Jump to content



Abit NF7-S 2.0 vdimm, vtt & vdd ξερει κανεις;;;


blade_pan

Recommended Posts

  • Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Δες οπωσδήποτε αυτή τη σελίδα 10 QUICK FIRE FOR NEWBIES. Θα βρεις από τι BIOS να χρησιμοποιήσεις και mods μέχρι ψύξη. Μη κάνεις το vdd mod, βάλε πρώτα κάποιο bios με διορθωμένο sip table γιατί πιθανότατα δε θα χρειαστείς πάνω από 1.6v vdd μετά. Ξεκίνα με το D22 Alpha 1 bios που απλά διορθώνει το sip και αφου δεις οτι είναι σταθερό συνεχίζεις με τα πιο "πειραγμένα" D22 A1BK R2-TURBO, D23 3D-fire, D23 subzero και D23 ES. Τα ES δεν έχω δοκιμάσει ακόμα προσωπικά οπότε δεν έχω άποψη, τα άλλα δουλευουν πάντως.

Περί vdimm και vbt/vtt θεωρώ πως αξίζει αν κάποιος κάνει και τα δύο. Μόνο με το vdimm θα κερδίσεις αρκετά mhz αλλά για πάνω από 240 θα χρειαστείς vbt/vtt. Εξ ορισμου το vbt ακολουθεί το μισό του vdimm πχ. εαν πριν το mod με 2.9 έδινε vdimm 2.98v τότε είχε και vbt 1.49v. Κάνοντας υποθετικά το vdimm mod και ανεβάζοντας το vdimm σε 3.2v, το vbt εξακολουθεί να είναι 1.49v για την ίδια ρύθμιση 2.9 από bios. Χρειάζεται το vbt/vtt mod για να έρθει στο επίπεδο του vdimm/2 δηλαδή στη περίπτωση 1.6v. Αφου γίνουν τα mod και ρυθμιστούν, το vbt ακολουθεί κανονικά το vdimm όταν ρυθμίζεις τη τάση από το bios. Από τις 3 μεθόδους, έχω εφαρμόσει τη 1η που κόβεις το ίχνος στη πίσω μερια της μητρικής και δουλεύει πολύ καλά. Απαραίτητα θα ψύξεις το dual mosfet που βρίσκεται κάτω από το 3ο slot όταν μονταρεις το vbt.

Link to comment
Share on other sites

σε όλα τα BIOS δουλεύει το L12

Όταν λέμε Vdd εννοούμε το Chipset Voltage.

To CPU σου πήγε πολύ καλά και με παραπάνω volt θα πάει κι άλλο, μήπως δεν είχες προηγούμενη εμπειρία με Barton?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 14:14]

thankz...οταν λες ιχνος τι εννοεις???θα ειναι ευκολο να τα κανω μονος μου???οσο για το bios που εχω το D23 subzero να βαλω λες το D22 Alpha 1 και να ανεβαίνω με τη σειρα??:confused:

nf7vbt.jpg

Κόβεις το ίχνος που υποδεικνύεται στη φωτό.

Απλά είπα να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις από το D22 Alpha 1 αλλά αφού έχεις βάλει bios με το sip fix και το subzero δουλευει καλά, άφησε το για την ώρα..

Το L12 mod χρειάζεται σε όλα τα bios πάντως.

Link to comment
Share on other sites

ειχα εναν athlon xp 2000 και τωρα πηρα Barton 2600-m!μου τρεχει στα:

εχω μια temp γυρω στα 45-55!το θεμα ειναι οτι προσπαθω να τον παω παραπανω και δε ξερω γιατι δεν παει δηλαδη στα 2600 μπλε οθονες...ακομα και τωρα prime95 ειναι ασταθης και καλα!ειναι θεμα motherboard εννοω,μηπως θελει όλα τα mods που βλεπω για αυτη την abi???ειναι θεμα ψυξης???επεξεργαστη??αν και δε νομιζω το last διοτι ο zyx μου ειπε οτι χαλαρα παει και αλλο!(zyx εσυ τι voltage εχεις??)οι μνημες πιστευω ειναι αψογες....:blink: :blink: ????? ????? ?????

post-841-1416070902,3739_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.