Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Διαδικτυακό κανάλι δημοσιεύει φωτογραφία του "Big Navi" die, με υπερδιπλάσιο μέγεθος από το αντίστοιχο της RX 5700XT

    To διαδικτυακό κανάλι Coreteks, σε μια παρουσίαση προ ολίγων ημερών, δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του κεντρικού chip της AMD "Big Navi" κάρτας γραφικών, που περιμένουμε να ανακοινώσει η AMD στις 28 Οκτωβρίου. Η φωτογραφία προφανώς αφορά στο die της ναυαρχίδας RX 6900XT (ή 6800ΧΤ). H φωτογραφία έχει περάσει από βαριά επεξεργασία προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πηγή της, αλλά το μέγεθος έχει παραμείνει στις πραγματικές του διαστάσεις:

     

    large.bO8npNRR5VBRudFL.jpg

     

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Coreteks, οι διαστάσεις είναι περίπου 18,5 χιλ. x 29 χιλ., δηλαδή η επιφάνεια του die είναι 536 τ.χιλ. Το chip φημολογείται ότι περιλαμβάνει 80 CUs και βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA2 που περιλαμβάνει hardware ray tracing επιτάχυνση και πιθανόν άλλα χαρακτηριστικά όπως κάποιου είδους cache που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της επεξεργασίας γραφικών.

     

    large.AgVpTbDlt2lMrQB6.jpg

     

    Σε σύγκριση με το αντίστοιχο μέγεθος του die μιας RX 5700XT, διαπιστώνεται ότι η επιφάνεια που καταλαμβάνει το νέο die είναι υπερδιπλάσιο. Αν θεωρήσουμε ότι η επιπλέον "λογική" που προκύπτει από αυτό το μέγεθος μεταφράζεται αναλογικά σε επιδόσεις, έχουμε άλλη μια ένδειξη ότι οι νέες κάρτες γραφικών της AMD θα μπορούν να "κοιτάξουν στα μάτια" τουλάχιστον τις RTX 3080 της Nvidia. Με τη σωστή τιμολόγηση (και με δεδομένο ότι οι νέες κάρτες θα έρχονται με 16GB VRAM) η AMD μπορεί να κάνει την έκπληξη διαταράσσοντας τις ισορροπίες στον χώρο των gaming καρτών γραφικών.

     

    large.AMD-Navi-21-vs-AMD-Navi-10-GPU.png

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.