Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Διαρρέουν οι (εντυπωσιακές) μετρήσεις στο GeekBench του νέου MacBook Air που βασίζεται στον επεξεργαστή Μ1 της Apple

    Όταν η Apple ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αλλάξει τη σειρά Mac, από επεξεργαστές x86 σε επεξεργαστές "Apple Silicon", όλοι αναρωτιόνταν πώς θα φαίνονται και θα αποδίδουν οι νέοι επεξεργαστές. Η Apple τελικά ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες τον πρώτο προσαρμοσμένο επεξεργαστή "Apple Silicon" για MacBook. Ο M1, όπως το ονομάζει η εταιρεία, είναι ο πρώτος επεξεργαστής της Apple σχεδιασμένος για εργασίες υψηλότερης ισχύος και απόδοσης. O M1 διαθέτει οκτώ πυρήνες CPU (τέσσερις υψηλής επίδοσης και τέσσερις υψηλής ενεργειακής απόδοσης) σε συνδυασμό με οκτώ πυρήνες αφιερωμένους στα γραφικά. Στο πακέτο του επεξεργαστή, υπάρχει επίσης μια νευρωνική μηχανή 16 πυρήνων που κατασκευάζεται για να επιταχύνει τις εργασίες μηχανικής εκμάθησης που βρίσκονται στις σύγχρονες εφαρμογές.

     

    Τα πρώτα benchmarks του επεξεργαστή M1, στο GeekBench 5, δείχνουν πόσο μακριά έχει φτάσει η Apple με την προσαρμοσμένη σχεδίασή της.

     

    large.ccqsLQTYX47J4qut.jpg

     

    Το νέο MacBook Air με τον επεξεργαστή Μ1 διαθέτει ένα σύστημα παθητικής ψύξης, για έναν επεξεργαστή με συχνότητα βάσης 3,2 GHz. Το σύστημα σημείωσε 1719 πόντους στο single-thread test και 6967 πόντους στο multi-thread test. Τα αποτελέσματα αυτά είναι συγκρίσιμα με τις κορυφαίες προσφορές από Intel και AMD, αν και πρέπει να ομολογήσουμε ότι εδώ μιλάμε για πλατφόρμα ARM και μόνο με μετρήσεις επιδόσεων σε "πραγματικές εφαρμογές" μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.