Jump to content



  • jisr7
    jisr7

    Η AMD εξετάζει τη διάσπαση σε μικρότερα τμήματα

    Να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις αυτές είναι σε πρώιμο στάδιο, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι συζητήσεις αυτές, γίνονται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που θα ληφθούν από την Lisa Su προκειμένου να μπορέσει να κάνει την εταιρεία της εκ νέου ισχυρή.

     

    Μάλιστα οι πληροφορίες την θέλουν να έχει στραφεί σε μια συμβουλευτική εταιρεία για να εξετάσουν από κοινού τα πιθανά σενάρια, την πιθανότητα διαχωρισμού σε τομείς και γενικά ενέργειες που θα την βγάλουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Μία εκ των επιλογών που έχει προταθεί είναι ο διαχωρισμός του τμήματος γραφικών της AMD από αυτό των servers, τμήμα το οποίο διαθέτει επεξεργαστές των data centers.

     

    Παλιότερα είχε συζητηθεί μια τέτοια ενέργεια, αλλά τελικώς το σχέδιο εγκαταλείφθηκε. Όταν η Lisa Su ανέλαβε CEO τον περασμένο Οκτώβριο, έκρινε ότι θα πρέπει να εξετάσει εκ νέου ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η AMD, με κεφαλαιοποίηση περίπου 2 δις δολαρίων, έχει απέναντί της την Intel, από την δεκαετία του 1980. Τα τελευταία χρόνια όμως, παρατηρείται μια φθίνουσα πορεία, με τις μετοχές της να σημειώνουν πτώση ως και 40% τους τελευταίους 12 μήνες.

     

    Συμφωνείτε με την παραπάνω άποψη; Τι οδήγησε στη σημερινή της κατάσταση; Ποιες επιπρόσθετες ενέργειες θα πρέπει να ακολουθήσει για να μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο;


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.