θέλοντας να την εμποδίσει να φύγει προς άλλο μέρος (να ανοίξει μια πύλη στο Παρίσι ή να ανοιξει κάποια πύλη στο σύμπαν από το οποιο προέρχεται) έβαλε την Lutece να φτιάξει έναν πύργο που να περιορίσει τις δυνατότητες αυτές (Siphon).Έβαλε και ένα μηχανικό πουλί, τον Songbird, να την φυλάει από κάποιον που θα προσπαθούσε ενδεχομένως να την κλέψει..

7. Οι Vox Populi είναι η αντιπολίτευση του Commstock στην Columbia και είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με τους Founders αλλά δεν έχω καταλάβει τι άλλο ρόλο παίζουν στην ιστορία...O Booker deWitt ήταν ο νεκρός ήρωάς των Vox, σε άλλο σύμπαν όμως...γιατί επιτέθηκαν στον DeWitt δεν το πολυκατάλαβα...Εικάζω ότι σε άλλο σύμπαν ήταν ο αργηχός τους και ο commstock έβαλε φιτιλιές στην νυν αρχηγό Φιτζρου (είχε την δυνατότητα να της δείξει μέσα από κάποια πύλη), η οποία από μίσος έβαλε τους δικούς της να του επιτεθούν για να μην χάσει την αρχηγία...

8. H γερασμένη κόρη Elizabeth-Anna από το μέλλον (στην σκηνή που δείχνει να καταστρέφεται η Νέα Υόρκη) δείχνει πως θα είναι ο κόσμος της αν δεν αλλάξει την ιστορία ο Booker. Και αυτό γιατί θα συνεχίσει το έργο του πατέρα της έχοντας υποστεί πλύση εγκεφάλου ως πειραματόζωο στο εργαστήριο του Commstock. Μας δίνει και το κλειδί ελέγχου του Songbird (νότες σε φλογέρα)

9. Κυνηγώντας τον Commstock στο αερόστατο τελικά καταλήγει να πεθαίνει από τα χέρια του Booker DeWitt. Και τώρα ξεκινάει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Κατευθύνουμε το αερόστατο στην Columbia και καταστρέφουμε με την βοήθεια του Songbird τον πύργο Syphon που ελέγχει τις δυνατότητας της elizabeth...Χάνουμε τον έλεγχο του songbird (μας πέφτει η φλογέρα), επιτιθεται και μας σώσει η Elizabeth ανοίγοντας μια πύλη στην γνωστή μας από τα Bioshock 1/2 RAPTURE!! Ανεβαίνουμε πάνω στον κλασσικό σε όλα τα Bioshock φάρο που ανοίγει πόρτες-πύλες σε άλλους φάρους-κόσμους. Πολύ ωραίο ομολογουμένως το εφεύρημα για την διασύνδεση του Infinite με τα bioshock ½. !!!

10. Με την καθοδήγηση της Elizabeth μπαίνουμε σε μια κατάσταση στο παρελθόν του Dewitt (20 χρόνια πριν), μετά τον πόλεμο που πήρε μέρος (massacre at Wounded Knee) και έχοντας τύψεις - ενοχές για τις πράξεις που έκανε, ζητούσε συγχώρεση από τον Θεό πιστεύοντας ότι με την βάπτιση θα ξαναγεννηθεί...Οι επιλογές είναι δύο : ή βαπτίζεται και ξαναγεννιέται απαλλαγμενος από τις αμαρτίες ή δεν βαπτίζεται ...Aυτό είναι και το σημείο που η απόφαση θα καθορίσει και την πορεία...εδώ που ξεκίνησαν όλα.

11. Tην πρώτη φορά (αλήθεια είναι η πρώτη φορά?) ο DeWitt επιλέγει να μην βαπτιστεί και δεν αλλάζει τίποτα! Ταλαιπωρούνται ανάμεσα στους φάρους- παράλληλα σύμπαντα. O Commstock (νεκρός στο σύμπαν που παίξαμε) εξακολουθεί να υπάρχει σε άλλο σύμπαν και η εξέλιξη είναι η ίδια. Η λύση είναι να μην υπάρξει ποτέ η Columbia, να πεθάνει ο Commstock πριν την ιδρύσει ... Η αρχή έγινε εκεί που τον πηγαίνει η Anna. Στην βάπτιση του Booker DeWitt …Eκεί εμφανίζονται οι Άννες από άλλα σύμπαντα (όπου ο Commstock ζει και βασιλεύει και το έργο του –να καταστρέψει την Νέα Υόρκη θα συνεχίσει τελικά η κόρη του έχοντας υποστεί πλύση εγκεφάλου).Συνηδητοποιώντας ότι ο deWitt είναι ο Commstock αποφασίζει να αλλάξει την απόφασή του και να βαπτιστεί και αφήνει τις Άννες νατον πνίξουν στο νέρο ώστε να μην αναγεννηθεί και δημιουργήσει την Columbia κ.ο.κ

12. Οι Elizabeth-Αnne εξαφανίζονται σιγά σιγά αφού δεν υπήρξαν πλέον τα σύμπαντα με την Columbia και δεν θα είχαν δυνατότητες για ταξίδι στο χωροχρόνο μέσα από πύλες.

13. Μετά τα Credit δείχνει το γραφείο του deWitt να ξυπνάει και ναπηγαίνει στο δωμάτιο του μωρού όπου βλέπει στην κούνια την κόρη του Άννα...Όλα φάνηκαν σαν όνειρο..Ήταν;

14. Διάβασα ψάχνοντας στο Internet ότι ο deWitt είχα πάει πολλές φορές στην Columbia με σβησμένη μνήνη όσες φορές δείχνει ο πίνακας στο παιχνίδι τύχης των Lutece με το στρίψιμο του νομίσματος στην αρχή!...το αποτέλεσμα κάθε φορά το ίδιο...στην τελική απόφαση για την βάπτισης επέλεγε να μην βαπτιστεί....μέχρι τώρα!!

Οι ερωτήσεις για σημεία που δεν έχω καταλάβει

Πώς καταλαβαίνει ότι αυτός είναι ο Commstock και ότι πρέπει να πεθάνει κατά την βάπτιση; Επειδή εκεί τον πάει κάθε φορά η Elizabeth; Οι Lutece είναι νεκροί; Είναι το ίδιο πρόσωπο όπως διάβασα κάπου ; Αν ναι γιατί τους σκότωσε ο Commstock?

Μόνο και μόνο που με έβαλε να γράψω τις παραπάνω σκέψεις μου για την ιστορία πίσω απ'αυτό (δεν είναι του χαρακτήρα μου τόσο μακροσκελή πόστ) . βρήκα στο διαδίκτυο και δύο χρονοδιαγράμματα της ιστορίας...δεν τα έχω μελετήσει πλήρως ακόμα...

ΑΞΙΖΕ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ η ιστορία του....

post-5271-1416077657,3065_thumb.jpg

post-5271-1416077657,9537_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία από sstav
Link to comment
Share on other sites

Οι Lutece είναι το ίδιο άτομο, απλά επειδή είναι άπειρα τα σύμπαντα κάπου είναι άντρας κάπου γυναίκα. Τους σκοτώνει ο Commstock γιατί μαθαίνουν το σχέδιο του και θέλουν να τον σταματήσουν φέρνοντας τον deWitt από το άλλο σύμπαν. Αλλά για κάποιο λόγο δεν πεθαίνουν και μπορούν να κινούνται ανάμεσα στις διάφορες διαστάσεις (?). Και συνεχίζουν να προσπαθούν.

Στο τέλος δεν θυμάμαι να βλέπει το μωρό στο κούνια, κάνει fade η εικόνα πρωτού δεις νομίζω.

Η Elizabeth έχει τις δυνάμεις της, γιατί ένα μέρος της, το δάκτυλο, έμεινε σε άλλο σύμπαν από αυτό που ήταν. Τουλάχιστον έτσι λένε σε μία κασέτα οι Lutece.

Μου άρεσε η ιστορία αλλά ξενέρωσα τρελά όταν είδα οτι το πηγαίναν προς παράλληλα σύμπαντα και μετά το έπαιζα για να δω το τέλος.

:baby:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

πριν λίγο τελείωσα το παιχνίδι.

δεν έχω παίξει τα προηγούμενα άλλα μπορώ να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ.

την ιστορία την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα με πολύ καλό τέλος (αν και δε νομίζω ότι ξεκαθάρισα τα πάντα). Τα γραφικά πολύ όμορφα με ωραία έντονα χρώματα και το gameplay αρκετά εύκολο (λόγω βοήθειας της Ελίζαμπεθ ή αννας, όπως θέλετε).

Κάτι όμως που δε με χάλασε, καθώς είμαι απ τα άτομα που ενδιαφέρεται κυρίως για το storyline ενός παιχνιδιού. Μπορεί να παίξω και τα προηγούμενα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Να ρωτήσω ρε παιδιά, έχουν φτιάξει τα fps drops/stuttering που είχε το παιχνίδι σε ορισμένα σημεία όταν άλλαζες περιοχή (ακόμα και με low ρυθμίσεις); Το είχα ''δοκιμάσει'' όταν πρωτοβγήκε, είχα πειράξει λίγο το config για να σταματήσουν τα fps drops αλλά αυτό δημιούργησε ένα bug προς τη μέση του παιχνιδιού και το παράτησα.

Το αγόρασα τα χριστούγεννα σε sale και λέω να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου. Τι λέτε, αξίζει τον κόπο;(17gb download, δε το λες και λίγο...:boxed:)

edit: Ξέχασα να ρωτήσω για το εκνευριστικό aim assist, το οποίο ακόμα κι αν το έκλεινες από τα options αυτό συνέχιζε να υπάρχει... (γ@μώ τις κονσόλες μου μέσα)

Έγινε επεξεργασία από peopas
edit
Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο συγκεκριμένος οδηγός βοηθά στην εξάλειψη του συγκεκριμένου shuttering.

Για το auto-aim δεν έχει βρεθεί οριστική λύση, αλλά μια που φαίνεται να δουλεύει είναι να συνδέσεις ένα gamepad, να απενεργοποιήσεις το auto-aim από τις ρυθμίσεις ingame και μετά να το αποσυνδέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο συγκεκριμένος οδηγός βοηθά στην εξάλειψη του συγκεκριμένου shuttering.

Για το auto-aim δεν έχει βρεθεί οριστική λύση, αλλά μια που φαίνεται να δουλεύει είναι να συνδέσεις ένα gamepad, να απενεργοποιήσεις το auto-aim από τις ρυθμίσεις ingame και μετά να το αποσυνδέσεις.

Thanks για το info, αλλά τελικά δε χρειάστηκε να πειράξω τίποτα, το stuttering είναι ελάχιστο σε σχέση με την πρώτη φορά που το δοκίμασα και το aim assist απενεργοποιείται κανονικά από τα options. Λογικά το patchάραν από τότε.

Link to comment
Share on other sites

BioShock Infinite: Burial at Sea – Episode Two Available March 25th | Irrational Games

2K and Irrational Games announced today that BioShock® Infinite: Burial at Sea – Episode Two*, the third add-on content pack for the award-winning BioShock Infinite, will be available for download worldwide on the PlayStation®3 computer entertainment system, Xbox 360 games and entertainment system from Microsoft, and Windows PC starting March 25.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.