Jump to content



κάρτα για 3d modelling?


filnabro

Recommended Posts

Έκανα μια σχετική αναζήτηση στο φορουμ αλλά δεν έβγαλα συμπέρασμα. Χρησιμοποιώ προγράμματα τρισδιάστατης σχεδίασης, Cinema 4d, Revit architecture, 3ds Max κ.α. Τώρα έχω πάνω μια Gforce GTX 260 αλλά οι επιδόσεις στa viewports είναι λιγο απογοητευτικές.Θέλω να ρωτήσω αν κάποια επαγγελματική κάρτα μπορεί βοηθήσει και το κυριότερο σε τί βαθμό...ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον θες επαγγελματική κάρτα γραφικών, τότε πρέπει κοιτάξεις μια απο τις nvidia quadro

Ναι δυστυχώς το ξέρω αυτό...δεν ξέρω όμως άν δικαιολογεί την τιμή της μια Quadro σε σχέση με της επιδόσεις μιας κοινής καρτας γραφικών. Επειδή επίσης δεν διατείθεμαι να δώσω πάνω από 150 ευρω θα μείνω αναγκαστικά στις low profile quadro.Mήπως σε αυτή την κατηγορία δεν θα δω και καμια τρελή διαφορά? Αυτό σκέφτομαι ...σε ευχαριστώ για την απάντησή σου..

Link to comment
Share on other sites

ati firepro - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr

nvidia quadro - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr

Κοίτα τι επιλογές έχεις και απο τις δύο πλευρές και διάλεξε ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτεις.

Link to comment
Share on other sites

Ναι δυστυχώς το ξέρω αυτό...δεν ξέρω όμως άν δικαιολογεί την τιμή της μια Quadro σε σχέση με της επιδόσεις μιας κοινής καρτας γραφικών. Επειδή επίσης δεν διατείθεμαι να δώσω πάνω από 150 ευρω θα μείνω αναγκαστικά στις low profile quadro.Mήπως σε αυτή την κατηγορία δεν θα δω και καμια τρελή διαφορά? Αυτό σκέφτομαι ...σε ευχαριστώ για την απάντησή σου..

Δυστυχώς φίλε μ δε μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό γιατί δεν εχω ασχοληθεί με αυτο που κανείς εσυ φίλε μ

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου φίλε , τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν τα ξέρω , όμως θα σου πω την δική μου εμπειρία που ίσως σε βοηθήσει.

Εγω δουλεύω Autocad ( από 2000-2008 εκδόσεις ) και Archicad 9 και 10 για την δουλειά μου χρησιμοποιώντας πολύ τον 3D σχεδιασμό.

Με 6600GT και 7900GT είχα πρόβλημα στη 3d απεικόνιση , μου έβγαζε σκουπίδια στην οθόνη, ο κέρσορας άφηνε ίχνη , πτώση στα fps κ.α.

Με οποιαδήποτε ATI ( RADEON 9100 , X600 , HD3870 , HD4870 ) χρησιμοποίησα δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Παρατηρούσα και στο rivatuner ότι οι Nvidia δεν ανέβαζαν θερμοκρασία , έστω και λίγο για να καταλάβεις ότι δουλεύει η κάρτα , όταν χρησιμοποιούσα 3d απεικόνιση. Με ΑΤΙ , με το παραμικρό φαινόταν η μεταβολή στη θερμοκρασία και φυσικά και στη λειτουργία , οπότε καταλάβαινες ότι την επιτάχυνση την έκανε η κάρτα. Αυτά στο Autocad.

Στο Archicad δούλευαν και οι Nvidia , άλλα η κίνηση του μοντέλου είχε σπασίματα.

Κατάλαβα ότι την διαφορά την έκαναν οι drivers των καρτών , όταν ανακάλυψα ότι όταν χρησιμοποιούσα στο Autocad 2008 την DirectDraw επιτάχυνση ( και όχι την εξ'ορισμού OpenGL ) τα προβλήματά μου λύνονταν και για τις Nvidia κάρτες ( πριν την 2008 έκδοση δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της μηχανής επιτάχυνσης ).

Στα λέω αυτά γιατί αν δεν κάνω λάθος το Revit και το 3ds max είναι της Autodesk , οπότε ίσως να υπάρχει κάποια συγγένεια στο πρόβλημα.

Δεν καταλαβαίνω τί προβλήματα έχεις ακριβώς , όμως κάποια στιγμή , σε μία απόπειρα να μάθω το 3dsMax , έκανα εισαγωγή ενός μοντέλου από το Autocad . Όλα δούλευαν καλά χωρις προβλήματα , με HD3870 κάρτα γραφικών.

Θα σου πω και το τελευταίο , γιατί ίσως σε κούρασα , την 3870 την είχα στο σύστημα της υπογραφής και τώρα είναι παρέα με ένα c2d 6300. Μεγάλη διαφορά στην απόδοση , πράγμα που σημαίνει ότι και το υπόλοιπο σύστημα παίζει ρόλο.

Αυτά από μένα και καλή τύχη.Λευτέρης.

Link to comment
Share on other sites

Λευτέρη σε ευχαριστώ και εννοείται δεν με κούρασες!!Τα προβλήματα που λίγο αόριστα αναφέρω αφορούν ακριβώς πτώσεις fps και σπασίματα.Απλώς αναρωτιόμουν αν μπορούν να αποφευχθούν αυτά με μία φθηνή επαγγελματική καρτα.Η αλήθεια είναι οτι ακόμα και λίγα κολλήματα να υπάρχουν μετα από 4-5-6 ωρες δουλειάς γίνονται ιδιαίτερα κουραστικά και εκνευριστικά. Θα κάνω και εγώ δοκιμές και για τα ''αποτελέσματα'' θα ενημερώσω...Αν και με κόβω, ετσι από περιέργεια, να χτυπήσω καμια φθινούλα επαγγελματική- όχι πάνω από 150 ευρω-. Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ίσως λίγο εκτος του thread..Αν γνωρίζει κανείς τις επιπτώσεις της ταχύτητας του σκληρού δισκου στο modelling. Δηλ. αν θα βοηθούσε καποιος ssd ...Οταν μετακινώ το viewport σε μοντελω 70 και 80 mb τότε ίσως τραβάει δεδομένα και από τον σκληρό..δεν ξέρω..υπόθεση είναι αυτό. Εχω έναν τετραπυρηνο και επειδή δεν προβλέπεται να τον αλλάξω ώστε να ανέβω γενιά επεξεργαστή, προσπαθώ με παράπλευρες αλλαγές να ''ανεβάσω'' λίγο το σύστημα, αλλά συγκεκριμένα ως προς τις επιδόσεις του στα παραπάνω προγράμματα....σας ευχαριστώ και πάλι !

Link to comment
Share on other sites

Για τέτοια αρχεία , δεν ξέρω . Μέχρι 15-20Mb που έχω εγώ σε Autocad η 3870 είναι οριακή στο θέμα fps και reniew viewport , αλλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα μόνο κάρτας γραφικών.

Θα σου πρότεινα πριν αγοράσεις , αν μπορέσεις να δανειστείς από κάνα γνωστό μία ATI σεβαστών επιδόσεων ή αν προβείς σε αγορά , τουλάχιστο να μπορείς να την δοκιμάσεις πριν την αγοράσεις, γιατί κάρτα επαγγελματικών προδιαγραφών σε αυτή την κατηγορία τιμής ενδέχεται να είναι ανεπαρκής για την δουλειά που τη θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Εχω δουλεψει 3Ds Max με ATI FireGL T2 και με Elsa Gloria 2 (Quadro) απο επαγγελματικες.

Η διαφορα που ειδα με τις συμβατικες ηταν...καμια. Συγκριτικα με τη 4850 που εχω τωρα μπορω να πω πως ειναι κ αιωνες γρηγοροτερη απο τις ''επαγγελματικες''.

Θελω να πιστευω πως διαφορα θα υπαρξει μονο σε τεραστια σχεδια σε 3Ds Max οπου μια Quadro θα εχει ενα 30% αβανταζ πανω.

Τωρα αν αξιζει τα λεφτα της, η αποψη μου ειναι πως ΟΧΙ. Ειναι δυσαναλογα ακριβες με αυτο που προσφερουν.

Συνιστω μια καλη και δυνατη ανθρωπινη καρτα τυπου GTX 570 η ATI 6950 απο οποιαδηποτε επαγγελματικη.

ΥΓ. ...ολα αυτα με τη προυποθεση οτι σχεδιαζεις ανθρωπινης κλιμακας σχεδια και δεν εισαι 3D Artist τυπου Marek Denko....

Link to comment
Share on other sites

Ε, με τη συγκριση που εκανες, φυσικα και η 4850 ειναι/θα ηταν/επρεπε να ηταν μπροστα. Πλεον ομως, υπαρχουν επαγγελματικες λυσεις που ειναι φθηνες και δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα (αντιθετος) απο τις αντιστοιχες consumer καρτες γραφικων. Βλεπεις δηλαδη πως το setup με 2 GTX 295 (4ς πυρηνες) ουτε καν τη παλευει διπλα στην, 5-6 φορες φθηνοτερη, Quadro FX 580...

Αν δινεις 150€ (με ~20€ παραπανω), θα προτεινα αυτη.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν επίσης χρήσιμο να κοιτάζει κανείς και τις λίστες συμβατότητας καρτών που βγάζει η κάθε εταιρία λογισμικού. Η Autodesk έχει και άρθρο στο οποίο αναλύει το πώς θα πρέπει να κινηθεί ο χρήστης αναφορικά με την επιλογή κάρτας και μάλιστα το λέει και η ίδια πως για 2D και ελαφριά 3D σχεδίαση ακόμα και μια απλή κάρτα γραφικών αρκεί.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.