Jump to content

 •  Share

  Πρόλογος

   

  Όλος ο κόσμος όταν ακούει τη λέξη mini, πάει αμέσως το μυαλό του σε κάτι αρκετά μικρό σε διαστάσεις και όταν ακούει το ακρωνύμιο XL, πάει το μυαλό του στο ακριβώς αντίθετο. Η Phanteks έδωσε ένα όνομα που διχάζει με το πρώτο άκουσμα στο νέο της κουτί, το οποίο φέρει την ονομασία Enthoo Mini XL. Πριν δει κάποιος τα χαρακτηριστικά θα αναρωτηθεί αν είναι τελικά ένα mini ή ένα XL κουτί. Μήπως όμως γίνεται να είναι και τα δύο ταυτόχρονα;

   

  Οι διαστάσεις του κουτιού 260x550x480mm θυμίζουν ένα midi tower, μιας και θεωρούμε ότι μία ATX μητρική θα έπρεπε να χωράει στο εσωτερικό, κάτι όμως που δεν ισχύει, συνεπώς κάτι κρύβεται στα μετόπισθεν. Αυτό που κρύβεται, είναι η "διπλή προσωπικότητα" του κουτιού, το οποίο μπορεί να δεχτεί μέχρι και micro ATX μητρικές, δίνοντας όμως την δυνατότητα -σε αυτές τις διαστάσεις- να δεχτεί στο εσωτερικό του δύο συστήματα. Ναι πολύ καλά διαβάσατε. Ένα σύστημα το οποίο θα αποτελείται από μια mini ITX μητρική και ένα που θα αποτελείται από mini ITX ή micro ATX.

   

  Στην εποχή που ζούμε, ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι απαραίτητη μία ATX μητρική για να στήσουμε ένα ισχυρό σύστημα, αλλά μία micro ATX αρκεί και σίγουρα αρκεί και μία mini ITX. Επίσης, πάνω σε μία mini ITX ή ακόμα καλύτερα σε ένα έτοιμο combo cpu+mobo, μπορούμε να στήσουμε ένα media center και να ρίξουμε αρκετά τη κατανάλωση. Συνεπώς, το κουτί έχει φτιαχτεί για όσους θέλουν δύναμη, αλλά ταυτόχρονα και κάτι για όλα τα υπόλοιπα, χωρίς να χρειάζονται υποσταθμοί της ΔΕΗ εν ώρα λειτουργίας. Αν πάλι δεν θέλετε δύο συστήματα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά έχετε ένα πολύ ευρύχωρο κουτί, για να βολέψετε την micro ATX μητρική σας και όλα σας τα καλούδια.

   

   

  Phanteks mini XL case review

  Χαρακτηριστικά προϊόντος

   

  Στη φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του Phanteks Enthoo Mini XL.

   

   

  gallery_33144_902_177814.jpg

  Στα θετικά του κουτιού είναι η πενταετής εγγύηση που παρέχει η κατασκευάστρια. Όσον αφορά την τιμή του αυτή έχει οριστεί στα €169.90 / £149.99 συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Τη στιγμή που γράφεται η παρουσίαση το προϊόν δεν εντοπίστηκε σε κάποιο Ελληνικό κατάστημα και δεν έχουμε από το να περιμένουμε μερικές μέρες ακόμα, για να το δούμε και στη χώρα μας.
  Και μέσα σε όλα αυτά, η κατασκευάστρια έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο του προϊόντος στο κανάλι της στο youtube, όπου μπορείτε να δείτε πολύ γρήγορα τα χαρακτηριστικά του κουτιού και τις δυνατότητές του.

   

   

  Πριν προχωρήσουμε στην πιο βαρετή ίσως σελίδα μίας παρουσίασης, η οποία είναι το άνοιγμα της συσκευασίας, να σας πούμε ότι καλά θα κάνετε να μη την προσπεράσετε έτσι απλά, μιας και τα καλούδια που συνοδεύουν το κουτί, είναι πάρα πολλά και θα ακολουθήσουν αρκετές φωτογραφίες. Οπλιστείτε με υπομονή και πάμε να ανοίξουμε πολλές-πολλές κούτες.

   

  Συσκευασία και περιεχόμενα

   

  Ο courier μας έφερε μία αρκετά μεγάλη συσκευασία τη μέρα της παραλαβής, η οποία όμως σε τίποτα δε μας θύμισε τις όμορφες συσκευασίες της εταιρίας, που είχαμε δει στο παρελθόν στο εκάστοτε κουτί. Την ανοίξαμε λοιπόν και βρεθήκαμε προ εκπλήξεων...

   

  IMG 9475 phanteks mini Xl case review

  IMG 9474 phanteks mini Xl case review

   

  Πάνω-πάνω βρέθηκε μία στενόμακρη συσκευασία και πάνω της αναγραφόταν Enthoo Mini XL ITX upgrade kit. Χμμμμ... Όπως σας είπαμε και στον πρόλογο, το κουτί μπορεί να φιλοξενήσει δύο μητρικές στο εσωτερικό του, άρα και δύο συστήματα. Για να γίνει αυτό όμως, χρειάζεστε το παρακάτω kit, το οποίο δεν έρχεται μαζί με το κουτί αλλά το πληρώνετε extra, με προτεινόμενη τιμή €24.90 / £22.99 συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Βέβαια, η τιμή που βρήκαμε σε γνωστό ευρωπαϊκό κατάστημα, ήταν ακόμα πιο χαμηλή.
  Στο εσωτερικό της συσκευασίας όλα είναι όμορφα και επιμελώς τακτοποιημένα και προστατευμένα. Τι περιέχει όμως;

   

  IMG 9480 phanteks mini Xl case review

  IMG 9481 phanteks mini Xl case review

   

  IMG 9482 phanteks mini Xl case review

  IMG 9483 phanteks mini Xl case review

   

  IMG 9484 phanteks mini Xl case review

  IMG 9485 phanteks mini Xl case review

   

  Το πρώτο που θα αντικρίσετε είναι ένα backplate, το οποίο και θα αντικαταστήσει το εργοστασιακό του κουτιού. Μην αγχώνεστε όμως, δε θα χρειαστεί να αφαιρέσετε πριτσίνια... Όλο το κουτί -όπως θα δούμε και στη συνέχεια- είναι συναρμολογημένο με αρκετές βίδες και όλα τα τμήματά του αφαιρούνται με ευκολία. Αμέσως μετά, βλέπουμε ένα motherboard tray για mini ITX μητρική και φυσικά last but not least (που λένε και στο χωριό μου), ένα front panel με δύο θύρες USB3.0, jacks για τον ήχο και reset/power διακόπτες. Ειδικά το τελευταίο είναι must μιας και θα μπορείτε να εκκινείτε το σύστημά σας αλλά και να έχετε άμεση πρόσβαση σε USB θύρες.

   

  IMG 9487 phanteks mini Xl case review

  IMG 9486 phanteks mini Xl case review

   

  IMG 9488 phanteks mini Xl case review

  IMG 9489 phanteks mini Xl case review

   

  IMG 9490 phanteks mini Xl case review

  IMG 9491 phanteks mini Xl case review

   

  Προχωράμε και βγάζουμε και δεύτερη κούτα μέσα από την μεγάλη. Αυτή τη φορά δε ξαφνιαζόμαστε, μιας και βλέπουμε το ίδιο το Phanteks Enthoo Mini XL. Ναι εντάξει δεν είναι το ίδιο αλλά η κούτα του :p.
  Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μαύρο και πάνω της μπορούμε να δούμε αρκετές φωτογραφίες από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό του μέρος. Στις μικρές πλευρές έχουμε μικρή περιγραφή των δυνατοτήτων του σε εννέα γλώσσες (δεν περιλαμβάνεται η Ελληνική) καθώς επίσης και τα βασικά χαρακτηριστικά του κουτιού.

   

  IMG 9478 phanteks mini Xl case review

  IMG 9477 phanteks mini Xl case review

   

  IMG 9476 phanteks mini Xl case review

  IMG 9479 phanteks mini Xl case review

   

  Ανοίγοντας τη συσκευασία βλέπουμε αρκετά κομμάτια φελιζόλ να το έχουν υπό την προστασία τους και την κλασική πλέον νάιλον σακούλα.

   

  IMG 9507 phanteks mini Xl case review

  IMG 9508 phanteks mini Xl case review

   

  Η προστασία του προϊόντος δεν σταματάει όμως στα φελιζόλ. Υπάρχουν φύλλα ζελατίνας στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό μέρος των παραθύρων του αριστερού πλαϊνού, καθώς επίσης και λωρίδες από το ίδιο υλικό, στη γυαλιστερή λωρίδα στα δεξιά.

   

  IMG 9509 phanteks mini Xl case review

   

  Οι παρατηρητικοί θα είδατε ότι από το παράθυρο φαίνονται και κάποιες άλλες χαρτόκουτες εσωτερικά. Όχι που θα ξεμπερδεύαμε έτσι εύκολα. Η κάτω χαρτόκουτα περιέχει τα παρελκόμενα του κουτιού τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία του, εφόσον το αγοράσετε.
  Η επάνω συσκευασία περιέχει δύο κομμάτια λεντοταινίας των δύο μέτρων, οι οποίες είναι αδιάβροχες RGB 5050 και στο πίσω μέρος τους φέρουν ταινία διπλής όψεως, της γνωστής εταιρίας 3Μ. Πωλούνται ξεχωριστά όπως άλλωστε είχαμε δει και σε προηγούμενη παρουσίαση και συγκεκριμένα του Enthoo Luxe. Η τιμή πώλησης είναι €25.10 στην ελληνική αγορά, ενώ στην Ευρώπη μπορείτε να τη βρείτε δύο με τρία ευρώ πιο κάτω.
  Κλείνοντας με τη μικρή χαρτόκουτα, εντοπίσαμε στο εσωτερικό ένα bracket για 3.5" δίσκο, το οποίο προσαρμόζεται στο κάτω μέρος των θέσεων 5.25".

   

  IMG 9510 phanteks mini Xl case review

  IMG 9511 phanteks mini Xl case review

   

  IMG 9512 phanteks mini Xl case review

  IMG 9513 phanteks mini Xl case review

   

  IMG 9514 phanteks mini Xl case review

  IMG 9515 phanteks mini Xl case review

   

  Unboxing και πάλι και σειρά παίρνει το κουτί με τα παρελκόμενα. Μέσα πέρα από το manual, το οποίο μπορείτε να δείτε και αναλυτικά κάνοντας click εδώ, βρήκαμε ένα bracket για ψυγείο, ένα bracket για κυλινδρικά reservoir, ένα ακόμα Bracket με λαστιχένια επένδυση για αντλία, δεματικά καλωδίων, ένα hook n loop, και μία ταμπακιέρα με όλες τις βίδες τακτοποιημένες. Οργάνωση στο φουλ!!!

   

  IMG 9516 phanteks mini Xl case review

  IMG 9517 phanteks mini Xl case review

   

  IMG 9518 phanteks mini Xl case review

  IMG 9519 phanteks mini Xl case review

   

  IMG 9520 phanteks mini Xl case review

  IMG 9521 phanteks mini Xl case review

   

  IMG 9522 phanteks mini Xl case review

  IMG 9523 phanteks mini Xl case review

   

  Τόσο πολλά παρελκόμενα πρώτη φορά βλέπουμε σε ένα κουτί. Καιρός να περάσουμε και στο ψητό της υπόθεσης και να κάνουμε την καθιερωμένη βόλτα μας στο εξωτερικό του Phanteks Enthoo Mini XL.

   

  Εξωτερικό μέρος

   

  Η πρώτη ματιά που ρίξαμε πάνω στο κουτί δεν μας ξάφνιασε όσον αφορά το θέμα εμφάνισης. Η Phanteks διατηρεί και σε αυτό το προϊόν τις ίδιες σχεδιαστικές γραμμές με όσα κουτιά έχουν περάσει από τον πάγκο μας, θυμίζοντας όμως και αρκετά το μεγάλο του αδερφό Enthoo Primo. Έχουμε λοιπόν, διπλό παράθυρο στο αριστερό πλαϊνό, σαγρέ πρόσοψη, τρεις θέσεις 5.25" και τη γυαλιστερή λωρίδα στα δεξιά της πρόσοψης. Στο δεξιό πλαϊνό διακρίνουμε δύο διάτρητα τμήματα, τα οποία θα δούμε στη συνέχεια σε τι εξυπηρετούν.

   

  IMG 9524 phanteks mini Xl case review

  IMG 9525 phanteks mini Xl case review

   

  Καιρός να ξεκινήσουμε μια πιο αναλυτική περιγραφή βάζοντας αρχή από τη πρόσοψη του κουτιού.

   

  IMG 9526 phanteks mini Xl case review

   

  Στο επάνω μέρος διακρίνουμε τις τρεις θέσεις 5.25" και στα δεξιά ένα μεγάλο κουμπί το οποίο είναι και το κουμπί εκκίνησης.

   

  IMG 9528 phanteks mini Xl case review

  IMG 9527 phanteks mini Xl case review

   

  Στο κάτω μέρος συναντάμε ένα διάτρητο μεταλλικό τμήμα, το οποίο στο κέντρο του φέρει ένα μεταλλικό ορθογώνιο τμήμα. Από το διάτρητο τμήμα θα τροφοδοτηθούν με αέρα οι ανεμιστήρας που βρίσκονται προεγκατεστημένοι στην πρόσοψη.
  Διάτρητο τμήμα δεν βρίσκομαι μόνο σε αυτό το σημείο, αλλά υπάρχει και μία διάτρητη λωρίδα στο κάτω μέρος και συνεχίζει έως το επάνω μέρος της πρόσοψης.

   

  IMG_9529_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  Πρώτη στροφή και αντικρίζουμε το αριστερό πλαϊνό το οποίο έχει δύο παράθυρα. Από το μεγάλο έχουμε θέα στο εσωτερικό του hardware, ενώ από το μικρό, φαίνεται η καλύπτρα που ξεκινάει από τις θέσεις των 5.25" συσκευών και τελειώνει στο κάτω μέρος και το σήμα της εταιρίας στο κάτω μέρος αυτής.

   

  IMG_9530_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  Στη μεριά της πρόσοψης βρήκαμε ένα αυτοκόλλητο με το σήμα eject. Πιέσαμε και πήραμε στα χέρια μας ένα - επιτρέψτε μας να πούμε - "έξυπνο" φίλτρο καλής ποιότητας.. Στο σημερινό κουτί δε χρειάζεται να αφαιρέσετε την πρόσοψη όπως γίνεται στα περισσότερα κουτιά. Ένα άγγιγμα αρκεί για να βγει από τη θέση του, να το πάρετε στα χέρια σας, να το πλύνετε και να το επανατοποθετήσετε, αφού φυσικά στεγνώσει.
  Το ίδιο ισχύει και για το κάτω μέρος. Έξυπνα λοιπόν φίλτρα και ο βραχνάς καθαρισμού τους πάει περίπατο. Πλέον δεν έχετε καμία δικαιολογία, παρά μόνο ότι βαριέστε να καθαρίσετε :p.

   

  IMG_9532_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  IMG_9533_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

  IMG_9534_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  IMG_9531_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

  IMG_9539_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  Καιρός για μία βόλτα στα μετόπισθεν, όπου το κουτί έχει πολλά να μας επιδείξει.

   

  IMG_9535_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  Τέρμα πάνω, εντοπίζουμε μία χειρόβιδα την οποία εάν την ξεβιδώσουμε, μπορούμε να αφαιρέσουμε το πλαστικό της οροφής. Είναι εξάλλου κάτι που θα δούμε λίγο παρακάτω. Πιο χαμηλά, έχουμε στα αριστερά τη θέση για το ATX τροφοδοτικό το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί μόνο με τον ανεμιστήρα προς τα αριστερά, βάση των οπών που βλέπουμε. Στα δεξιά της θέσης του τροφοδοτικού, έχουμε δύο θέσεις για ανεμιστήρες. Μπορούμε να εγκαταστήσουμε είτε 2x140mm, είτε 2x120mm ανεμιστήρες, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα της κατακόρυφης μετατόπισής τους, βάση των οπών. Το κουτί έρχεται εξοπλισμένο με έναν ανεμιστήρα 140mm στο πίσω μέρος, μαύρου σώματος και λευκής φτερωτής.

   

  Ακόμα πιο κάτω, έχουμε τις πέντε θέσεις PCI εξοπλισμένες με διάτρητα brackets και χειρόβιδες και στα δεξιά τους, ένα bracket στο οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε δεύτερο τροφοδοτικό, εάν θελήσουμε να έχουμε δύο συστήματα στο εσωτερικό. Βέβαια δεν θα είναι ATX τροφοδοτικό αλλά SFX.

   

  Πριν αφήσουμε το πίσω μέρος και για όσους δεν φημίζονται για την παρατηρητικότητά τους, καλό είναι να σας πούμε ότι πρέπει να ρίξετε και μια δεύτερη ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν και να δείτε πόσες βίδες υπάρχουν στο πίσω μέρος. Όλες αυτές θα πρέπει να τις αφαιρέσετε στη περίπτωση που θέλετε να εγκαταστήσετε δεύτερη μητρική στο εσωτερικό του Phanteks Enthoo Mini XL, αντικαθιστώντας το εργοστασιακό plate, με αυτό που είδαμε στη σελίδα με τα παρελκόμενα.

   

  IMG_9536_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

  IMG_9537_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  IMG_9538_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  Στο δεξιό πλαϊνό όπως είναι αναμενόμενο, δεν έχουμε κάποιο παράθυρο. Υπάρχουν όμως δύο διάτρητα τμήματα. Στο ένα το οποίο βρίσκεται πάνω και δεξιά υπάρχει η θέση από την οποία θα αναπνεύσει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού και στο εσωτερικό της φαίνεται να υπάρχει ένα φίλτρο αέρα από διάτρητη λαμαρίνα. Θα το δούμε από κοντά σίγουρα όταν θα μπούμε στο εσωτερικό, αλλά με μία πρώτη ματιά είναι από αυτά τα "φίλτρα" που κρατάνε τα χοντρά.
  Κάτω και αριστερά, βλέπουμε δύο θέσεις, πιθανόν για ανεμιστήρες 120mm, αλλά για περισσότερες πληροφορίες θα σας αφήσουμε προς το παρόν με την αγωνία.

   

  IMG_9540_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  IMG_9541_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

  IMG_9542_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  Για να πάμε και μία βόλτα εκεί πάνω στα ψηλά και να ρίξουμε μια ματιά στην οροφή του κουτιού, η οποία αποτελείται από πλαστικό αλλά και ένα μεγάλο διάτρητο τμήμα.

   

  IMG_9543_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  Κάτω αριστερά (όπως έχουμε ξαπλώσει το κουτί για τις ανάγκες της φωτογράφισης) βλέπουμε το front panel αποτελούμενο από, ένα κουμπί για το φωτισμό στο εσωτερικό το οποίο θα αναλάβει να αλλάξει χρώματα στη λεντοταινία, το κουμπί reset, δύο θύρες USB3.0 εξοπλισμένες με καλύμματα για να μη σκονίζονται (ΟΥΑΟΥ που θα έλεγε και ο Βαρουφάκης) και τέλος jacks για τον ήχο.

   

  IMG_9544_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

  IMG_9545_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  Το πλαστικό της οροφής είπαμε ότι αφαιρείται εύκολα, αρκεί πρώτα να ξεβιδώσουμε τη χειρόβιδα που βρίσκεται στο πάνω μέρος της πίσω όψης του κουτιού. Εσωτερικά βλέπουμε ότι μπορούμε να εγκαταστήσουμε είτε 3x120mm, είτε 3x140mm ανεμιστήρες, με τις απαραίτητες οπές που μας έλειπαν σε προηγούμενο review, να λάμπουν εδώ... δια της παρουσίας τους όμως.
  Επίσης, στα αριστερά όπου φαίνεται το cage των 5.25", βλέπουμε τέσσερις οπές στις οποίες μπορεί να προσαρμοστεί το bracket για δίσκο 3.5" που είδαμε στα παρελκόμενα.

   

  IMG_9546_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

  IMG_9547_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  Στο κάτω μέρος και αφού αφαιρέσουμε τα φίλτρα, βλέπουμε θέσεις για ανεμιστήρες, με τις επιλογές να είναι είτε 3x120mm, είτε 2x140mm. Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα λαστιχένια πόδια, τα οποία θα απορροφήσουν τυχόν κραδασμούς, αλλά θα προστατέψουν και την επιφάνεια πάνω στην οποία θα τοποθετήσουμε το κουτί.

   

  IMG_9548_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

  IMG_9549_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  IMG_9550_phanteks_mini_xl_case_review.jpg

   

  Εσωτερικό μέρος

   

  Αφού είδαμε το εξωτερικό μέρος, καιρός να ρίξουμε μερικές ματιές και στο εσωτερικό. Όπως στο μεγαλύτερο ποσοστό των κουτιών, για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο εσωτερικό, θα πρέπει να ξεβιδώσουμε δύο χειρόβιδες, για να απεγκαταστήσουμε το πλαϊνό. Οι χειρόβιδες είναι εξοπλισμένες με λαστιχένιες ροδέλες για να αποτρέψουν τραυματισμό της βαφής, κάτι που είχαμε δει και σε προηγούμενες παρουσιάσεις προϊόντων της Phanteks. Αφού ξεβιδώσαμε τις χειρόβιδες, έχουμε στα χέρια μας το πλαϊνό με το διπλό παράθυρο. Το plexiglass είναι ελαφρά φιμέ και στηρίζεται επάνω στο πλαϊνό με αρκετές γλωσσίτσες. Δυστυχώς είναι επιρρεπές σε γρατζουνιές και θέλει προσοχή, ενώ η ελαστικότητα του πλαϊνού είναι μικρή, πράγμα που οφείλεται στα περιμετρικά νεύρα.

   

  IMG 9554 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9551 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9552 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9553 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Αφήνουμε το πλαϊνό με προσοχή σε μία άκρη και ρίχνουμε τη πρώτη μας ματιά στο εσωτερικό του Phanteks Enthoo Mini XL. Το εσωτερικό μοιάζει με μία πρώτη ματιά αρκετά περίεργο. Σε κάποιους δε, ίσως θυμίσει το Phanteks Enthoo Primo εσωτερικά, μόνο που το εξόγκωμα που έχει το Primo στο κάτω μέρος, το βλέπουμε στο επάνω μέρος του Mini XL. Εκεί ακριβώς, είναι και η θέση για τη δεύτερη μητρική (mini ITX) που μπορεί να φιλοξενήσει το σημερινό προϊόν.

   

  Ακριβώς από κάτω, έχουμε ένα μεγάλο CPU cut out, grommets στις θέσεις διέλευσης των καλωδίων, καλύπτρα στα δεξιά και tool free μηχανισμούς στις τρεις θέσεις 5.25". Το μικρό-μεγάλο κουτί δείχνει αρκετά ενδιαφέρον και δεν έχουμε από το να προχωρήσουμε και να δούμε τα επιμέρους σημεία του πιο αναλυτικά.

   

  IMG 9555 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Ξεκινάμε από το κάτω μέρος της καλύπτρας το οποίο φέρει χαμηλά το σήμα της εταιρίας και αν γείρουμε λίγο το κεφάλι μας, θα δούμε ότι πίσω κρύβονται δύο cage δίσκων με μεγάλες οπές για το σωστό αερισμό και πετυχαίνοντας ταυτόχρονα χαμηλά επίπεδα θορύβου. Στα cages επάνω, μπορούμε να εγκαταστήσουμε δύο ανεμιστήρες 120mm, καθώς επίσης και το bracket για κυλινδρικό reservoir. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι οι οβάλ οπές, πάνω στην καλύπτρα. Από αυτές, μπορεί ο χρήστης να περάσει τα καλώδια για δύο δίσκους 2,5" μιας και υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθούν επάνω στην καλύπτρα. Δε καταλάβατε πως; μα φυσικά οι οκτώ συνολικά οπές που υπάρχουν επάνω της δεν είναι τυχαίες;)

   

  IMG 9556 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9563 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Λίγο πιο πάνω αντικρίζουμε τις τρεις θέσεις 5,25", οι οποίες είναι εξοπλισμένες με tool free μηχανισμούς, ίδιους με αυτούς των Enthoo Pro και Luxe που είχαμε δει σε προηγούμενες παρουσιάσεις. Επίσης, βλέπουμε αρκετές βίδες, τις οποίες και θα αφαιρέσουμε κατά την εις βάθος ανάλυση του προϊόντος, στην αμέσως επόμενη σελίδα.

   

  IMG 9557 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Αφήνουμε τις θέσεις 5.25" και προχωράμε στο εσωτερικό της οροφής του κουτιού, όπου όπως έχουμε αναφέρει και κατά την ξενάγησή μας στο εξωτερικό μέρος, μπορούμε να εγκαταστήσουμε είτε 3x120mm, είτε 3x140mm ανεμιστήρες. Για το αν χωρέσει ψυγείο σε διάταξη push-pull το αφήνουμε στην κρίση σας, μιας και 20.5cm (!!!) είναι η απόσταση της οροφής, από τον πρώτο αποστάτη. Φυσικά το παραπάνω νούμερο αναφέρεται στην περίπτωση που δεν θα εγκαταστήσετε κάποια mini ITX μητρική, στο επάνω μέρος του Enthoo Mini XL.

   

  IMG 9558 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9559 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Αρχίζει ο κατηφορικός μας δρόμος και στο πίσω μέρος συναντάμε τις δύο θέσεις για ανεμιστήρες, με την μία να την έχει καπαρώσει ο 140mm ανεμιστήρας της εταιρίας. Λίγο πιο κάτω βλέπουμε τις πέντε θύρες επέκτασης, εξοπλισμένες με χειρόβιδες και δίπλα τους ακριβώς, το bracket που καταλαμβάνει τη θέση του SFX τροφοδοτικού.

   

  IMG 9560 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9561 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Στο κάτω μέρος του κουτιού, το οποίο είναι όλο διάτρητο, παρατηρούμε αρχικά τα φίλτρα ακριβώς από κάτω, στα αριστερά την έλλειψη λαστιχένιων επενδύσεων για το SFX τροφοδοτικό και τις οπές που θα επιτρέψουν την εγκατάσταση ανεμιστήρων.

   

  IMG 9562 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Στη καρδιά του motherboard tray, πέρα από το μεγάλο CPU cut out, βλέπουμε οπές για την διέλευση των καλωδίων, και όλες να είναι εξοπλισμένες με grommets και ακριβώς από πάνω το δεύτερο σημείο που μπορεί να φιλοξενήσει μία mini ITX μητρική με το ανάλογο bracket φυσικά.

   

  IMG 9564 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9565 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Για να πάμε και στο άλλο πλαϊνό. Η αφαίρεσή του γίνεται με την ίδια διαδικασία και εσωτερικά βλέπουμε ένα πλαστικό τμήμα, που σφραγίζει το ένα διάτρητο τμήμα του πλαϊνού, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πίσω από τα cages δίσκων. Το άλλο διάτρητο τμήμα είναι για να επιτρέψει στον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού να αναπνεύσει, αλλά εδώ θα μας επιτρέψει η Phanteks να πούμε ότι το μαγνητικό φίλτρο από διάτρητη λαμαρίνα που χρησιμοποίησε, είναι για τα χοντρά-χοντρά.

   

  IMG 9566 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9567 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9568 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9570 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9569 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Στο πίσω μέρος, το κουτί δε διαφέρει και πολύ από τα αδέρφια του. Εντοπίζουμε το κλασικό πλέον PWM hub, τις πολλές δέστρες που είναι τοποθετημένες στα σωστά σημεία και μάλλον δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε κανένα δεματικό για να τακτοποιήσουμε τα καλώδια στο πίσω μέρος. Grommets, θέσεις για δίσκους 2,5", αλλά αντί να τα λέμε επιγραμματικά για πάμε να τα δούμε ένα-ένα...

   

  IMG 9571 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Επάνω και αριστερά, βλέπουμε το πίσω μέρος από το cage των δίσκων 5.25". Εκεί εντοπίζουμε τέσσερις οπές πάνω σε "βουναλάκια" στις οποίες μπορεί να κουμπώσει το 3.5" bracket που είδαμε στα extra παρελκόμενα του κουτιού και πιο κάτω βλέπουμε τα δύο cage δίσκων, στερεωμένα με αρκετές χειρόβιδες. Η κατασκευάστρια διατηρεί όπως φαίνεται με μία πρώτη ματιά τον ίδιο σχεδιασμό στις θέσεις δίσκων, όπως και στο Enthoo Pro αλλά και Luxe, που είδαμε σε προηγούμενες παρουσιάσεις.

   

  phanteks enthoo mini Xl Ssd Hdd mounting options case review

   

  IMG 9572 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9573 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Κάτω ακριβώς από το CPU cut out, βλέπουμε δύο brackets για την εγκατάσταση δίσκων 2.5" και κάτω από αυτά, δύο οπές εξοπλισμένες με grommets για το πέρασμα των καλωδίων.

   

  IMG 9575 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Επάνω και δεξιά, βρίσκεται η θέση για το ATX τροφοδοτικό, εξοπλισμένη με τις απαραίτητες λαστιχένιες επενδύσεις για την απορρόφηση κραδασμών. Όπως έχουμε πει και παλαιότερα, η κάθετη τοποθέτηση του τροφοδοτικού, θέλει προσοχή μιας και δεν είναι φιλική προς τροφοδοτικά τα οποία έχουν παθητικό σύστημα ψύξης.

   

  IMG 9576 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9577 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Από το πίσω μέρος δεν ήταν δυνατό να λείπει το PWM hub, με το οποίο εξοπλίζει η εταιρία τα κουτιά της. Τα έχουμε πει και στο παρελθόν αλλά μία επανάληψη δεν βλάπτει.

   

  O τρόπος λειτουργίας του hub είναι απλός αλλά έξυπνος, καθώς ουσιαστικά είναι μια "αποκεντρωμένη" μονάδα ισχύος που βασίζεται στον PWM έλεγχο ενός Mosfet ισχύος (DTM4425) και δέχεται εντολές PWM είτε από την μητρική, είτε -γιατί όχι- από την PWM έξοδο ενός fan controller, για την ρύθμιση αρκετών απλών ανεμιστήρων με 3pin.

   

  Το μόνο που πρέπει να προσέξει ο χρήστης, είναι τη λευκή 3pin υποδοχή. Αυτή είναι και η μόνη που θα δώσει αποτελέσματα στροφών για να έχετε μία ένδειξη στο bios ή σε κάποιο πρόγραμμα καταγραφής. Σε όλες τις υπόλοιπες, μπορείτε να συνδέσετε κάποιο splitter μιας και δε δίνουν των αριθμό στροφών, ενώ στη λευκή για να μην "μπερδευτεί" το σύστημα, καλό είναι να μη βάλετε κάποιο ή αν βάλετε να πάρετε υπόψιν σας το post μου εδώ.

   

  IMG 9574 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Τα καλώδια που βρήκαμε στο πίσω μέρος είναι αρκετά και παρακάτω παρατίθενται κάποιες φωτογραφίες, ξεκινώντας από το 4pin βύσμα (ένα από τα τρία) πάνω στο οποίο μπορεί να συνδεθεί μία από τις λεντοταινίες που μας έστειλε η εταιρία. Στα άλλα 4pin, έχει ήδη συνδεθεί RGB λεντοταινία, φωτίζοντας την γυαλιστερή λωρίδα από τη πρόσοψη μέχρι την οροφή.

   

  Είδαμε επίσης δύο power sata. Το ένα τροφοδοτεί το PWM hub και το άλλο τις λεντοταινίες που θα συνδεθούν στο κουτί. Κλείνοντας βλέπουμε τα κλασικά καλώδια των κουμπιών εκκίνησης και επανεκκίνησης, όπως και το LED δραστηριότητας του σκληρού δίσκου. Φυσικά, ένα 20pin USB3.0 δηλώνει παρών, μαζί με το καλώδιο για τον ήχο.

   

  IMG 9578 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9579 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9580 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9581 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Για το τέλος αφήσαμε τον χώρο που έχει το κουτί στο πίσω μέρος για τη τακτοποίηση των καλωδίων και το μέτρο μας έδειξε σχεδόν 3.5cm.

   

  IMG 9582 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Εις Βάθος

   

  Τα cage δίσκων είναι αφαιρούμενα και διατηρούν τον ίδιο σχεδιασμό με τα άλλα κουτιά της εταιρίας που έχουμε δει κατά καιρούς. Το πρόβλημα το οποίο παραμένει και σε αυτό το κουτί (άτιμη μαζική παραγωγή) είναι η εφαρμογή της βαφής στα σημεία διπλώματος των cages. Η βάση από την άλλη, στηρίζεται σε δύο χειρόβιδες και αφαιρείται εξίσου εύκολα.

   

  IMG 9573 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9620 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9621 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9622 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9619 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9623 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Αφού αφαιρέσαμε από τη θέση τους τα cage δίσκων αλλά και την βάση τους, πλέον έχουμε άμεση οπτική επαφή με τους δύο ανεμιστήρες 140mm της πρόσοψης, που έρχονται προεγκατεστημένοι με το κουτί.

   

  IMG 9624 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9625 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Η πρόσοψη αφαιρείται με τον πλέον κλασικό τρόπο, ο οποίος δεν είναι άλλος από ένα απλό τράβηγμα από το κάτω μέρος και προς τα εμάς. Μόλις ξεκουμπώσει θέλει προσοχή μιας και πίσω ακριβώς, πέρα από τα φίλτρα αέρα, υπάρχει ένα καλώδιο 4pin, το οποίο τροφοδοτεί την RGB λεντοταινία που βρίσκεται καλά κρυμμένη. Για να αφαιρεθεί, πρέπει να ξεβιδώσουμε κάποιες βίδες και πλέον βλέπουμε τη λεντοταινία πάχους 6mm και ένα diffuser για να χαρίσει ομοιόμορφο φωτισμό.

   

  IMG 9632 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9633 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9634 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Οι ανεμιστήρες της πρόσοψης αφαιρούνται αν ξεβιδώσουμε οκτώ συνολικά βίδες, τέσσερις για το κάθε ένα, τις οποίες καλά θα κάνετε να μη χάσετε μιας και είναι σπειρώματος UNC6-32 και όπως έχουμε ξαναπεί, είναι δύσκολο να τις βρείτε. Εσωτερικά, υπάρχει η δυνατότητα και για 2x120mm ανεμιστήρες, με τις οβάλ οπές να μας υποδεικνύουν ότι μπορούμε να εγκαταστήσουμε ψυγεία με απόσταση ενδιάμεσων οπών, είτε 15mm, είτε 20mm. Μία ακόμα πιο κοντινή ματιά στις οπές εγκατάστασης των ανεμιστήρων μας δείχνουν ένα μικρό τραυματισμό στη βαφή του κουτιού.

   

  IMG 9626 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9630 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9628 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9627 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9629 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9631 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Ξεκουμπώσαμε και το επάνω πλαστικό που φέρει πάνω του το front panel και πέρα από το φίλτρο που υπάρχει σε όλο του το μήκος, αλλά και μια ίδια λεντοταινία όπως είδαμε και πριν, βλέπουμε ότι κάποιες κολλήσεις στη πλακέτα των jacks, δεν είναι και ότι καλύτερο.

   

  IMG 9637 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9635 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9636 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9638 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Ο RGB ελεγκτής από την άλλη δείχνει να είναι καλής κατασκευής και φέρει πάνω του εξαρτήματα από τις εταιρίες STMicroelectronics και ATMEL. Ιδιαίτερα καλή εντύπωση μας έκανε η επιλογή της ποιοτικότατης STM, καθώς τα MOSFET τρανζίστορ της, έχουν τάση μέγιστης λειτουργίας 30Vdc, διαθέτουν πολύ καλά προστατευμένες πύλες οδήγησης (VGS = ± 20V) και αξίζει να αναφέρουμε ότι η αντοχή τους είναι τέτοια, που ακόμα και με το case τους σε 100°C θερμοκρασία, μπορούν να άγουν 12A DC συνεχώς. Πράγμα που σημαίνει -για τις αναμενόμενες από τον εξοπλισμό του κουτιού επιφορτίσεις- απροβλημάτιστη και μακρόχρονη λειτουργία! Το ολοκληρωμένο της ATMEL είναι μια 2K serial eeprom, η οποία κρατάει τις τιμές παραμετροποίησης, που χρησιμοποιεί το - επιμελώς «ανώνυμο» :) – ολοκληρωμένο οδήγησης των MOSFET, προκειμένου να επιτύχει τους χρωματικούς συνδυασμούς της RGB LED-οταινίας.

   

  IMG 9639 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9640 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9641 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Στα πλεονεκτήματα του κουτιού είναι και η modular σχεδίασή του με τη χρήση βιδών. Ετσι μπορείτε να αφαιρέσετε την καλύπτρα, τις θέσεις 5.25” αλλά και ολόκληρη την οροφή του κουτιού. Θα πρέπει να ξεβιδώσετε αρκετές βίδες, αλλά όσοι ασχολούνται με το modding θα το εκτιμήσουν δεόντως μιας και θα ξεχάσουν το βραχνά των πριτσινιών.

   

  IMG 9644 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9643 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9642 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9645 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9646 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9647 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Εγκατάσταση συστήματος

   

  Αρχικά ας δούμε το σύστημα το οποίο εγκαταστήσαμε στο εσωτερικό του Phanteks Enthoo Mini XL.

   

   

  gallery_33144_40_73845.jpg

  Όπως συνηθίζω να λέω σε αυτό το στάδιο, εδώ φαίνονται τα πιο βασικά ελαττώματα ενός κουτιού και εδώ σε μεγάλο βαθμό αξιολογείται το κουτί όσον αφορά τον τομέα της χρηστικότητας.
  Αρχικά στο εσωτερικό εγκαταστήσαμε την μητρική και συνεχίσαμε με την ψύκτρα. Το CPU cut out λειτούργησε υποδειγματικά και το μέγιστο ύψος ψύκτρας που μπορεί να δεχθεί το Mini XL φτάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 210mm!!

   

  IMG 9583 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9585 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Αμέσως μετά, πήρε σειρά η κάρτα γραφικών όπως και οι μετρήσεις για το μέγιστο μήκος PCI συσκευών που μπορεί να δεχθεί το κουτί. Αν αφήσουμε τα cage δίσκων στη θέση τους τότε μπορούμε να εγκαταστήσουμε συσκευές έως και 29cm σε μήκος, ενώ αν τα αφαιρέσουμε η απόσταση που έχουμε αυξάνει και το μέτρο μας έδειξε 41cm.

   

  IMG 9584 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Οι δίσκοι μπήκαν στη θέση τους με τον 3.5’’ να έχει tool free εγκατάσταση και τον ssd, να χρειάζεται τέσσερις βίδες.

   

  IMG 0120 phanteks enthoo evolv case review micro ATX

  IMG 0123 phanteks enthoo evolv case review micro ATX

   

  IMG 0124 phanteks enthoo evolv case review micro ATX

  IMG 9588 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Όλα αυτά για να πάρουν μπρος, θέλουν και τροφοδοσία, συνεπώς μπήκε και το τροφοδοτικό στη θέση του και άρχισε η τακτοποίηση των καλωδίων.
  Όπως είχαμε δει και κατά την πλοήγησή μας στο εσωτερικό του κουτιού, ο χώρος στο πίσω μέρος είναι αρκετός, μιας και το μέτρο έδειξε 35mm.

   

  IMG 9582 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Με τα hook ‘n loop που υπάρχουν στο πίσω μέρος του κουτιού αλλά και τον άφθονο χώρο μπροστά από το τροφοδοτικό, έγινε ένα πρόχειρο πιάσιμο στα καλώδια και το πλαϊνό έκλεισε με άνεση, χωρίς τη χρήση κανενός επιπλέον δεματικού καλωδίων. Αν λοιπόν γίνεται κάτοχος του συγκεκριμένου κουτιού, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, για να μην έχετε απόλυτα τακτοποιημένο εσωτερικό.

   

  IMG 9592 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9591 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Πάτησε και το power ντε να δούμε τι παίζει με τον RGB φωτισμό…

   

  IMG 0009 Layer 0

  IMG 0008 IMG 9594

   

  IMG 0007 IMG 9596

  IMG 0006 IMG 9597

   

  IMG 0005 IMG 9598

  IMG 0000 IMG 9603

   

  IMG 0001 IMG 9602

  IMG 0002 IMG 9601

   

  IMG 0003 IMG 9600

  IMG 0004 IMG 9599

   

  Εγκατάσταση συστήματος συνέχεια…

   

  Όπως έχουμε ήδη αναφέρει το σημερινό κουτί μπορεί να φιλοξενήσει δύο συστήματα στο εσωτερικό του. Και μιας και εγκαταστήσαμε το micro ATX σύστημά μας, γιατί να μην βάλουμε και το mini ITX στο εσωτερικό και να κάνουμε μετρήσεις και σε αυτό.
  Φυσικά, για να κάνετε κάτι τέτοιο και εσείς, δεν αρκεί να αγοράσετε μόνο το κουτί, αλλά θα πρέπει να αγοράσετε και το Mini ITX upgrade kit που παρέχει η Phanteks και το συναντήσαμε στην τρίτη σελίδα της παρουσίασης. Όσοι ήσασταν βιαστικοί και προσπεράσατε τη σελίδα με το unboxing, να σας πούμε ότι το συγκεκριμένο upgrade kit έχει προτεινόμενη τιμή €24.90 / £22.99 συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

   

  Για να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του kit, πρώτα θα πρέπει να ξεβιδώσουμε κάποιες βίδες από το πίσω μέρος του κουτιού και να αλλάξουμε το motherboard bracket, ώστε να έχουμε πλέον δύο θέσεις για I/O (μία για το micro και μία για το mini σύστημα) και φυσικά τις απαραίτητες θύρες PCI αλλά και τη θέση για το SFX τροφοδοτικό στο κάτω μέρος.

   

  IMG 9605 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Αφού κάναμε την αλλαγή είδαμε ότι ο 140mm ανεμιστήρας μας μένει πλέον στο χέρι, μιας και στο πίσω μέρος με το νέο tray μπορούμε να εγκαταστήσουμε μόνο 120mm ανεμιστήρες.

   

  IMG 9606 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Στη συνέχεια βιδώσαμε την μητρική πάνω στο mini itx motherboard tray και με μία ακόμα βίδα στερεώσαμε το tray πάνω στο κουτί. Ευκαιρία να δούμε και το ύψος ψύκτρας για το mini ITX σύστημα δε νομίζετε; Εμείς το θεωρήσαμε καλή ιδέα και ότι θα σας χρειαστεί, οπότε πήραμε το μέτρο και αυτό μας έδειξε 140mm.

   

  IMG 9612

  IMG 9615 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Σειρά πήρε το front panel το οποίο μπήκε στη θέση του με ένα απλό σπρώξιμο. Η εφαρμογή όπως μπορείτε να δείτε και εσείς είναι άριστη και δεν χαλάει την αισθητική της πρόσοψης.

   

  IMG 9618 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Ε να μη βάλουμε και μία κάρτα γραφικών και να μετρήσουμε το μέγιστο μήκος αυτής που μπορεί να δεχθεί το κουτί; Ας το κάνουμε και αυτό και να σας δώσουμε τα αποτελέσματα σε δύο φωτογραφίες παρακάτω.

   

  IMG 9613 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9612 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Για πιάσε τώρα καλή μου και το SFX τροφοδοτικό σου να δούμε που θα πάνε τα καλώδια. Θα πάνε όμως ή θα έχουμε προβλήματα; Χμμμ μάλλον το δεύτερο. Αρχικά να πούμε ότι οι απουσία λαστιχένιων επενδύσεων από το πάτωμα δε θα παίξει ρόλο μιας και το τροφοδοτικό είναι στον «αέρα». Αφού λοιπόν μπήκε το SFX τροφοδοτικό, βλέπουμε έναν περιορισμό στο χώρο στο κάτω μέρος και συγκεκριμένα με την κάρτα γραφικών, που έχουμε εγκαταστήσει στο micro ATX σύστημα. Α χα! Για να δούμε το μέγιστο ύψος κάρτας που μπορούμε να βάλουμε εκεί στα χαμηλά, αν επιλέξουμε ένα SFX τροφοδοτικό.

   

  IMG 9607 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9608 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  IMG 9609 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Το είδατε το πρώτο; Πάμε τώρα και στο δεύτερο. Τα SFX τροφοδοτικά είναι φτιαγμένα για κουτιά με μικρές διαστάσεις κάτι το οποίο δε μπορούμε να πούμε για το Enthoo Mini XL. Συνεπώς και τα καλώδια δεν φτάνουν να κουμπώσουν επάνω στην mini ITX μητρική, μιας και είναι πιο κοντά σε σχέση με αυτά ενός ATX τροφοδοτικού, για το λόγο που αναφέραμε μόλις. Και γιατί θα πει κάποιος να μην συνδέσεις το ATX τροφοδοτικό στην mini ITX και το SFX στην micro; Σωστό και αυτό αλλά έλα που και πάλι φτάνουν υπό προϋποθέσεις… Αν είχα επιλέξει την mini ITX για το κάτω μέρος δε θα έφτανε το 24pin για παράδειγμα.

   

  IMG 9610 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Οπότε καλό θα ήταν η εταιρία να παρείχε και κάποια extensions, μαζί με το mini itx upgrade kit. Δε νομίζετε;
  Ω ναι καλό θα ήταν… Αλλά έστω ότι φτάνανε τα καλώδια. Πάμε να δούμε ένα ακόμα πρόβλημα, που έχει να κάνει με τη διαχείριση των καλωδίων στο mini ITX σύστημα. Δεξιά εντοπίζουμε μόνο ένα grommet από το οποίο θα περάσουν 24pin και 6/8pin, στην περίπτωση που εγκαταστήσετε κάποια κάρτα γραφικών. Για το πάνω μέρος όμως, από το οποίο περνάει συνήθως ένα 4/8pin EPS καλώδιο, δεν υπάρχει κάποια οπή ανάλογου μεγέθους για να περαστεί. Αλλά και να χώραγε από τη μικρή οπή, εκεί πίσω είναι το ATX τροφοδοτικό.

   

  IMG 9586 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9587 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Να δούμε μία ακόμα παραχώρηση που γίνεται για χάρη των δύο συστημάτων στο εσωτερικό; Θυμάστε που στην οροφή του κουτιού μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε 140mm ανεμιστήρες; Ε τώρα με την προσθήκη του mini ITX συστήματος δεν μπορούμε, οπότε θα πρέπει να αρκεστούμε στους 120mm ανεμιστήρες.

   

  IMG 9617 phanteks enthoo mini Xl case review

  IMG 9616 phanteks enthoo mini Xl case review

   

  Όπως λοιπόν πολύ καλά καταλάβατε, υπάρχει η δυνατότητα για δύο συστήματα στο εσωτερικό, αλλά οι παραχωρήσεις είναι αρκετές.
  Κάπου εδώ λοιπόν, αφήσαμε το mini ITX σύστημα στη κούτα του και προχωράμε στις μετρήσεις του micro ATX συστήματος.

   

  Μέτρηση θερμοκρασιών, θορύβου και "στατικής" πίεσης

   

  Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Phanteks Enthoo Mini XL.

   

  Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:

  • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το OCCT ver. 4.4.0 και πιο συγκεκριμένα το CPU:LINPACK για τον συνολικό χρονικό διάστημα των 15 λεπτών, με Idle Periods 1 λεπτό και 5 λεπτά κατά την αρχή και το τέλος του test αντίστοιχα.
  • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Furmark ver. 1.14.1.2 για 5 λεπτά σε ανάλυση 1280x720 και με επιλογές στα Options, Dynamic Backround και Burn in, ενώ το anti-aliasing έμεινε στο off.
  • Και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες.
  • H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
  • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C
   


  Παρόλο που το micro-ATX σύστημα που έχουμε στη κατοχή μας, δεν διαθέτει κάποιον θερμόαιμο επεξεργαστή, θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Το κουτί τα πήγε αρκετά καλά και ουσιαστικά είχε ίδιες επιδόσεις με το αδερφάκι του το Enthoo EVOLV. Στο μοναδικό σημείο που δε τα πήγε τόσο καλά, όσο το EVOLV, ήταν η θερμοκρασία του σκληρού δίσκου. Αυτό οφείλετε μάλλον στο γεγονός ότι το EVOLV ήταν εξοπλισμένο στην πρόσοψη με έναν 200mm ανεμιστήρα εισαγωγής, σε αντίθεση με το Mini XL που φέρει 2x120mm. Σε γενικές γραμμές πάντως και παίρνοντας πάντα υπόψιν μας τα όρια του στατιστικού λάθους τα δύο κουτιά, πέτυχαν ίδιες επιδόσεις στον τομέα των θερμοκρασιών.
   
   

  gallery_33144_902_44675.jpggallery_33144_902_55700.jpg


  Τελευταίο εμπόδιο για το κουτί είναι οι μετρήσεις θορύβου. Το db meter μας, στάθηκε απέναντι από το κουτί πάνω σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό. Οι μετρήσεις έγιναν ξημερώματα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, για να περιοριστούν όσο ήταν δυνατόν οι επιδράσεις από το περιβάλλον.
   
   

  IMG 9598


  Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το παραπάνω db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40db, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43db, ενοχλητικό.
  Το κουτί καθ' όλη τη διάρκεια των δοκιμών έκανε αισθητή τη παρουσία του, ειδικά κατά τη Load κατάσταση. Βέβαια αξίζει να πούμε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τις στροφές των ανεμιστήρων, όπως θέλετε εσείς μέσω του BIOS της μητρικής σας με τη βοήθεια του hub που ελέγχει τους ανεμιστήρες, που το έχουμε δει και σε άλλα κουτιά της εταιρίας και να επιτύχετε ακόμα πιο ήσυχα αποτελέσματα. Στη μητρική της παρουσίασης, που όλα ήταν σε default τιμές, τα αποτελέσματα δε μας ενθουσίασαν.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην απόλυτη ησυχία του δωματίου μας και πριν καν πατήσουμε το Power on του κουτιού, το db meter έδειξε 33,9dbΑ. Αυτό για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης.
   
   

  gallery_33144_902_49276.jpg


  Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε θετική πίεση.
   

  Εγκατάσταση υδρόψυξης
   
  Η εγκατάσταση συστήματος υδρόψυξης δε θα μπορούσε να λείπει, ούτε από το Phanteks Enthoo Mini XL. Από ότι έχετε καταλάβει ουσιαστικά μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο κουτί αν κάποιος το αγοράσει σαν Micro ATX tower. Ο λόγος έχει αναφερθεί και δεν είναι άλλος, από το γεγονός ότι το προϊόν μπορεί να φιλοξενήσει δύο μητρικές στο εσωτερικό του. Όπως είδαμε και από τη βόλτα μας στο εσωτερικό του κουτιού, η απόσταση της οροφής από τον πρώτο αποστάτη είναι ολίγον τι 20.5cm, οπότε το push pull για μία AIO στην οροφή, είναι παραπάνω από απλά άνετο. Και σε αυτά τα 20.5cm προσθέστε και το γεγονός ότι στο εσωτερικό της οροφής μπορείτε να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες. Άρα το ουσιαστικό ωφέλιμο είναι 20.5+2.5=23cm!!! Monsta σου ερχόμαστε!
   
  Στη περίπτωση όμως που μπει mini ITX μητρική στο επάνω μέρος τι γίνεται; Μπορούμε να έχουμε μία AIO εκεί στα ψηλά ή όχι; Γι’ αυτές τις απορίες γράφουμε αυτή τη σελίδα και ήρθε η ώρα να πιάσουμε ένα διπλό ψυγείο, διαστάσεων 2x120mm και πάχους 30mm για να κάνουμε τη πρόβα… νυφικού. Αν χωρέσει αυτό, τότε θα χωρέσει και 3x120mm πάχους 30mm, εφόσον διαθέτετε. Εμείς δεν έχουμε κάποιο δυστυχώς, συνεπώς θα μείνουμε στο διπλό… ταμπλό.
   
  IMG 9659 phanteks mini Xl case review watercooling options
   
  Ζόρικα τα πράγματα για όσους αγαπάνε το νερό και θέλουν δύο συστήματα στο εσωτερικό του κουτιού θα σκεφτόταν κανείς, αλλά το κουτί στέκεται στο ύψος του και μας ξαφνιάζει.
  Βέβαια στη περίπτωση δύο συστημάτων στο εσωτερικό, στο πίσω μέρος ξεχνάτε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε κάποιο ψυγείο, ειδικά στην περίπτωση που εξοπλίσετε την mini ITX μητρική στο επάνω μέρος με κάποια κάρτα γραφικών.
   
  IMG 9660 phanteks mini Xl case review watercooling options
   
  Για να αφήσουμε τα δύο συστήματα όμως και πάμε να δούμε τι γίνεται στη περίπτωση που έχουμε μόνο το micro ATX σύστημα στο εσωτερικό. Αλλάζουμε και πάλι motherboard tray, επαναφέρουμε το αρχικό και πάμε στην οροφή και εγκαθιστούμε με άνεση ένα ψυγείο 3x120mm πάχους 45mm σε διάταξη pull. Σα να φαίνεται άδεια η οροφή δε συμφωνείτε;
   
  IMG 9661 phanteks mini Xl case review watercooling options
   
  Το επόμενο ερώτημα σε μία τέτοια διάταξη είναι αν μπορεί ο χρήστης να εγκαταστήσει ένα διπλό reservoir με αντλία στις θέσεις 5.25’’ ή το ψυγείο θα τον εμποδίσει. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, για το ψυγείο που επιλέξαμε στην οροφή, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ακόμα και με τα ρακόρ προς τη μεριά των 5.25’’.
   
  IMG 9648 phanteks mini Xl case review watercooling options
  IMG 9649 phanteks mini Xl case review watercooling options
   
  Πάμε τώρα στο πίσω μέρος. Παίρνουμε ένα ακόμα ψυγείο 2x120mm πάχους 30mm και κάνουμε μία ακόμα πρόβα. Και εδώ δε συναντήσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και με το χοντρό ψυγείο που έχουμε εγκαταστήσει στην οροφή και φυσικά πήραμε και τις απαραίτητες μετρήσεις.
   
  IMG 9651 phanteks mini Xl case review watercooling options
  IMG 9650 phanteks mini Xl case review watercooling options
   
  Στο κάτω μέρος του κουτιού στη περίπτωση που θα εγκαταστήσετε μία κάρτα γραφικών και δεν θέλετε τα cage δίσκων, ένα ψυγείο 3x120mm πάχους 45mm σε διάταξη pull μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς κανένα πρόβλημα.
   
  IMG 9652 phanteks mini Xl case review watercooling options
  IMG 9653 phanteks mini Xl case review watercooling options
   
  Βαρεθήκατε ή νομίζατε ότι τελειώσαμε; Έχει μία ακόμα θέση το κουτί είτε για να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες, είτε για να βάλετε κάποιο ψυγείο. Αυτή δεν είναι άλλη από τη θέση που έκρυβε το δεξιό side panel του κουτιού και αυτή για την οποία η κατασκευάστρια παρέχει ένα bracket που είδαμε στα παρελκόμενα.
   
  IMG 9656 phanteks mini Xl case review watercooling options
   
  Όσοι τα θέλετε όλα να σας πούμε ότι δεν μπορείτε να έχετε ψυγείο στη πρόσοψη και ταυτόχρονα ψυγείο στο κάτω μέρος. Ή το ένα ή το άλλο παιδιά, δε μπορούμε να έχουμε και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
   
  IMG 9654 phanteks mini Xl case review watercooling options
   
  Κάποιος βέβαια θα πει «και τι θα τα κάνω τόσα ψυγεία, αφού έβγαλες όλες τις θέσεις δίσκων. Που θα βάλω τους δίσκους μου;». Σε πιάνουμε αδιάβαστο κύριε μιας και είπαμε ότι το κουτί έχει δύο ακόμα θέσεις για δίσκους 3.5’’. Μία στο πίσω μέρος στο σημείο των 5.25’’ και μία μέσα στο cage των 5.25’’. Αν θέλεις και άλλες τότε κάπου πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις. Οπότε είμαστε κάπου εδώ και αν θέλετε θα χωρέσει και ένα ακόμα μονό ψυγείο στη πρόσοψη.
   
  IMG 9657 phanteks mini Xl case review watercooling options
   
  Για όσους όμως τα θέλουν όλα ή σχεδόν όλα. Δηλαδή και τα cage δίσκων στη θέση τους αλλά και ψυγεία σίγουρα υπάρχουν επιλογές. Ψυγείο χοντρό στην οροφή (360x45mm), ψυγείο διπλό στο πίσω μέρος, θέση για κυλινδρικό reservoir στις θέσεις δίσκων που θα σας περιορίσει όμως στο μέγιστο μήκος κάρτας γραφικών και μία ακόμα θέση για διπλό ψυγείο στο κάτω μέρος. Και αν θέλετε ακόμα καλύτερο airflow στο κουτί, βάλτε και το bracket για ψυγείο και εξοπλίστε το με δύο ανεμιστήρες, για άμεση ψύξη των δίσκων σας.
   
  IMG 9662 phanteks mini Xl case review watercooling options
  IMG 9665
  IMG 9663 phanteks mini Xl case review watercooling options
   
  Με απλά λόγια έχετε στα χέρια σας ένα κουτί που μπορεί να υποστηρίξει ένα extreme σύστημα υδρόψυξης και ταυτόχρονα να έχει αρκετές θέσεις για δίσκους. Καθόλου άσχημα για micro ATX κουτί, αλλά μη ξεχνάμε ότι οι διαστάσεις του, μόνο micro κουτιού δεν είναι. Μιλάμε για ένα super micro ATX κουτί, που μπορεί να φιλοξενήσει δύο συστήματα στο εσωτερικό του. Διαλέγετε τι θέλετε και αγοράζετε.
  Ο Απολογισμός
   
  Στα χέρια μας έχουμε ένα κουτί που ξαφνιάζει από την ανάγνωση και μόνο του ονόματός του. Η Phanteks πέτυχε –εν μέρει- να χωρέσει τα πάντα στο σημερινό κουτί. Και λέμε εν μέρει, μιας και όπως είδαμε στη παρουσίαση, μπορείτε να έχετε δύο συστήματα στο εσωτερικό του Enthoo Mini XL, ένα extreme σύστημα υδρόψυξης ακόμα και με δύο τριπλά ψυγεία και δύο διπλά ταυτόχρονα, αλλά θα πρέπει να κάνετε αρκετές παραχωρήσεις.
   
  Στα θετικά του κουτιού βάζουμε την ποιότητα κατασκευής, τα πολλά παρελκόμενα τα οποία είναι επιμελώς τακτοποιημένα, τα δύο συστήματα που μπορεί να δεχθεί στο εσωτερικό, τον πανέξυπνο σχεδιασμό των φίλτρων αέρα που τα συναντάμε παντού και για να μη πολυλογούμε, το εξαιρετικό cable management που προσφέρει το κουτί όσο έχουμε μένα σύστημα στο εσωτερικό.
   
  Οι παραχωρήσεις ξεκινάνε όταν μπει το δεύτερο σύστημα στο εσωτερικό με έναν ανεμιστήρα 140mm στο πίσω μέρος να περισσεύει και να πρέπει να αντικατασταθεί από έναν 120mm, τη δυσκολία στο πέρασμα των καλωδίων στο mini ITX σύστημα, τη θορυβώδη λειτουργία υπό φορτίο και τις μόλις δύο USB θύρες στην πρόσοψη. Επίσης το κουτί κινείται σε ένα εύρος τιμής που με το πρώτο άκουσμα διχάζει, αλλά μη ξεχνάμε ότι προσφέρει πολλά. Βέβαια, αν αναλογιστούμε άλλα προϊόντα της εταιρίας που παρουσιάσαμε στο παρελθόν και το εύρος τιμής στο οποίο κινούνταν, τότε μάλλον θα μπορούσαν να δώσουν και το mini ITX upgrade kit μαζί με το κουτί.
   
  Και μιας και τα αναλύσαμε όλα στις προηγούμενες δέκα σελίδες, καιρός να συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματά και τα μειονεκτήματά του και να αναφέρουμε ότι η προτεινόμενη τιμή από την κατασκευάστρια είναι 169,90€ και συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση.
   
  thumps-up.png?m=1423577950

  • Πολύ καλή ποιότητα βαφής και κατασκευής με αλουμίνιο στη πρόσοψη.
  • Πενταετής εγγύηση.
  • Αρκετός χώρος για την εγκατάσταση οποιασδήποτε αερόψυκτρας, κάρτας γραφικών αλλά και τροφοδοτικού.
  • Μπορεί να δεχθεί έστω και με παραχωρήσεις δύο συστήματα στο εσωτερικό του.
  • Modular σχεδίαση με τη χρήση βιδών και όχι πριτσινιών.
  • Πολύ καλές επιλογές για τη θέση των οπών για το cable management.
  • Fan hub.
  • Μεγάλο Backplate CPU cut out.
  • Υπεραρκετοί προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες.
  • Grommets πολύ καλής ποιότητας, στα σημεία για routing των καλωδίων.
  • Tool free μηχανισμοί για την εγκατάσταση του Hardware.
  • Εύκολη πρόσβαση στα φίλτρα αέρος.
  • Πλαϊνό παράθυρο.
  • Καλύπτρα στις θέσεις δίσκων.
  • Μαύρα καλώδια στο front panel, αλλά και στους προεγκατεστημένους ανεμιστήρες.
  • Πολλές δυνατότητες για το στήσιμο ενός extreme συστήματος υδρόψυξης.
  • Έτοιμες θέσεις για αντλία και κυλινδρικό reservoir.
  • Υπεραρκετά παρελκόμενα τακτοποιημένα σε ταμπακέρα και αναλυτικό manual.
  • RGB φωτισμός στο εξωτερικό μέρος που δίνει πόντους στην αισθητική του κουτιού.
  • Λαστιχένια προστατευτικά στις χειρόβιδες αλλά και στις USB3.0 θύρες.

  thumps-down.png?m=1423577948

  • Αρκετές παραχωρήσεις για την εγκατάσταση δύο συστημάτων στο εσωτερικό, που είναι και ο λόγος κατασκευής του κουτιού.
  • Μαζί με το mini ITX upgrade kit θα μπορούσε να παρέχει και extensions η κατασκευάστρια για τα καλώδια του SFX τροφοδοτικού.
  • Μόνο μία οπή στο mini ITX motherboard tray για το πέρασμα των καλωδίων με το cable management με δύο συστήματα μέσα να μοιάζει πονοκέφαλος.
  • Ο 140mm ανεμιστήρας στο πίσω μέρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο mini ITX upgrade kit. Άρα θα χρειαστείτε κάποιον 120mm.
  • Οι θέσεις 140mm ανεμιστήρων στην οροφή ακυρώνονται με την εγκατάσταση mini ITX μητρικής στο επάνω μέρος.
  • Θορυβώδης λειτουργία υπό φορτίο.
  • θα θέλαμε περισσότερες θύρες USB στο front panel σε αυτό το εύρος τιμής.
  • Στα cage δίσκων το πρόβλημα εφαρμογής της βαφής παραμένει.
  • Θα θέλαμε καλύτερο φίλτρο για τη θέση του ATX τροφοδοτικού.
  • Το πλαστικό παράθυρο στο πλαϊνό γρατζουνίζεται εύκολα και θέλει προσοχή.

  Με βάση όλα τα παραπάνω η γενική βαθμολογία που αποσπά το Phanteks Enthoo Mini XL, δε μπορεί να είναι μικρότερη από:

   

   
  00
  Loading.
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Phanteks για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  gallery_33144_803_11999.jpg

   

  Για το TheLab.grkarmen1983 04/03/2015

  <

  Edited by karmen1983

  Συντελεστές Review
  Reviewers: karmen1983
  Photographers: karmen1983
  Editing: TheLab.gr team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:8.50
  Χρηστικότητα9
  ΠοιότηταSelect
  Επιδόσεις8.50
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή8.50
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardYes
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

  • Like 20
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • μνημη για επεξεργαστη amd ryzen

  καλησπερα σε ολους,   ποιες μνημες να προτιμησω για επεξεργαστη amd ryzen 5600g (ενα dimm)   μιλαμε  για 16 η 32 gb και τις θελω κυριως για επεξεργασια βιντεο, bryce 3d   η διαταξη dual channel παραχει ελαχιστα καλυτερη αποδοση σε εργασιες οπως η επεξεργασια βιντεο   δεν ξερω εαν οντως υπαρχει αισθητη διαφορα μεταξυ ddr4 2600 και 3200

  nikonick
  nikonick
  Μνήμες RAM DDR/DDR2/DDR3/DDR4/DDR5

  Brother MFC-L2710DW Laser Πολυμηχάνημα

  Γεια σας, έχω το μηχάνημα του θέματος και αντιμετωπίζω το εξής... Όταν πάω να εκτυπώσω μέσω wifi μετα από κάποια αρκετή ώρα από την τελευταία εκτύπωση, δεν εμφανίζεται διαθέσιμος και αναγκάζομαι να τον κλείνω και να τον ανοίγω πάλι. Έχω δοκιμάσει επανεκκίνηση ρούτερ, reset network settings στον εκτυπωτή, αλλά ακόμα αντιμετωπίζω το πρόβλημα. Κάποια ιδέα???

  skepasti21
  skepasti21
  Εκτυπωτές

  Αναζητώντας νέο παιχνίδι αντί του Warzone...

  Ό,τι λέει ο τίτλος....   To warzone1 το πετσόκοψαν, το warzone 2 δεν είναι ούτε για φτύσιμο, επομένως ψάχνω εναλλακτικό game.   Μου αρέσουν τα μεγάλα maps και τα casual game modes (π.χ. team deathmatch). Plunder τύπος εξ όσων γνωρίζω δεν προσφέρεται από κανένα παιχνίδι, ακόμα και το warzone 2 δεν έχει. Αν δεν υπάρχουν μεγάλα maps, θα "υπομείνω" μικρά maps με ομάδες 10 vs 10, 16 vs 16 κτλ. Όσο μεγαλύτερο το community, τόσο το καλύτερο. Προτιμούνται τα f2p αλλά όχι τα p2w. Πληρ

  gdp77
  gdp77
  PC Gaming 11

  ADSL στο σπίτι : συνδέσεις αποσυνδέσεις

  Το θέμα (ίσως) είναι περισσότερο επιμορφωτικό. Όχι ότι δεν ψάχνω λύση. Πάμε λοιπόν. . .   Χθες, αναβάθμιση σε Ο.Τ.Ε. , από απλό τηλέφωνο PSTN στο σπίτι, σε 24Mbps.   Δύο δωμάτια με τηλεφωνική πρίζα. Δωμάτιο με κεντρική πρίζα και πρίζα στο χωλ. Τηλεφωνική συσκευή και στις δύο πρίζες. Στην αρχή, με τον τεχνικό, προσπαθούσαμε να συνδέσουμε το router στο χωλ. Με τίποτα. Η σύνδεση δεν γινόταν. Πήγε εκτός σπιτιού, κάτι κοίταξε στο καφάο, έβαλε σκάλα να ελέγξει καλώδι

  serpico75
  serpico75
  Δίκτυα 23

  προβλημα με αρχεια wdp

  καλησπερα σε ολους,   αντιμετωπιζω προβλημα με τα αρχεια πολυμεσων (wave, wma) που δεν παιζουνε με τον media player λογω του οτι εχουνε καταληξη ''wdp''   ακομη και οταν κανω rendereing σε wave εχουνε την καταληξη ''wdp''   εχω δοκιμασει την μεθοδο να ανοιγουμε τον media player τα αρχεια wave αλλα δεν γινεται τιποτα   οταν αλλαξω την καταληξη σε wav ειναι ενταξει αλλα οταν ηχογραφω  τα κανει με καταληξη ''wdp''    

  nikonick
  nikonick
  Λειτουργικά Windows 1
×
×
 • Create New...