Jump to content



HD Ερωτηση


Vassilis

Recommended Posts

Μπορει η συνδεση ενος δισκου να αλλαξει απο atapi σε sata (μεσω καποιου καλωδιου) ?

Σκοπευω να παρω μια εκ των IC7, IC7-G, IC7-Max3 και απο διαφορα review βλεπω μια μονο υποδοχη eide πανω στα mobo. Εχουν ομως sata. Λογικα θα αντιμετωπισω προβλημα καθως εχω 2 atapi hdd και 2 optical. Καποια λυση εκτος απο το να αλλαξω τους δισκους υπαρχει?

Οι sata hd χρειαζονται διαφορετικη τροφοδοσια απο το psu?

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα δεν είναι ότι κοστίζει.. αλλά το ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων δε συνεργάζεται σωστά ο ανταπτορας με τον δίσκο, με αποτέλεσμα να μην ελέγχεται σωστά ο δίσκος από τον SATA controller.

Οι συνέπειες μπορεί να είναι από μια απλή ανυπακοή στον ενεργειακό έλεγχο του δίσκου (πχ όταν μπαίνει στην αναμονή να μην επανέρχεται) ως και την απώλεια δεδομένων.

Φυσικά μπορεί και ο δίσκος να συνεργαστεί τέλεια με τον αναπτορα και να μην έχεις κανένα πρόβλημα αλλά δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σου ο διασφαλίσει αυτό...

Είμαι παθών.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Vassili:

Τι δίσκους σκοπεύεις να βάλεις επάνω?

Η Abit δίνει μαζί ένα Serillel , το οποίο χρησιμοποιείς για να μετατρέψεις ένα IDE Drive σε S-ATA

Οι περισσότεροι σκληροί Serial ATA που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή έχουν και τους δύο τύπους τροφοδοσίας ( κλασσικά Molex , και τον νέο τύπο S-ATA Power )

Έχω Serillel να σου δώσω αν χρειαστείς.

Πες μου βεβαίως πρώτα τι δίσκους έχεις , για να μην σε αφήσει ξεκρέμαστο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.