Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    12,000 απολύσεις ανακοίνωσε η Intel

    H Intel ανακοίνωσε την απόλυση 12,000 εργαζομένων της σε μία δραστική κίνηση με σκοπό την ριζική αναδιάρθρωση της εταιρίας.

     

    Σε μία ανακοίνωσή της δήλωσε ότι σχεδιάζει να επιταχύνει την εξέλιξη της εταιρίας και να μετακινήσει το κέντρο βάρους από τα PC προς τα συνδεδεμένα wearables και το Internet of Things. Τον τελευταίο χρόνο, τα έσοδα από τις συνδεδεμένες συσκευές IoT αποτέλεσαν το 40 τοις εκατό του συνολικού ετήσιου κέρδους της εταιρίας, ενώ τα έσοδα από την αγορά των PC συνέχισαν την καθοδική τους πορεία.


    "Τα αποτελέσματα του περασμένου χρόνου παρουσιάζουν μία στρατηγική που δουλεύει και μία συμπαγής βάση για ανάπτυξη ", δήλωσε ο πρόεδρος της Intel, Brian Krzanich. "Τώρα έχουμε την ευκαιρία να βασιστούμε πάνω σε αυτή τη τάση ανάπτυξης και να χτίσουμε πάνω σε ότι είμαστε δυνατοί". 

     

    57189d3e7024b-IntelIoTplatform.jpg

     

    Ως αποτέλεσμα η εταιρία σκοπεύει να αυξήσει τις επενδύσεις της σε data centers, IoT, μνήμες και συνδεσιμότητα, ενώ θα μειώσει την ενασχόλησή της με τα PCs. Οι 12,000 χαμένες θέσεις εργασίας αποτελούν περιπου το 11 τοις εκατό του συνολικού εργατικού δυναμικού της .

     

    Η ανακοίνωση αυτή συνέπεσε με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τέταρτο του 2016, στο οποίο η εταιρία ανέφερε κέρδη 13.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Αναφέρθηκε επίσης ότι τα κέρδη από το Client Computing Group μειώθηκαν στο 14 τοις εκατό με μείωση δύο τοις εκατό κάθε χρόνο και τα κέρδη του  Non-Volatile Memory Solutions Group έπεσαν στο 15 τοις εκατό με μείωση 6 τοις εκατό από τον περασμένο χρόνο.

     

    Αντίθετα το Internet of Things Group, είχε κέρδη 651 εκατομμύρια δολάρια με αύξηση 4 τοις εκατό και 22 τοις εκατό από τον περασμένο χρόνο.

     

    Πηγή : engadget


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.