Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Κονέκτικατ θα προσλάβει αναλυτή ασφαλείας για να παρακολουθεί τα εκλογικά memes για fake news

    Ενόψει των επικείμενων ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, το Κονέκτικατ προσλαμβάνει έναν «αναλυτή ασφαλείας» επιφορτισμένο με την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης. Οι New York Times ανέφεραν για πρώτη φορά αυτή τη νέα θέση, λέγοντας ότι η περιγραφή της θέσης θα περιλαμβάνει χρόνο σε "περιθωριακούς ιστότοπους όπως το 4chan, ακροδεξιά κοινωνικά δίκτυα όπως το Gettr και το Rumble και σε βασικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης". Ο στόχος είναι να εντοπιστούν οι φήμες που σχετίζονται με τις εκλογές και να επιχειρηθεί να μετριαστεί η ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν επισημαίνοντάς τες σε πλατφόρμες που είναι κατά τις παραπληροφόρησης και έχουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις ψευδείς αφηγήσεις.

    Ο ενδιάμεσος προϋπολογισμός του κυβερνήτη του Κονέκτικατ Νεντ Λαμόντ, που εγκρίθηκε στις αρχές Μαΐου, διέθεσε περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια για να βελτιώσει το εκλογικό σύστημα της πολιτείας. Αυτό περιλαμβάνει 4 εκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση της υποδομής που χρησιμοποιείται για την εγγραφή ψηφοφόρων και τη διαχείριση των εκλογών και 2 εκατομμύρια δολάρια για μια «εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού» που θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ψηφοφορίας. Ο ρόλος του αναλυτή ασφαλείας πλήρους απασχόλησης συνιστάται να λάβει 150.000 $. "Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκλογικών κύκλων, κακόβουλοι ξένοι παράγοντες έχουν επιδείξει το κίνητρο και την ικανότητα να διαταράξουν σημαντικά τις εκλογικές δραστηριότητες, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη του κοινού στη δικαιοσύνη και την ακρίβεια των εκλογικών αποτελεσμάτων", ανέφερε ο προϋπολογισμός, ως εξήγηση για τη χρηματοδότηση.

    Ενώ η θέση θεσπίζεται πρώτη φορά για το Κονέκτικατ, οι NYT σημείωσαν ότι είναι μέρος μιας αυξανόμενης τάσης σε εθνικό επίπεδο. Το Κολοράντο, για παράδειγμα, έχει μια Μονάδα Κυβερνοχώρου Ασφάλειας Εκλογών Ταχείας Αντίδρασης (Rapid Response Election Security Cyber Unit)που επιφορτίζεται με την παρακολούθηση διαδικτυακής παραπληροφόρησης, καθώς και τον εντοπισμό «κυβερνοεπιθέσεων, ξένων παρεμβολών και εκστρατειών παραπληροφόρησης». Αρχικά δημιουργήθηκε εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020, οι οποίες είχαν ροπή προς την παραπληροφόρηση, οι NYT λένε ότι η μονάδα «ανατοποθετείται» φέτος. Άλλες πολιτείες, όπως η Αριζόνα, η Καλιφόρνια, το Αϊντάχο και το Όρεγκον, χρηματοδοτούν παρομοίως πρωτοβουλίες πληροφόρησης εκλογών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση, να παρέχουν εκπαιδευτικές πληροφορίες ή να κάνουν και τα δύο.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Element5 Digital / Unsplash
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.