Jump to content



"αυλάκια" πάνω στην μητρική τι είναι;


Prof_Chaos

Recommended Posts

απορία μην με περάσετε για τρελό αλλα σε όλες τις μητρικές έχει κάποια αυλάκια σαν γραμμές που επεκτείνονται κατα μήκος και πλάτος της μητρικής..Σε τι εξυπηρετούν αυτα; Σαν ιερογλυγικά ειναι ...

Ρωτάω γιατι έκανα 2 μικρά σημαδάκια πάνω σε αυτες τις γραμμούλες ..Λέτε να επηρεάζει την λειτουργικότητα της μητρικής; Είναι καθαρά ψυχολογικό γι αυτο ρωτάω ..αλλα επι τη ευκαιρία αποριάς αξιον είναι σε τι εξυπηρετούν και αν εξυπηρετουν σε κάτι..

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον αυτά εννοεί. Η εσωτερική καλωδίωση (κυκλώματα) της motherboard είναι φίλε. Ελπίζω τα σημαδάκια που λες να είναι απλές γρατσουνιές και να μην έχουν μεγάλο βάθος...

Link to comment
Share on other sites

ναι αυτά λέω ειναι επιφανιακή γρατζουνιά και τα έκανα στην αγαπημένη μου abit ip35pro :)

δν έχει παρουσιάσει κανενα πρόβλημα προς το παρών..θα προσπαθήσω να μην το σκέφτομαι !

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν τελικά την έφαγα..τα 2 dim της μνήμης νεκρά ..πρέπει να πήρε και χαλκό :p εχω αλλες 2 τις Asus για αντικατάσταση αλλα ηταν η αγαπημένη μου και η πιο σταθερή :(

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη, αλλα επειδή είναι άξιο απορίας, πως την γρατζούνισες τόσο δυνατά?

με την θεική thelrmaltake ultra 120 που το κολο backplate δεν πατάει καλά (το έχουν βάλει με αυτοκόλητο) και πρέπει να ζορίσεις τις βίδες για να πιάσει στροφές.. εκανα λαλακία..παει η abit..εχω αλλες 3 mobo βέβαια αλλα η abit είναι συλλεκτικό κομμάτι και στεναχωρήθηκα ;)

Link to comment
Share on other sites

Η προηγούμενη μου striker ετσι χάλασε, χάρις σε ενα αυτοκόλλητο backplate....:getlost:

και να φανταστείς πέταξα την εκπληκτική ZALMAN 9700 για χάρη της Ultra120 που η ZALMAΝ ειχε την πιο αρτια κ ασφαλή κατασκευή ...για 2 βαθμούς διαφορά τώρα τι μπορείς να πάθεις..ματαιοδοξια σε όλο της το μεγαλείο!!

Link to comment
Share on other sites

προφ χαος , πιο πολυ να σε στεναχωρει που χαλασες την θρυλικη αυτη μητρικη (abit ip35pro) παρα οτι πεταξες την 9700....

ασε γιατι έχω ξενερώσει απίστευτα..δεν βρίσκεις τέτοια board πλέον..Photo θα σας βγάλω λογικά μπορεί να επισκευάζεται απο κάποιον που έχει εμπερία αλλα ποιος;;..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Ένας ηλεκτρονικός θα μπορούσε να το κολλήσει, βες κανένα μαγαζί που επισκευάζουν τηλεοράσεις.

Δεν το συστήνω γιατί τα περισσότερα τέτοιου είδους μαγαζιά δεν έχουν σταθμούς συγκόλλησης για τέτοια PCB και ίσως κάνει μεγαλύτερη ζημιά (εκτός εξαιρέσεων). Καλύτερα σε ηλεκτρονικό που να ειδικεύεται σε μικροκατασκευές τηλεπικοινωνιακών κτλ που σίγουρα θα έχει σταθμό για SMD.

Link to comment
Share on other sites

Ηλεκτρονικός μπορεί να το κάνει.. ετσι είχαμε ενα pioneer cdj200 γιατι είχε κάνει ταρζανιά ενας τύπος οταν μου άλλαξε το μπουτόν..

Πάντως αν δεν είναι πολύ λεπτή η συγκεκριμένη γραμμή που (χάλασες) επισκευάζεται 100%

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

η επιστρωση των μητρικων ειναι βερνικι για να τις προφηλασει απο βραχυκυκλωματα. Εφοσον η γρατζουνια δεν ειναι σε σημειο που οι γραμμες ειναι πολυ κοντα μεταξυ τους και πολυ λεπτες μπορεις να δοκιμασεις με το υγρο ασημι και μια καρφιτσα που θα εχεις σπασει την μυτη της ωστε να μην ειναι πολυ λεπτη στην ακρη ή καλυτερα συνδετηρα εγγραφων. Πριν καποια χρονια χρησιμοποιουσαμε υγρο ασημι για να ξεκλειδωσουμε τον πολλαπλασιαστη σε Athlon XP. Ειναι αρκετα ακριβος βεβαια και η διαδικασια θελει πολυ σταθερο χερι. Το καλο ειναι οτι φευγει πολυ ευκολα αν κανεις λαθος δουλευετε σε θερμοκρασια δωματιου χωρις κολλητηρια κτλ. Τωρα επειδη τα bus των μνημων λειτουργουν σε τρελες συχνοτητες δεν ξερω αν θα λειτουργησει σωστα.

Link to comment
Share on other sites

ετσι πηγε ακλαυτη και η rampage formula Που ειχα στο Pc του αδερφου μου. πηγα να βαλω το backplate για το block της υδροψυξης και μετα παω να το ανοιξω και τιποτα! τελικα ειχαν καει τα 3 απο τα 4 dimm.... την εδωσα στο πλαισιο και πηρα την ud7 για το δικο μου το pc... :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.