Jump to content



Πρόβλημα με σύνδεση CPU Cooler.


Grobath

Recommended Posts

Προσπαθώ να στήσω ένα νέο pc και αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα. Πήρα για ψύκτρα την Corsair A70 αλλά η mobo Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid έχει μόνο μια σύνδεση για CPU Fan. Έψαξα στο internet και βρήκα ότι μπορώ να βάλω και τα 2 fan στην ίδια υποδοχή. How To: Use 2 fans on 1 header without a soldering iron - Overclock.net - Overclocking.net.Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με το guide πρέπει να κόψω το κίτρινο καλώδιο αλλά τα fan της ψύκτρας έχουν και τα 3 καλώδια μαύρα. Παρατήρησα ότι εκεί που μπαίνουν τα καλώδια λέει : 1 TKG 2510 ακριβώς κάτω από τα σημεία που πατάς με το κατσαβίδι για να βγει το καλώδιο; Δίνουν κανένα στοιχείο για το ποιο είναι το κάθε καλώδιο η είναι απλά κωδικός του fan; Καμιά άλλη λύση; Κανένα μαγαζί στη θεσσ που να πουλάει splitter;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε καλησπέρα ,

με ένα 3pin Y cable θα κάνεις την δουλειά σου και εύκολα αρκεί να ενεργοποιήσεις το Voltage regulation μέσα από το bios για το cpu fan.

Για το τί είναι κάθε καλώδιο στα fan headers δες το manual , το γράφει καθαρά και με σχέδια.

Για το πού πουλάνε τέτοιο καλώδιο δεν ξέρω να σου πω - κάποτε πουλούσε το e-shop , τώρα μπαααα!

Μή χαλιέσαι όμως - κατεβάζεις το speedfan , το σετάρεις ανάλογα και βάζεις τον 2ο fan στο sysfan1 ( 4pin που όμως υποστηρίζει και 3pin ) . Από ότι είδα την μητρική σου υπάρχει πιθανότητα μέσω του speedfan να ελέγχεται και ο sysfan2 - αυτό όμως θα το δεις εσύ και τέλος αν αποφασίσεις να βάλεις το speedfan μάλλον θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το fan control μέσα από το bios για να μην υπάρχουν διενέξεις ανάμεσα σε hardware (bios) και software (speedfan) fan control.

Αυτά από μένα και καλή τύχη.Λευτέρης.

Link to comment
Share on other sites

Με μια δεύτερη ματιά είδα ότι έχει η ψύκτρα splitter στη συσκευασία..... Απλά λέει ότι άμα το συνδέσεις έτσι θα δουλεύουν στα 1600 rpm και όχι στα 2000. Λογικά με το πρόγραμμα που λες θα γίνεται να τα βαλεις στις 2000 στροφές.

Link to comment
Share on other sites

Το αν μειωθούν οι στροφές από 2000 σε 1600 δεν έχει να κάνει με το speedfan ή το bios fan control.

Αυτό θα γίνει αν μαζί με το Y cable βάλεις και τους αντάπτορες μείωσης στροφών που περιέχουν σε σειρά μία αντίσταση. Αν το βάλεις μόνο του δεν πρέπει να πέσουν οι στροφές και επειδή δεν τραβάν και πολύ ρεύμα οι ανεμιστήρες δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα με την μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.