Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Intel αποχωρεί από την αγορά των tablets και smartphones

    Παρόλες τις επενδύσεις και τα δισεκατομμύρια δολάρια που ξόδεψε η Intel τα τελευταία χρόνια, δεν κατάφερε να κατακτήσει ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς των smartphones και των tablets. Το αποτέλεσμα ήταν με μια αιφνίδια ανακοίνωση να γνωστοποιήσει ότι τα Broxton και SoFIA SOCs ακυρώνονται άμεσα.

     

    Η Intel βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης και επαναπροσδιορισμού των στόχων της, με την εταιρία να ανακοινώνει πριν λίγο καιρό τον περιορισμό του εργατικού της δυναμικού κατά 11%, σχεδόν 12000 θέσεις εργασίας. Σε μια έκθεσή του σχετικά με τα σχέδια της Intel, ο αναλυτής Patrick Moorhead αποκάλυψε ότι η Intel σκόπευε να αποχωρήσει, έστω και προσωρινά, από την αγορά των smartphones και των tablets, κάτι που επιβεβαιώθηκε και επισήμως από την Intel σε επικοινωνία που είχε η εταιρία με το γνωστό site, Anandtech.

     

    Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη και αποτελεί την σημαντικότερη αλλαγή στρατηγικής της εταιρίας, όσον αφορά τις φορητές συσκευές, από την εποχή που η εταιρία δημιούργησε τον πρώτο Atom επεξεργαστή. Με βάση την απόφαση αυτή, τόσο η πλατφόρμα Braxton για tablets και smartphones, η οποία αναμενόταν να ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, όσο και τα SoFIA 3GX, SoFIA LTE, SoFIA LTE2 SOCs, ακυρώνονται άμεσα.  Αντίθετα δεν γίνεται κάποια αναφορά στην Apollo Lake πλατφόρμα η οποία προορίζεται για την αγορά των netbooks και χαμηλού κόστους φορητούς υπολογιστές. Η πλατφόρμα είχε αποκαλυφθεί πριν λίγες βδομάδες από την Intel στην τελευταία IDF και χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική Goldmont, στην οποία θα βασιζόταν και η πλατφόρμα Broxton.

     

    5724e47ece3e5-BroxtonSoFIAcanceled2.jpg

     

    Στόχος πλέον της Intel για το μέλλον είναι η αγορά του cloud, τα data centers, το IoT, η αγορά των μνημών και των SSDs, οι FPGAs καθώς και το 5G στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Ειδικότερα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Intel σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις της, τόσο για την ανάπτυξη ασύρματων, όσο και ενσύρματων τεχνολογιών. Όλες αυτές οι αγορές επιτρέπουν μεγάλα περιθώρια κέρδους, σε αντίθεση με τις αγορές των smartphones και tablets.

     

    Πηγή:  Intel's Changing Future: Smartphone SoCs Broxton & SoFIA Officially Cancelled


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.