Jump to content



Υπερβολική χρήση μνήμης από Chrome


vic

Recommended Posts

Σήμερα είπα να βάλω τον Chrome να τον δοκιμάσω. Αφού εγκατέστησα το Xmarks στον Firefox και στον Chrome, άνοιξα τα ίδια tabs και στους δύο περιηγητές. Η μνήμη που κατανάλωνε ο Chrome ήταν τεράστια. Πάνω από 400MB, ενώ ο Firefox κυμαινόταν στα 164MB. OMG διαφορές.

Και το ερώτημα, γουάτς δε πρόμπλεμ; :hmm:

post-9387-1416074986,7071_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Εκανα και εγω μια γρηγορη δοκιμουλα. Ανοιξα τα ιδια 6 tabs και στους 2. Τα αποτελεσματα ειναι τα εξης...

attachment.php?attachmentid=43254&stc=1&d=1296701990

166 o chrome , 79 o firefox.

Για μενα βεβαια το τραγικο δεν ειναι η ram, οσο ειναι τα απειρα writes που κανει. Οσοι εχουν ssd ειναι πραγματικα λογος να μην τον χρησιμοποιουν!

Βεβαια οι φανατικοι του chrome θα γυρισουν και θα σου πουν, ναι αλλα, ειναι πιο γρηγορος. Κουβεντα να γινεται...

post-5110-1416074987,1537_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Το είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα με την cache και τα ΠΑΡΑ πολλά writes στον ssd και ήταν ο λόγος που είχα σταματήσει να χρησιμοποιώ chrome..

Πλέον όμως γίνεται (από γράμμη εντολών) να ρυθμίσεις και τό μέγεθος της cache , άλλα και το πού βλέπει την cache ( "...chrome.exe" --disk-cache-dir="CACHE_DIR" --disk-cache-size=N).

Με το --disk-cache-dir μαλλιστα μπορείς να κάνεις κάτι που γιά εμενα αξίζει είτε έχεις ssd είτε όχι. Μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο, δηλαδή να χρησιμοποιήσεις σαν cache ένα μικρό κομματι από τη ram, πράγμα που και δίνει αρκετα σε επίδοση και δεν ταλαιπωρεί και τους δίσκους. :fist:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.