Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

10 χρόνια νεκρή ήταν. Σε πείραξε τώρα εσένα που το δημοσίευσε 3 μήνες μετά...;

το χα δει και οταν βγηκε και νομιζα οτι βρηκαν κι αλλη

και τελοσπαντων ο τιτλος ειναι ειδησεις, οχι πληροφοριες, μπορει για καποιον να παιζει ρολο

Έγινε επεξεργασία από chrooooo
Link to comment
Share on other sites

το χα δει και οταν βγηκε και νομιζα οτι βρηκαν κι αλλη

και τελοσπαντων ο τιτλος ειναι ειδησεις, οχι πληροφοριες

Εμ, αυτά πας και κάνεις... Αν το είχες βάλει τότε, δε θα το έβαζαν πάλι :p

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ο Τούρκος αρθρογράφος έθετε το ρητορικό ερώτημα να γιόρταζαν οι Βρετανοί την "άλωση του Λονδίνου" ή οι Γερμανοί την "Άλωση του Βερολίνου". "Μήπως πρέπει να περιμένουμε να ακολουθήσουν ταινίες όπως "'Αλωση 1974'' ή ''Αφανισμός 1915'';" ειρωνευόταν εμμέσως τους συμπατριώτες του ο Τούρκος δημοσιογράφος. Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα Sabah, από τον Engin Ardiç, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου...

Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µία σειρά από αλήθειες, τις οποίες το κεµαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο, από την συγκεκριμένη διεύθυνση της τουρκικής εφημερίδας Sabah το οποίο έχει ως εξής:

"Τούρκοι συμπατριώτες, σταματήστε πια τις φανφάρες και τις γιορτές για την Άλωση, αρκετή ßία έχουμε δώσει στην Ανατολή µε τις πράξεις µας...

ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο µε θέμα : «Θα πάρουμε πίσω την Πόλη»...

ΑΝ έφτιαχναν μακέτα µε τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη... (όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο!)

ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό µας Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω...

ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο, και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής, κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης... (όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο!)

ΑΝ έφτιαχναν µια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά σταυρό....

ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα µας άρεσε;

Δεν θα µας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη µας από την Ελλάδα.

Τότε, γιατί το κάνετε εσείς αυτό, κάθε χρόνο; Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Άλωση) σαν να ήταν χθες; Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, µε αυτές τις γιορτές πού κάνετε, διακηρύσσετε σε όλο τον κόσµο ότι «αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά µας, ήρθαµε εκ των υστέρων και τα πήραμε µε τη ßία».

Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη µνήµη µια υπόθεση 6 αιώνων; Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια μέρα θα δοθεί πίσω; Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε µερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919. Μη φοβάστε, τα 9 εκατοµµύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατοµµυρίων, και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν.

Κι οι δικοί µας που γιορτάζουν την Άλωση, είναι µια χούφτα φανατικοί µόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα. Ρε σεις, αν µας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις µέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε; Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό µας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς ;

Αντί να περηφανευόμαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε µε αυτές που ιδρύσαμε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν. Όλη η Ανατολή είναι περιοχή µέ την βία κατακτημένη. Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουμε (ana=µανα, dolu=γεµάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη Ανατολή.

Ακόμα και η ονομασία της Ισταµπούλ δεν είναι όπως µας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάµ» τραßώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».

Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση, τέλος η νοµαδική ζωή, και γι' αυτό ο λαός αγοράζει πέντε - πέντε τα διαµερίσµατα. Κανείς δεν μπορεί να µας κουνήσει, ηρεμήστε πια...

Οι χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όμως πολλές φανφάρες....''

Link to comment
Share on other sites

Μου κάνει εντύπωση που αφήσανε αυτό το άρθρο να τυπωθεί...

Η άρχουσα τάξη της Τουρκίας χρησιμοποιεί την Ελλάδα σαν θέρετρο. Λιμενιζουν σκάφοι μόνιμα, αγοράζουν σπίτια στη Μύκονο και κοντράρονται στα μπουζούκια με τους δικούς μας.

Γενικά μένουν εδώ αρκετές μέρες το χρόνο και δεν γουστάρουν παπάρες του πόπολου να τους χαλάνε τη διασκέδαση.

Link to comment
Share on other sites

To ότι ήταν 15 εκατοστά και έζησε για 8 χρόνια...δεν είναι είδηση??

Δεν συγκαταλέγεται ούτε καν στον νανισμό!

Το λείψανο βρέθηκε στην Αλτακάμα, σχετικά κοντά σε περιοχές που είναι γνωστό ότι έχουν κατοικήσει φυλές που παραδοσιακά πραγματοποιούσαν περίεργα τελετουργικά, όπως μαρτυρούν τα συρρικνωμένα κεφάλια που εμπορεύονταν μέχρι τα μέσα του περασμένου αιώνα σε εκείνη τη ζώνη.

Δε θα μου προκαλούσε έκπληξη αν ο σκελετός είχε εμβαπτιστεί σε κάποιο οξύ μετά το θάνατο για να αφαιρεθεί το ασβέστιο και να συρρικνωθεί. Επίσης, το σχήμα του κρανίου μάλλον προϋποθέτει τελετουργική συμπίεση εν ζωή, που δεν αποκλείεται να ήταν και η αιτία θανάτου...

Link to comment
Share on other sites

Ρύθμιση που θα προβλέπει τον συμψηφισμό για όλα τα χρέη του δημοσίου προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι μπορεί να συμψηφίζεται κάθε βεβαιωμένος φόρος, ληξιπρόθεσμη οφειλή ακόμα με χρέη που οφείλει το δημόσιο στους φορολογούμενους.

Η ρύθμιση θα είναι συνολική και θα αφορά και χρέη απο νοσοκομεία δήμους και ΔΕΚΟ.

Η διαδικασία της ρύθμισης θα μπορεί να γίνεται αυτεπάγγελτα.

Η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει τη ρύθμιση με το φορολογικό νομοσχέδιο εντός του επόμενου διμήνου και σύμφωνα με αυτήν (τη ρύθμιση) θα τροποποιείται το άρθρου 11 του νόμου 3943/2011 ώστε να επιτρέπεται ο συμψηφισμός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο συμψηφισμός προχωράει με εντολή του πρωθυπουργού.

Πηγή: ΥΠΟΙΚ: Συμψηφισμός για όλα τα χρέη του δημοσίου

Ε - Π - Ι - Τ- Ε - Λ - Ο - Υ - Σ

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.