Jump to content



Επείγον!


Legend1416003172

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά! Επειδή χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια μπαίνω κατευθείαν στο ψητό! :...:

Πριν από λίγες μέρες αγόρασα ένα κουτί της Casetek και σήμερα βρήκα το χρόνο να το τοποθετήσω. Σύνδεσα όλα τα καλώδια (σωστά νομίζω, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μπουν) και τη στιγμή που πάω να το ανοίξω ακούω έναν σπινθήρα από το Tagan 480 που έχω και... Τίποτα! Ο υπολογιστής δεν άνοιγε... :'( Μετά από λίγο παρατήρησα πως έβγαινε καπνός μέσα από το τροφοδοτικό σε μικρή ποσότητα. Με αυτό το τροφοδοτικό είχα και άλλες φορές πρόβλημα, δηλαδή υπήρχαν φορές που έπεφτε η ασφάλεια του σπιτιού όταν άνοιγα τον διακόπτη του. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως δοκίμασα και το παλιό τροφοδοτικό αλλά ούτε με αυτό ο υπολογιστής ξεκινούσε... Πως μπορώ να καταλάβω αν έχουν καεί κάποια υποσυστήματα και γενικότερα, τι να κάνω; :'( :'( :'(

Link to comment
Share on other sites

Αφου δεν ανοίγει ουτε με το παλιο τροφοδοτικό, τοτε δύσκολα τα πράγματα. Βγάλτα όλα απο το ρεύμα, σκληρούς , cdrom, έξτρα κάρτες και άσε μόνο τη VGA , CPU και μνήμες. Βγάλε και οτι φαν έχεις βάλει . Οσο πιο λίγα μπορείς δηλαδή. Δοκίμασε με το παλιο τροφοδοτικό, εαν δεν ανοίγει και πάλι, βγάλε τις μνήμες. Μετά δοκίμασε χωρίς VGA. Εαν κάνει μπιπ μπιπ, τοτε μάλλον ζεί η μητρική. Πιθανότατα να έχει καει και η μητρική εκτός απο το ίδιο το τροφοδοτικό.

Καλη τύχη.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου επρεπε να το ειχες παει για αντικατασταση απο τοτε που πρωτοειδες τα πρωτα προβληματα....τωρα θα μου πεις ''τωρα παει πια...ειναι αργα''''.συμφωνω.η ζημια εγινε.για κοιτα με το παλιο τρφοδοτικο να τσεκαρεις ποιες συσκευες δουλευουν οπως σου ειπαν και τα παιδια παραπανω........επισης θα σου προτεινα εαν δεν ειναι πολυς καιρος που εχεις αγορασει το ΤΑΓΚΑΝ να το επιστρεψεις πισω στο μαγαζι,να εξηγησεις την κατασταση και αν το στειλουν για ελεεγχο και διαπιστωθει οτι ειχε σοβαροτατο προβλημα να ζητησεις και αποζημιωση για οτιδηποτε αλλο σου χαλασε.ξερω οτι ειναι απιθανο να το πετυχεις αλλα δεν χανεις τιποτα εαν προσπαθησεις να βρεις το δικιο σου.στην τελικη παιξτο και λιγακι αγανακτισμενος και θυμωμενος ασχημα και πιεσε τους(την αποζημιωση βεβαια δεν θα την ζητησεις απο εκεινους αλλα απο την αντιπροσωπεια του τρφοφοδοτικου-ξεκαθαρισε το να μην σε παρουν με στραβο ματι).

τι αλλο να πω..........ατυχια....μεγαλη ατυχια!!!!!

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα σου έλεγα ότι τίποτα δε ψόφησε εκτός από το PSU

Βγάλτα όλα και βάλτα πάνω στο κουτί και bootάρε τα με το παλιό PSU

Αν bootάρει κανονικά μάλλον γείωνε κάπου πίσω το mobo. ΄

Όταν τοποθετούμε το mobo πάντα βάζουμε μόνο μεταλλικά spacer εκεί που αντιστοιχεί τρύπα. Εκεί που δεν αντιστοιχούν τρύπες βάζουμε μόνο πλαστικά ή αν δεν έχουμε δε βάζουμε τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς μου είχε μείνει η GB 7VAX ως backup σύστημα! Παιδιά το τροφοδοτικό παρέδωσε πνεύμα... :'( Όπως μάλλον και η NF7-S που είχα. Τα καλά νέα είναι πως ο Mobile Barton είναι μια χαρά (για αυτόν φοβόμουν περισσότερο), δηλαδή δεν χάλασε τίποτε άλλο. Δοκίμασα αυτό που είπε ο Trooper αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Πως μπορώ να είμαι 100% σίγουρος ότι χάλασε και η μητρική;

Τώρα το δύσκολο μέρος... Το τροφοδοτικό το είχα αγοράσει πριν 1 μήνα περίπου άρα φαντάζομαι ότι θα μου δώσουν πίσω ένα καινούργιο έτσι; Την μητρική την είχα πάρει μεταχειρισμένη από ένα παιδί ο οποίος την είχε αγοράσει στις 14 Μαρτίου του 2003. Επειδή δεν το έχω ξαναπάθει αυτό τι πρέπει να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Legend

Damn... Αυτό πήγαινε στο προηγούμενο θέμα που είχα κάνει... Χίλια συγνώμη, αν γίνεται ας κάνει κάποιος mod την μεταφορά.

Έτοιμο... :)

Link to comment
Share on other sites

Για να σιγουρευτείς ότι η μητρική είναι νεκρή κάνε τα εξής:

’σε την μητρική πάνω σε ένα κουτί ( όχι το tower , κουτί από χαρτόνι εννοώ ) , μην τοποθετείς τίποτα επάνω της ( ούτε CPU , ούτε RAM , τίποτα ) , και συνέδεσε απλά το μεγαφωνάκι ( του κουτιού ).

Έπειτα συνδέεις την τροφοδοσία της μητρικής.

Με ένα jumper ( π.χ. ένα από ένα CD-ROM ) , καπακώνεις τα pin που αντιστοιχούν στο Power Switch ( συνήθως σημειώνεται πάνω στην μητρική ως PW_SW , PowerSW , PW ).

Αν ανοίξει , και ακούγονται μπίπ από το μεγάφωνο , πιθανόν δεν είναι νεκρή ( τουλ. όχι εντελώς / μπορεί να έχει πάθει πρόβλημα κάπου ).

Αλλιώς αν είναι μουγκή...

Link to comment
Share on other sites

Και να μην καπακώσεις το jumper, απλα να το βραχυκυκλώσεις. Αν το αφήσεις είναι σαν να πατάς μόνιμα το κουμπί. Καλύτερα σύνδεσε το κουμπί του Power ή βραχυκύκλωσε με ένα κατσαβίδι. Κάνε και ένα reset στην μητρική. Κοίτα και αν η cpu ζεσταίνεται καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μάλλον ο Enduracell είχε δίκιο! Κρατούσα τη μητρική στο χέρι και με το που έβαλα το καλώδιο του τροφοδοτικού άναψε το κόκκινο λαμπάκι (μη πάει το μυαλό σας στο πονηρό δεν είναι και μπ******ο η μητρική μου! :p ). Τι ακριβώς είναι τα μεταλλικά spacer;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.