Jump to content



Screensaver vs κλείσιμο οθόνης


odysseas

Recommended Posts

Το ένα μου PC είναι συνέχεια ανοικτό. Όταν δεν το χρησιμοποιώ κλείνω την οθόνη (την LG L1715S TFT )από το κουμπί της. Μήπως είναι προτιμότερο να βάλω ένα screensaver για τα μικρά διαστήματα που δεν χρησιμοποιώ το PC (π.χ. μέχρι 30 λεπτά) και να την κλείνω αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω για μεγαλύτερο διάστημα, ή να την κλείνω όποτε δεν την χρειάζομαι, ή να έχω μόνο το screensaver???

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να την κλείνεις. Δεν έχει νόημα το screen saver αφού η οθόνη φθείρεται ακόμα και με αυτό (γιατί στις tft η λάμπα δεν ελλατώνει ποτέ την έντασή της ανεξάρτητα του χρώματος που βλέπουμε)

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που με απασχολεί είναι επειδή έχω TFT (Sony x52) δε ξέρω τι είναι καλύτερο για να μεγαλώσω την διάρκεια ζωής της. Να την κλέινω από το κουμπάκι και να την υποβάλω στο στρες της εκίννησης (cold boot) ή να την έχω σε stand by;

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω κι εγώ ότι σε κάθε περίπτωση TFT η CRT είναι καλυτερο να πεφτει σε off mode από το λειτουργικό παρά να την κλείνουμε από το κουμπί αλλά παρ όλα αυτά εγώ πολλές φορές τη κλείνω και την ανοίγω από το κουμπί με τον υπολογιστή σε λειτουργία δεν έχει πάθει τίποτα ακόμα

Link to comment
Share on other sites

Γενικά ισχύει οτι όσο πιο λίγο πατάει κάποιος κουμπιά τόσο πιο γρήγορα χαλάνε. Η διαδικασία του να κλείνει η "λάμπα" είναι η ίδια είτε με κουμπί είτε με τη ρύθμιση να κλείνει σε λίγο. Προσωπικά την αφήνω σε standby. Έχοντας κι εγώ το ίδιο ερώτημα παρατήρησα οτι έχει την ίδια θερμότητα είτε είναι σε standby (πορτοκαλί φωτάκι) είτε κλειστή (κόκκινο φωτάκι). Από το διακόπτη (ΟΙ) την κλείνω μόνο όταν πρόκειτε να μείνει κλειστή για καιρό.

To screen saver παίζει ρόλο μόνο στις CRT (αυτό το ξέρω με απόλυτη σιγουριά), διότι προστατεύει την επίστρωση στο γυαλί. ΑΝ τα ηλεκτρόνια την ακτινοβολούν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα με την ίδια συχνότητα κυνδινεύει (αν και εμένα ποτέ δε μοθυ έτυχε) να χαλάσει η επίστρωση σε κάποια σημεία.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.