Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

iking

λογικά ναι, εχει αυτα που λες. Ειναι αυτό το μοντέλο. Δεν τον ανοιξα αλλα ειπα να κανω λιγη υπομονη μεχρι να τον χρησιμοποιήσω και σημερα τον παραλαμβανει ενας τυπάς που κατι λιγα ξερει απο ssd ( :hehe: ) να τον κανει ενα review :D

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

παιδια να σασ ρωτησω κατι γιατι ειμαι ασχετοσ?....θελω να περασω κι εγω σε ssd για λειτουργικο μονο...να παρω λετε τον 64 η τον 128αρη? δεν παιζω παιχνιδια αλλα ουτε και μεγαλα προγραμματα εχω. το pc κανει εργασιεσ office και internet...απλα πραγματα. θα δω διαφορα σε καθημερινη χρηση? αξιζει να δωσω τα λεφτα? ευχαριστω.:rolleyes:

παιδια να σασ ρωτησω κατι γιατι ειμαι ασχετοσ?....θελω να περασω κι εγω σε ssd για λειτουργικο μονο...να παρω λετε τον 64 η τον 128αρη? δεν παιζω παιχνιδια αλλα ουτε και μεγαλα προγραμματα εχω. το pc κανει εργασιεσ office και internet...απλα πραγματα. θα δω διαφορα σε καθημερινη χρηση? αξιζει να δωσω τα λεφτα? ευχαριστω.:rolleyes:

Ποια μητρική έχεις; Μέχρι πόσα θα μπορούσες να ξοδέψεις χωρίς να αισθάνεσαι τύψεις μετά;

chosen ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου. εχω την asus p7p55d-e evo με i7-860. εχει sata3 νομιζω..μεχρι 120-130 eurw...τι λεσ? και για ποιο ssd να παω? ευχαριστω πολυ.ειμαι και καινουργιοσ στην παρεα σασ.:)

Δεν έχει native SATA3, οπότε αν σκέφτεσαι στο κοντινό μέλλον να αλλάξεις μητρικη/CPU τότε κοίτα για SATA3. Ειδάλλως και ένας καλός SATA2 θα σε αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο.

Στα λεφτά αυτά μπορείς να κοιτάξεις για μεταχειρισμένο Postville 80GB ή αν θέλεις καινούριο, μόνο για 60αρηδες/64αρηδες.

Καλή περίπτωση ο νέος Samsung 830 στα 64GB αλλά δεν θα δεις τα νούμερα που υπόσχεται λόγω μητρικής. Μετά τον Samsung κοιτάς για Crucial M4, Vertex 3, Agility 3, Corsair Force 3. Με κανένα δεν θα δεις τα υποσχόμενα νούμερα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα δεις ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ βελτίωση στο σύστημά σου.

το pc ειναι 1.5 χρονο οποτε δεν σκεφτομαι να αλλαξω κατι στο κοντινο μελλον.δεν περισσευουν και τα λεφτα...απο ολουσ αυτουσ που αναφερεισ πιοσ ειναι πιο καλοσ στα 64 gb.? πρωτοσ ερχεται ο σαμ δηλαδη? λεω για σαμ η agil3...θα διπλασιασω χοντρικα την ταχυτητα η περισσοτερο?? το λεω για να δω αν αξιζει, μη το μετανιωσω μετα :wall: ευχαριστω πολυ.:)

Δεν έχει native SATA3

ΔλΔ? Edit : ααα οκ κατάλαβα

Να ρωτίσω κάτι εγώ για τιν P7P55-E Pro Ισχύει το ίδιο?

SATA3 έχει η μητρική σου από εξωτερικό controller ενσωματωμένο πάνω στη μητρική. O controller αυτός (Marvell) έχει διασύνδεση PCIexpress X1 με τη μητρική σου. Που σημαίνει πως δεν μπορεί να αποδώσει τη μέγιστη ταχύτητα του SATA3. Εκτός αυτού, επειδή είναι στην ουσία εξωτερικός controller θα προσθέσει latency στον SSD, κάτι που δεν θέλεις.

Άρα ναι, έχεις SATA3 controller αλλά καλύτερα να μην τον χρησιμοποιήσεις. Ότι drive και να αγοράσεις, σύνδεσέ το πάνω στο SATA2.

συγνώμη προς το παρόν έχει βγει κάτι άλλο εκτός από marvel για Sata ΙΙΙ?

Η Intel εχει βγαλει native στις Ζ68...Αλλα και η Marvell εβγαλε τον αναβαθμισμενο τους controller που μπηκε στις τελευταιες Χ58 μητρικες οπως η G1.Assassin. Οι περισσοτερες εχουν τους πρωτους της Marvell που ειχαν αρκετα θεματα.

δηλαδή αν αγοράσω 830samsung δεν θα λέει στην μητρική της υπογραφής μου? (ίσως αναβαθμηστεί αργότερα αλλά δεν ξέρω πόσο θα είναι αυτό το αργότερα)

την ιδια ακριβωσ απορια εχω κι εγω nemesis

λογικά δεν θα φτάνει το max των αποδώσεων του....αλλά δεν θα είναι ταχύτερος απο Sata II? και πάλι?

ε μαλλον.δεν ξερω.θα μαs πουν τα παιδια.ειμαι ασχετοs...και που συνδεουμε? sata 2 η sata 3?

Το θεωρητικο max του SATA II ειναι 300MB/s......Του SATA III ειναι 600ΜΒ/s....

Οι νεοι SSD χτυπανε χαλαρα 450-500-550 νουμερα οποτε στο SATA II οχι δεν θα τα πιανουν αυτα.....Αυτο ειναι ολο.....Αλλα ναι απο SATA II θα ειναι γρηγοροτεροι αλλα οταν οι περισσοτεροι SATA II χτυπανε 250-280ΜΒ/s.....Οποτε μαλλον καποιοι σας λενε οτι δεν αξιζει η διαφορα τιμης, η οποια αποτι βλεπω ομως ειναι πολυ μικρη ως ελαχιστη.....Ειδικα αν σκοπευετε να κανετε αναβαθμιση σχετικα συντομα.

ε μαλλον.δεν ξερω.θα μαs πουν τα παιδια.ειμαι ασχετοs...και που συνδεουμε? sata 2 η sata 3?

Στις εγγραφές ο Marvell φρενάρει αρκετά και σε αρκετές περιπτώσεις (μην πω σε όλες) είναι πιο αργός από τον ICH10R (Intel).

Στις αναγνώσεις είναι πιο γρήγορος αλλά και πάλι δεν φτάνει τις επιδόσεις του P67/Z68 chipset.

Σε περίπτωση που έχεις τον Marvell 9120 πάνω στο board, δεν θα έχεις και TRIM.

και πωs ξερω ποιον marvell εχει η board?? μαλλον θα ξεχασω τον ssd...:wall: ευχαριστω για τιs απαντησειs και το ενδιαφερον σαs.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.