Jump to content



ATI + Nvidia with CUDA


stratos1978

Recommended Posts

Παιδες θελω να κανω μια ερωτηση .....

εχω ηδη μια 5970 και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος , αλλα..... χρησιμοποιω καποιες εφαρμογες επεξεργασιας Video και αναφερουν πως σε περιπτωση υπαρξης Nvidia Cuda τοτε εχω γρηγοροτερα αποτελεσματα.

Μπορουν να συν-υπαρχουν μαζι η 5970 με μια Nvidia with Cuda ???? Αν ΝΑΙ πια να προτιμησω ...προκειμενου να εχω πιο γρηγορα αποτελεσματα στην εργασια που θελω????

Τα φωτα σας παρακαλω :rubik:

Link to comment
Share on other sites

Αν τρέχεις Windows 7 τότε ναι, μπορούνε να συνυπάρξουνε just fine.

Εξαρτάται το πόσο ανάγκη έχεις το acceleration και τι απαιτήσεις έχεις.

Mπορείς να είσαι ok με μια 8800GT 512MB μπορεί και να θες μια 580...

Γίνε πιο συγκεκριμένος :)

Link to comment
Share on other sites

για δες λιγο καλυτερα, μηπως το cuda κανει μονο για τα φίλτρα (αν βαλεις επιπλεον στο βιντεο) και οχι για το encoding????

Οχι δεν εχει να κανει με επιπλεον φιλτρα .....εχει να κανει με encoding κανωντας χρηση των Cuda processor σε συνεργασια με την CPU. :(

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω να αναφέρει τι limitations έχει στο encoding όταν χρησιμοποιείς το τυρί ( CUDA :D )

Κατά 95% θα έχει κάμποσα limitations που θα περιορίζουνε την ποιότητα εικόνας, δεν στέλνεις ένα mail-άκι πρώτα να τους ρωτήσεις τι περιορισμούς έχει η χρήση CUDA στο AVC-Pro encoding ?

Link to comment
Share on other sites

Είχα πάρει μια G210 παλιότερα (την έχω δανείσει σε έναν φίλο) για να δω λίγο αν η σειρά G2XX είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις παλιότερες σειρές 9ΧΧΧ/8ΧΧΧ σε CUDA καταστάσεις. Σαν σύγκριση είχα και μια 9600GT. Δοκίμασα λοιπόν 1-2 encodings στο mediashow espresso. Η G210 πολύ απλά πάταγε κάτω την 9600GT. Μόνο αυτό θα πω. Την έλιωνε. Μιλάμε για διαφορές της τάξης από 5:30 λεπτά με την 9600GT στα 4:30 με την G210 (κάπου 6:00 αν θυμάμαι καλά με έναν 9750 μόνο του).

Δεν λέω ότι αυτός είναι ο κανόνας, απλά επειδή άλλο CUDA και άλλο PhysX, καλό θα ήταν να το ψάξεις καλά πριν προτιμήσεις κάποια δυνατή Nvidia κάρτα παλιάς γενιάς έναντι κάποιας, ακόμα και χώμα στα επίπεδα της G210, νεώτερης γενιάς.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική μου άποψη το Badaboom κάνει καλύτερα απ'όλα τη δουλειά που θέλεις, νομίζω ότι εκμεταλεύεται τους CUDA Cores καλύτερα από κάθε άλλο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί CUDA για encoding. Το PowerDirector 9 που δοκίμασα μου φάνηκε πιο αργό απο το Badaboom.(Το PowerDirector έχει υποστήριξη και για κάρτες ΑΤi.)

Αν αποφασίσεις πάντως να κάνεις την αγορά πιστεύω πως με μία GTX460 θα είσαι υπέρ-καλυμένος.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως για video encoding μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ΑΤΙ. Σαν συμπλήρωμα στο παραπάνω post μια 4890 και μια 5670 δίναν χοντρικά κάπου στα 5:00 με το mediashow espresso.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.