billpeppas Posted March 29, 2004 #1 Share Posted March 29, 2004 Παιδιά , βοήθεια!Παίζει τρελλή κατάσταση.Γύρισα σήμερα στην Λαμία.Pluggάρω τον "βασικό" σκληρό του συστήματος ( αυτού του συστήματος ) στην Abit ( NF=7S rev. 2.0 )[έχει τα Windows , τα MP3s , και μερικά αρχεία ]Τον βάζω όπως πάντα στο IDE1 - Master.Ανοίγω το PC... Boot Device Error Message.Έκανα τα πάντα.Τίποτα.Κατά τύχη σχεδόν , βάζω το CD των Windows 2000 Pro. SP4 , και τι γίνεται: Βγάζει το μήνυμα για boot από CD ( Press Any Key to boot from CD )Δεν πατάω τίποτα.Τελειώνει , και ξαφνικά συνεχίζει και bootάρει κανονικά από τον σκληρό.Στο BIOS έχω μόνο το Primary Boot Device = HDD 0Και τίποτα άλλο ( Disabled ) , καθώς και το Boot From Another Device.Δοκίμασα τα πάντα ( ακόμα και όλους τους συνδυασμούς των Boot Devices [ μήπως και ... ]Μόνο με το CD των Windows ( ή γενικά με οποιοδήποτε Bootable CD μέσα δουλεύει. ) δουλεύει.Κάτι μου λέει πως τα έπαιξε λίγο η μητρικούλα ( το BIOS πιθανότατα )Καμία ιδέα?Έχει συμβεί σε κανέναν σας?Thanks in advance,Bill Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted March 29, 2004 Author #2 Share Posted March 29, 2004 Κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Posted March 29, 2004 #3 Share Posted March 29, 2004 Κανε ενα clear cmos να δεις αν οντως τα επαιξε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted March 29, 2004 Author #4 Share Posted March 29, 2004 Έκανα και Clear CMOS ( The jumper , and the battery way too ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Posted March 29, 2004 #5 Share Posted March 29, 2004 Δεν μου φαινεται να ειναι θεμα μητρικης....μαλλον τα win τα επαιξαν , συχνο φαινομενο εαν ο σκληρος κανει βολτες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted March 30, 2004 Author #6 Share Posted March 30, 2004 Vag , και εγω αυτό σκέφτηκα , όμως: 1) Έβαλα έναν καινούργιο Maxtor DiamondMAX Plus 9 160GB που πήρα σαν IDE 1 - Master , και στο IDE 2 - Master το Plextor Premium , και έκανα μια εγκατάσταση...WinXP ??? ( πως έκανα κάτι τέτοιο )Όλα καλά μέχρι τέλος. Reboot , και πάλι τα ίδια. Boot device error. 2)Ε , λέω Windows είναι αυτά.’λλος δίσκος , setup τα Windows 2000 Prof. SP 4 αυτή τη φορά.Πάλι τα ίδια!Μόνο στο Raid 0 δεν έκανα setup τα Windows.Μπορεί να το κάνω αύριο.Αν και εκεί δεν δουλεύει σωστά το Boot Devices @ BIOS , τι λέτε , να πάω για αλλαγή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Posted March 30, 2004 #7 Share Posted March 30, 2004 Κοιτα στο λεω επειδη τελευταια ειδα κατι τρελλα με τα boot device επειδη χρησιμοποιω 2 εγκαστασεις , και σιγουρα δεν ηταν θεμα μητρικης...κατι με τα NTLDR πως διαολο λεγετε το αρχειο αυτο ολο παιζονταν....χρειαστηκαν 3 εγκαστασεις για να ειναι ολα καλα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted March 30, 2004 Author #8 Share Posted March 30, 2004 Ξέρω για το NTLDR που λες.Το είχα πάθει μια φορά.Αλλά αυτή η κατάσταση που παίζει τώρα , δεν έχει σχέση με το NTLDR.Όλα δουλεύουν ok , αν βάλω ένα bootable cd πρίν.( δλδ. η μητρική δείχνει να μην "κοιτάει" στον δίσκο , αν προηγουμένως δεν ψάξει και βρεί bootable cd σε κάποιο CD-ROM )Στο NTLDR βγάζει και σφάλμα , αφού ήδη ψάχνει στον σκληρό , και απλά δεν βρίσκει το αρχείο NTLDR ( Loader των Windows 2000 ).Γμτ , και είναι και καινούργια η μητρική ( στην άλλη NF7-S που είχα εδώ στην Λαμία , φτιάχτηκε ένα νέο σύστημα ). Ούτε ένα μήνα δεν έχει κλείσει αυτή η mobo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Posted March 30, 2004 #9 Share Posted March 30, 2004 Τελικά σου λέει ή δε σου λέει "Ntldr is missing or corrupt" ή όχι ?Απ'την άλλη , κάτι κουλό -που ίσως είναι και βλακεία- , στα 98, (στα 2Κ/ΧΡ δεν ξέρω) αν το partition δεν ήταν active, δεν boot-αρε, , έκανες κανονικά setup , και μετά ψαχνόσουν γιατί δεν boot-αρε (το είχα κάνει κανα-δυο φορές..:whistling ) , αν τα partition τα έχει φτιάξει με το partition magic μπορεί να έχει ξεχάσει να κάνει το primary , active Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted March 30, 2004 Author #10 Share Posted March 30, 2004 Όχι , δεν βγάζει σφάλμα για το NTLDR.Απλά το BIOS δεν τσεκάρει τον σκληρό ( όπως και θα έπρεπε ) , αλλά σκανάρει πρώτα το CD-ROM ( παρότι είναι 2nd Boot Device , ή και όταν δεν το έχω καν στην λίστα ) , και αν βρεί bootable cd-rom @ the drive , τότε ελέγχει τον σκληρό ).Το partition είναι ούτως ή αλλως active ( επίσης δεν χρησιμοποιώ Partition Magic ) Thanks για την ιδέα πάντως.Έχω σπάσει το κεφάλι μου.Τι στο καλό έπαθε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Posted March 30, 2004 #11 Share Posted March 30, 2004 Για να διευκρινησω κατι , δεν ειπα σιγουρα οτι ειναι αυτο το αρχειο αλλα κατι τετοιο.Απλα οτι και σε μενα κατι τετοιο επαιζε , κατι κουλο και μετα απο απανωτες εγακταστασεις εστρωσε τωρα τι να πω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Posted March 30, 2004 #12 Share Posted March 30, 2004 BILL για κοιταξε μηπως φταιει το καλωδιο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted March 30, 2004 Author #13 Share Posted March 30, 2004 Έχω ήδη δοκιμάσει και άλλα IDE καλώδια , αλλά δεν φταίει αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Posted March 30, 2004 #14 Share Posted March 30, 2004 NF7-S BIOS ID: 2.3 Compile Date: 03/24/2004 Update SATA BIOS to v4.2.47 (FOR NF7-S ONLY).Add an option to enhanced USB 2.0 device compatibility. User may set the option to "enabled" in "Integrated Peripherals / OnChip PCI Device / USB 2.0 Device Compatible".Add auto shutdown function while CCMOS jumper is placed at PIN 2-3. The correct setting is placed at PIN 1-2; the CPU core voltage will be abnormally high if placed at PIN 2-3, system will shut down automatically to protect CPU from damage.Fixed the issue that SATA HDD boot up fail without PS/2 Mouse.Hidden "SATA ROM BIOS" function on NF7.Change the default year to 2004. βγήκε και το D23 SUB-ZERO... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted March 30, 2004 Author #15 Share Posted March 30, 2004 Thanks for the info Enduracell ( το είδα το νέο bios το πρωί )Δεν άλλαξε κάτι. ( στο πρόβλημά μου εννοώ )P.S. Αύριο θα ξέρω αν βρήκαμε ανταλλακτικό για αυτό που είχαμε μιλήσει στα P.M.[ sorry που το καθυστέρησα κιόλας , αλλά ήμουν άρρωστος , και πνιγμένος στις δουλειές ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Posted March 30, 2004 #16 Share Posted March 30, 2004 Καλά βρε μην στεναχωριέσαι αλίμονο . Thanx anyway. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Posted March 30, 2004 #17 Share Posted March 30, 2004 γιατι δεν κάνεις ένα fixboot ή την άλλη που δεν θυμάμαι? Βάλε αν έχεις τα resque του partition magic και βάλτα να κανουν ένα έλεγχο στο σκληρό. Δεν ξέρεις καμιά φορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted March 30, 2004 Author #18 Share Posted March 30, 2004 Εννοείς το Checkdisk , Scandisc και το Fix Boot ( που ελέγχει το MBR )Έχω δοκιμάσει και αυτά.Δεν είναι πρόβλημα ούτε του σκληρού , ούτε τον αρχείων που έχει επάνω του ( μάλιστα έχω δοκιμάσει 4 εγκαταστάσεις Windows )[ πάμε και για 5η εγκατάσταση , πάνω στους SATA RAID 0 ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted April 7, 2004 Author #19 Share Posted April 7, 2004 Μετά από απώλεια των δεδομένων του βασικού δίσκου ( Maxtor DiamondMAX Plus 9 80GB [ 8MB Cache / P-TA ] του υπολογιστήπου έχω εδώ στην Αθήνα , αναγκαστικά ξαναπέρασα ( πάλι ! ) ταWindows 2000 Professional ( Service Pack 4 ).Το πρόβλημα με τις Boot Devices συνεχίζει.Σίγουρα δεν πρόκειται για software πρόβλημα πλέον , αφού έχω: 1) Εγκαταστήσει και τα Windows 2000 Professional & τα Windows XP 2) Έχω χρησιμοποιήσει 3 διαφορετικούς σκληρούς δίσκους 3) Έχω βάλει τα Windows ( 2000 & XP ) από δύο διαφορετικά CD ( το κάθε λειτουργικό ) [ διαφορετικής "προέλευσης" ] 4) Έχω δοκιμάσει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς στα Boot Devices Settings ( στο BIOS φυσικά ) 5) Έβαλα τα Windows και στους 2 S-ATA Maxtor που λειτουργούν σε RAID 0 ( πάνω στον on-board S-ATA Controller της S.I. ) 6) Έκανα πάνω από 10 φορές Clear CMOS ( με το Jumper , αλλά και με αφαίρεση της BIOS Battery ) 7) Δοκίμασα 3εις διαφορετικές εκδόσεις BIOS ( άφησα το d23 , το τελευταίο δηλ. )Το PC ακόμα ΕΛΕΓΧΕΙ πάντα πρώτα τα CD/DVD Drives.Να την πάω για RMA γαμώτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beez Posted April 7, 2004 #20 Share Posted April 7, 2004 δοκιμασε κάτι τελευταιο..επειδή το προβλημα σου φαίνετε παρεμφερές με αυτο που είχα εγω στην DFIδιαβασε εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=1490και κοιτα στο biow μηπως ή δισκοι σου δεν ειναι σε mode LBA.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.