artyom Σεπτέμβριος 26, 2013 #1681 Σεπτέμβριος 26, 2013 Συνοψίζοντας...Το Steam OS αφαιρει το OS Overhead, το Mantle αφαιρει το API Overhead.Ο συνδυασμος των δυο θα απογειωσει την πλατφορμα σε εξωγηινα επιπεδα...Πρωτη φορα φαινεται πως το PC αλλαζει "gen"...Ηδη το L4D2 ειναι 10% πιο γρηγορο στο Linux (σε OpenGL vs OpenGL Windows) και 15% πιο γρηγορο σε σχεση με το DirectX. Θα μου πεις ειναι της Valve. OK, αυτο δεν σημαινει οτι η δυνατοτητα δεν ειναι εκει.
inetus3r Σεπτέμβριος 26, 2013 #1682 Σεπτέμβριος 26, 2013 [MENTION=28647]artyom[/MENTION] καλό θα ήταν να είναι έτσι, αλλά εγώ πάλι πιστεύω ότι θα είναι απλά ένα mini-PC που θα τρέχει το Steam OS το οποίο θα κάνει τα πάντα που λες εκτός από το να τρέχει τα παιχνίδια. Αντ' αυτού θα τα streamάρει εκμεταλλευόμενο την υπολογιστική ισχύ του κυρίως PC σου. Όπως το nVIDIA Shield πχ.Άρα δεν σε ενδιαφέρει να παίζουν τα παιχνίδια στο Linux εγγενώς, αρκεί να γίνονται streamed στο SteamBox = miniPC σου που θα έχεις στο σαλόνι συνδεμένο με την τηλεόραση. Συμφωνώ κι επαυξάνω Το όνομα του "νέου" λειτουργικού, σε αυτή τη φάση έπρεπε να είναι: st®eamOS
inetus3r Σεπτέμβριος 26, 2013 #1683 Σεπτέμβριος 26, 2013 Συνοψίζοντας...Το Steam OS αφαιρει το OS Overhead, το Mantle αφαιρει το API Overhead. Ο συνδυασμος των δυο θα απογειωσει την πλατφορμα σε εξωγηινα επιπεδα... Πρωτη φορα φαινεται πως το PC αλλαζει "gen"... Ηδη το L4D2 ειναι 10% πιο γρηγορο στο Linux (σε OpenGL vs OpenGL Windows) και 15% πιο γρηγορο σε σχεση με το DirectX. Θα μου πεις ειναι της Valve. OK, αυτο δεν σημαινει οτι η δυνατοτητα δεν ειναι εκει. Επειδή έχω ζήσει παλαιότερες εποχές του gaming, που δεν υπήρχε τίποτα άλλο παρά direct-access-to-the-hardware θα περιμένω να δω την υλοποίηση. Εκτός αν όλα τα "ατμόκουτα" έχουν την ίδια κάρτα γραφικών. Κι όσο αφορά το OS overhead, οι τελευταίες διανομές ubuntu δεν έχουν δείξει και την καλύτερη συμπεριφορά. Μέχρι τότε, αναμονή στο ακουστικό.
Efialtis Σεπτέμβριος 26, 2013 #1684 Σεπτέμβριος 26, 2013 Παλικάρια κανά friend invite παίζει να φτάσουμε τον μαγικό αριθμό 10;Είμαι και στο official thelab community με handle Efialtis
EraserheadX Σεπτέμβριος 26, 2013 #1685 Σεπτέμβριος 26, 2013 Παλικάρια κανά friend invite παίζει να φτάσουμε τον μαγικό αριθμό 10;Είμαι και στο official thelab community με handle Efialtis friend invite sent
minast Σεπτέμβριος 26, 2013 #1686 Σεπτέμβριος 26, 2013 Επειδή έχω ζήσει παλαιότερες εποχές του gaming, που δεν υπήρχε τίποτα άλλο παρά direct-access-to-the-hardwareθα περιμένω να δω την υλοποίηση. Εκτός αν όλα τα "ατμόκουτα" έχουν την ίδια κάρτα γραφικών. Κι όσο αφορά το OS overhead, οι τελευταίες διανομές ubuntu δεν έχουν δείξει και την καλύτερη συμπεριφορά. Μέχρι τότε, αναμονή στο ακουστικό. Εγώ είμαι λιγότερο επιφυλακτικός. Αφενός επειδή το Mantle θα είναι κοινό για όλες τις μελλοντικές υλοποιήσεις της AMD (GPU και APU), αφετερου, επειδή παραμένει API - άρα θα μεσολαβεί ένα στοιχειώδες επίπεδο για την επικοινωνία με το υλικό. Ελπίζω ότι δε θα ζήσουμε τις παλιές καλές εποχές του PC gaming που ένα κακογραμμένο παιχνίδι σου κράσαρε όλο το μηχάνημα και χρειαζόταν power cycle Για το OS καθεαυτό, υποθέτω ότι θα ξεκινήσουν από custom kernel και custom GUI - οποιαδήποτε σχέση με λειτουργικά συστήματα, γραφικά περιβάλλοντα και λογισμικό με το οποίο μοιράζονται γενεαλογικό δέντρο (ελπίζω να) είναι συμπτωματική.
tragikos Σεπτέμβριος 27, 2013 Author #1687 Σεπτέμβριος 27, 2013 Συμφωνώ κι επαυξάνω Το όνομα του "νέου" λειτουργικού, σε αυτή τη φάση έπρεπε να είναι: st®eamOS Τελικά στο FAQ των Steam Machines φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα είναι μία μίξη και Streaming και Native: Ποια παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα στη δοκιμή;Τα σχεδόν 3.000 παιχνίδια στο Steam. Εκατοντάδες τρέχουν ήδη φυσικά στο SteamOS και περισσότερα έρχονται σύντομα. Τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά με οικιακό streaming. Αυτά που θα δουλεύουν "φυσικά" είναι όλα όσα υποστηρίζουν Linux ήδη και απ' ότι φαίνεται είναι "εκατοντάδες"
EraserheadX Σεπτέμβριος 27, 2013 #1688 Σεπτέμβριος 27, 2013 Όσα υποστηρίζουν ήδη, αυτά στα οποία θα γίνει port (σίγουρα θα προσπαθήσουν κάποια μεγάλα να τα υποστηρίξουν) και από εδώ και πέρα τα καινούρια που θα βγαίνουν έχουν μεγάλες πιθανότητες να τρέχουν σε Linux από την αρχή.
EraserheadX Σεπτέμβριος 27, 2013 #1692 Σεπτέμβριος 27, 2013 Εκ πρώτης όψεως μου φαίνεται λίγο άβολο. Επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι θα μπορείς να παίξεις παιχνίδια όπως η Dota 2 με αυτό. Θα ήθελα πολύ να το δω εν δράση όμως...
acct Σεπτέμβριος 27, 2013 #1693 Σεπτέμβριος 27, 2013 Ενώ εξακολουθώ να περιμένω την ανακοίνωση της source2 με ένα παιχνίδι μέχρι το τέλος της χρονιάς, ομολογώ ότι δε με συναρπάζει η λογική του νέου χειριστηρίου.Το συγκεκριμένο μοιάζει πολύ ογκώδες, και -ενώ η μόδα επιτάσσει το αντίθετο- θα προτιμούσα να μείνει ενσύρματο και χωρίς την κεντρική οθόνη. Ειδικά από τη στιγμή που η οθόνη θα αναπαράγεται στο overlay, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι απαραίτητη.Πάντως, οι επιφάνειες αφής δεν είναι κακή ιδέα, αν και εξακολουθώ να επιμένω ότι κακώς έχουν εγκαταλειφθεί τα trackball προς όφελος των ποντικιών. Ένα laptop device με keyboard-trackball θα μπορούσε να είναι το ιδανικό χειριστήριο για τον καναπέ.Κι αυτό πριν καν συζητήσουμε για συσκευές όπως το Leap.
filthy_dwarf Σεπτέμβριος 27, 2013 #1694 Σεπτέμβριος 27, 2013 ναι τα τρκμπολ είναι γενικά ποιο εύχρηστα αλλά δεν ξέρω αν βολεύουν σε gamepad
acct Σεπτέμβριος 27, 2013 #1695 Σεπτέμβριος 27, 2013 Με παρεξήγησες, keyboard+trackball combo εννοώ, ανεξάρτητα από το χειριστήριο της Valve. Κάτι τέτοιο πχ, αλλά που να μην προορίζεται για βιομηχανική χρήση: (Παρεμπιπτόντως αυτό είναι με Cherry MX Blues) Δεν είναι ότι η ιδέα δεν έχει απήχηση. Ακόμη κι η Logitech ασχολείται, αλλά όχι αρκετά για να βγάλει το συνδυασμό που θα επέλεγα για το σαλόνι:
Helly Σεπτέμβριος 27, 2013 #1696 Σεπτέμβριος 27, 2013 (edited) Ρε παιδια ειστε σοβαροι WASD με το αντιχειρα μονο εννοειται keyboard ανωτερο,εχεις 4 δακτυλα εκει οχι 1 για τον ιδιο φορτο εργασιων + βαλε(διπλανα κουμπια). Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 27, 2013 από Helly
filthy_dwarf Σεπτέμβριος 27, 2013 #1697 Σεπτέμβριος 27, 2013 προφανώς wasd > all αλλά συζητάμε την ιδανικότερη φορητή ( αραγμα στο καναπέ ) εκδοχή
minast Σεπτέμβριος 27, 2013 #1698 Σεπτέμβριος 27, 2013 Αυτό ήταν όλο; Ας επιλέξουν κάποιον άλλο. Μπλιαχ.
tragikos Σεπτέμβριος 29, 2013 Author #1699 Σεπτέμβριος 29, 2013 Hands on:Valve's Controller Has Been Tested. Here Are Some Impressions.
ARMAGEDDON Σεπτέμβριος 29, 2013 #1700 Σεπτέμβριος 29, 2013 αν το βάλουν και με κανένα δύο παιχνιδάκια στα 49,99 θα είναι αρκετά προσιτό ! πιστεύω
Recommended Posts