Jump to content

Bios για P4C800 DLX ??

mortisboy

Recommended Posts

....Σημερα πηρα μια Αsus ...για να δοκιμασω την τυχη του 3αρι μου μιας και το Epox μου ειχε βγαλει την ψυχη!! Για πειτε ποιο bios θεωρειται εσεις το πιο σταθερο οσο αφορα το ο/c ???Aυτη την στιγμη εχει το 1011 πανω....και μου κανει και κατι κουλα του στυλ στα 220fsb .....bios chesum error...ktl.....:o:mad: :mad: !!!

Αρχική απάντηση από unseen

Πρωτον βαλε 5/4 διαιρετη στις μνημες σου.

Να βαλει 5/4 διαιρετη γιατι ακριβως????

Ξερεις τι μνημες εχει???

Αν εχει δηλαδη DDR500 Μνημες να μην τρεξει 1:1????

Unseen 5/4 διαιρετη εχω !! Στην αρχη εβαλα επανω τις 2χ512 Apacer ...που στο epox με 250 fsb kai 5/4 με 3.1v και 2-3-3-6 επαιζαν μια χαρα αλλα τωρα στο asus με 240fsb 5/4 και 3.0v με 2.5-3-3-7 δεν πανε........:o :o ........ και τελικα εβαλα τιs 2x256 Ocz 4200el και ειναι οκ!!! Bios τελικα εβαλα το 1016.......εκανα και το vdimm mod με ενα 50κ trimmer....αλλα στο τερμα το trimmer μετραω και μου δινει 3.0v :( ....μεχρι ποσο μπορω να φτασω το vdimm ??....και με τι αντισταση???

Aπο οσο ξερω το μαξ vdimm εξαρταται παρα πολυ απο την 3.3 σου , εικαζετε κιολας οτι πολυ ζορικα θα ξεπερασει τα 3.2.Για το μοντ σου ισως χρεαιζεται και αλλη αντισταση σε Π4Π800 παντως εγω ειχα βαλει 200Κ , δεν ξερω κατα ποσο αυτο μπορει να σε βοηθησει.

Αρχική απάντηση από mortisboy [Χθες, στις 23:52]

Vag και εγω απο οσο εχω δει το max γενικοτερα ειναι 3.18- 3.2..... μαλλον παω για μονταρισμα psu....;)

Δέν θα κερδίσεις τίποτε παραπάνω σε Vmem (max σε φορτίο 3,20volt) με μόντ στη 3άρα του τροφοδοτικού....αν αυτή βρίσκεται ήδη σε κανονικά πλαίσια (3,3volt).

Κάποιο εσωτερικό κύκλωμα στο ολοκληρωμένο της μνήμης ?....προφανώς κόβει όλη την παραπανίσια τάση.

Να επέμβω λιγάκι για το Vdimm mod.....

Στου KOSTA7GTR την P4C800-E με ανεβασμένη 3.3 στα 3.5 νομίζω..... έχει 3.4 στα8ερά περίπου απ ΄όσο ξέρω..... μήπως τελικά αυτό το πρόβλημα ισχύει μόνο στις Π800?

Αρχική απάντηση από TASOS [Σήμερα, στις 01:31]

Δέν θα κερδίσεις τίποτε παραπάνω σε Vmem (max σε φορτίο 3,20volt) με μόντ στη 3άρα του τροφοδοτικού....αν αυτή βρίσκεται ήδη σε κανονικά πλαίσια (3,3volt).

Κάποιο εσωτερικό κύκλωμα στο ολοκληρωμένο της μνήμης ?....προφανώς κόβει όλη την παραπανίσια τάση.

Taso βασικα το τροφοδοτικο μου δεν δινει και πολυ καλη 3.3 ....δηλ ειναι καπου αναμεσα 3.26-3.31 .....θα ξαναμετρησω αυριο με καλυτερο πολυμετρο γιατι αυτο μου εκανε κατι κουλα....:...: εχω δοκιμασει πολλες μνημες βρε δεν μπορει να σε ολες να μου δινει το ιδιο !!!..

Jim αλλο να εχεις 3.31........και αλλο 3.5......δεν νομιζω να παιζει παντος κατι με το p4p800!!

Αρχική απάντηση από jax7480 [Χθες, στις 20:03]

Να βαλει 5/4 διαιρετη γιατι ακριβως????

Ξερεις τι μνημες εχει???

Αν εχει δηλαδη DDR500 Μνημες να μην τρεξει 1:1????

Ζαχο αυτο το μυνημα το βγαζει για τις μνημες συνηθως... γιαυτο ειπα να βαλει 5/4 μηπως και δεν εχει καλες μνημες.

Αρχική απάντηση από JiMk

Να επέμβω λιγάκι για το Vdimm mod.....

Στου KOSTA7GTR την P4C800-E με ανεβασμένη 3.3 στα 3.5 νομίζω..... έχει 3.4 στα8ερά περίπου απ ΄όσο ξέρω..... μήπως τελικά αυτό το πρόβλημα ισχύει μόνο στις Π800?

1)To εχεις δει αυτο με τα ματια σου?

2)Εαν σου ρωτησω ποια ειναι κυκλωματικα η διαφορα στα κυκλωmατα P και C κατεχεις η οτι να ναι λες

3)Πρσωπικα δεν εχω δει ακομα ασους με 865 και 875 να παει πανω απο 3.2 σταθερα σταθερα και οχι 3.9 ιντλε 3.2 σε φουλ

4)Καμια φορα καλυτερα να μασας παρα να μιλας.

Για P4C δεν έχω άποψη... υποθέτω ότι από την στιγμή που τα κυκλώματα είναι ίδια, θα συμπεριφέρονται και το ίδιο-αλλά αυτό είναι υπόθεση.

Σε 3 P4P800 λοιπόν, με την 3.3 γραμμή στα 3.5, είχα 3.4 idle στις μνήμες και 3.18-3.2 σε load.

Τροφοδοτικό δεν είναι 200%, διότι στο abit κράταγε σταθερά το Vdim στα 3.42.

Αρχική απάντηση από Vagouridis

1)To εχεις δει αυτο με τα ματια σου?

2)Εαν σου ρωτησω ποια ειναι κυκλωματικα η διαφορα στα κυκλωmατα P και C κατεχεις η οτι να ναι λες

3)Πρσωπικα δεν εχω δει ακομα ασους με 865 και 875 να παει πανω απο 3.2 σταθερα σταθερα και οχι 3.9 ιντλε 3.2 σε φουλ

4)Καμια φορα καλυτερα να μασας παρα να μιλας.

Πάρη εγώ δίνω 3.57 στην 3.3 και παίρνω 3.39 με 3.42 στο Memtest. Έχω ένα τρίμμερ που τώρα είναι κάτω απο τα 8κ ρυθμισμένο και το ρυθμίζω κάθε φορά που αλλάζω την 3.3 ώστε να μου παρέχει τα μαχ σταθερά κάθε φορά . Αν θες τραβάω και βιντεάκι και στο δείχνω...

Κωστή, προσωπικά δεν αμφιβάλλω, αλλά είναι μυστήριο...

Και στο xtreme, αρκετοί με P4C, ανεβάζοντας την 3.3 κατάφεραν αυτό που βλέπεις και εσύ.

Σε load δλδ, τάση μεγαλύτερη των 3.2...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει.

Αρχική απάντηση από RootX

Κωστή, προσωπικά δεν αμφιβάλλω, αλλά είναι μυστήριο...

Και στο xtreme, αρκετοί με P4C, ανεβάζοντας την 3.3 κατάφεραν αυτό που βλέπεις και εσύ.

Σε load δλδ, τάση μεγαλύτερη των 3.2...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει.

Τι να σου πω Φάνη το έχω διαβάσει και εγώ αλλά όταν έιχα μια 8.5κ σταθερή αντίσταση και ανέβαζα την +3.3 τότε μετά απο ένα σημείο έπεζε αρκετά. Με το τρίμμερ πρέπει να το ρυθμίζω κάθε φορά που πειράζω την 3.3 για να δίνει σταθερή τάση υπό φορτίο. Η μητρική είναι P4c800-e Deluxe Sticker Ediition (rev.1.02 απο κατω).

Αρχική απάντηση από Kostas7GTR [Σήμερα, στις 12:52]

Τι να σου πω Φάνη το έχω διαβάσει και εγώ αλλά όταν έιχα μια 8.5κ σταθερή αντίσταση και ανέβαζα την +3.3 τότε μετά απο ένα σημείο έπεζε αρκετά. Με το τρίμμερ πρέπει να το ρυθμίζω κάθε φορά που πειράζω την 3.3 για να δίνει σταθερή τάση υπό φορτίο. Η μητρική είναι P4c800-e Deluxe Sticker Ediition (rev.1.02 απο κατω).

Kωστα ...ακριβως την ιδια εχω και εγω.....δηλ εσυ τωρα τι τριμμερ εχεις πανω??

Αρχική απάντηση από mortisboy

Kωστα ...ακριβως την ιδια εχω και εγω.....δηλ εσυ τωρα τι τριμμερ εχεις πανω??

Ένα τρίμμερ 10Κ και αρχικά το είχα στα 8.5κ. Τώρα είναι λιγότερα kohm περίπου στα 6 με 6.5.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.