Jump to content



Πρόβλημα με RAID (help)


neuromancer

Recommended Posts

Θέλησα να πειραματιστώ με δίσκους και κλασικά έγινε η στραβή.

Συγκεκριμένα, πάνω στο PC υπήρχε ενας 250άρης που κάποτε άνηκε σε RAID1 και ένας δίσκος 1ΤΒ. Μπήκα με Ctrl+I στο RAID bios και όπου μου έλεγε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή έχω ένα degraded RAID1. Μέχρι εδώ καλά.

Σβήνω το RAID1 volume και πάω και φτιάχνω ένα νέο RAID1 επιλέγοντας τον 250άρη. Υπέθεσα ότι θα με ρωτήσει με ποιον δίσκο να κάνει mirror αλλά φαίνεται ότι άρπαξε αυτόματα τον διαθέσιμο 1ΤΒ δίσκο και τον έκανε member στο νέο RAID1 volume, θεωρώντας τον μάλιστα 250άρη.

Βγήκα από το RAID bios, αποσύνδεσα τους δίσκους και bootara με καλό 250αρη δίσκο που έχω το OS κτλ. Μετά έκλεισα, κούμπωσα τον δίσκο του 1ΤΒ και bootαρα εκ νέου. Στο boot φαίνονταν 2 RAID1 volumes. Ένα από τον καλό 250άρη και ένα το νέο που έγινε πάνω στον δίσκο του 1ΤΒ. Και τα δύο προφανώς είναι degraded καθώς λείπει το ταίρι τους πλην όμως λόγω RAID1 δεν υπάρχει θέμα.

Tο προφανές ερωτήμα:

Υπάρχει tool που να επαναφέρει τον δίσκο του 1ΤΒ?

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα πως έγινε....

Είχα raid1 ανέκαθεν. Έβγαλα τον ένα δίσκο απότο RAID1 και πάνω του δοκίμασα να βάλω win7/64 για να δω αν είναι εφικτό καθώς το hardware είναι σχεδόν 4ετίας. Αν δεν γινόταν θα έβαζα πίσω το δίσκο στο RAID1 και όλα καλά. Τα 7ρια μπήκαν μια χαρά πλην όμως ο δίσκος είχε 60άρη και 170άρη partitions και το 60άρη ήταν λίγο για την εγκατάσταση που έχω. Έτσι μπήκα στη διαδικασία που έβγαλε το πρόβλημα παραπάνω...

Δεν ήταν ότι δεν έιχα τι να κάνω και τα πείραξα. Η λ@λ@κί@ ήταν ότι ξέχασα να αποσυνδέσω τους critical δίσκους όταν άρχισα να παίζω με το raid bios. Τώρα έχω ~460 GB σε RAID5 και 1ΤΒ για backup/game installations (που δεν παίζω) και non-critical data.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.