Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι επισκέπτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ πρέπει να εγκαταστήσουν spyware στο τηλέφωνό τους

    Όλοι όσοι ταξιδεύουν στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου θα κληθούν να κατεβάσουν δύο εφαρμογές που ονομάζονται Ehteraz και Hayya.

    Εν συντομία, το Ehteraz είναι μια εφαρμογή παρακολούθησης του Covid-19, ενώ η Hayya είναι μια επίσημη εφαρμογή Παγκόσμιου Κυπέλλου που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των εισιτηρίων των αγώνων και για την πρόσβαση στο δωρεάν Μετρό στο Κατάρ.

    Συγκεκριμένα, η εφαρμογή Covid-19 Ehteraz ζητά πρόσβαση σε πολλά δικαιώματα στο κινητό σας., όπως πρόσβαση για ανάγνωση, διαγραφή ή αλλαγή όλου του περιεχομένου του τηλεφώνου, καθώς και πρόσβαση για σύνδεση σε WiFi και Bluetooth, παράκαμψη άλλων εφαρμογών και αποτροπή κλεισίματος του τηλεφώνου όταν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

    Η εφαρμογή Ehteraz, την οποία πρέπει να κατεβάσουν όλοι οι άνω των 18 ετών που έρχονται στο Κατάρ, λαμβάνει επίσης μια σειρά από άλλα δικαιώματα, όπως επισκόπηση της ακριβούς τοποθεσίας σας, τη δυνατότητα πραγματοποίησης απευθείας κλήσεων μέσω του τηλεφώνου σας και τη δυνατότητα απενεργοποίησης του κλειδώματος της οθόνης σας.

    Η εφαρμογή Hayya δεν ζητά τόσα πολλά, αλλά ζητάει επίσης μια σειρά από κρίσιμα δικαιώματα. Μεταξύ άλλων, η εφαρμογή ζητά πρόσβαση για να μοιραστείτε τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς σχεδόν κανέναν περιορισμό. Επιπλέον, η εφαρμογή Hayya παρέχει πρόσβαση για τον προσδιορισμό της ακριβούς τοποθεσίας του τηλεφώνου, την αποτροπή της μετάβασης της συσκευής σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας και την προβολή των συνδέσεων δικτύου του τηλεφώνου.


    Πηγή
    Φωτογραφία: MONTASJE NTB / SKJERMDUMP APPLE STORE
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.