Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Realtek αποκάλυψε δύο νέους PCIe x4 NVMe controllers

    Την Realtek την γνωρίζουμε κυρίως από τις ενσωματωμένες κάρτες ήχου που διαθέτουν οι σύγχρονες μητρικές, οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους χρησιμοποιούν chip της, τους ethernet controllers, αλλά και αρκετές λύσεις WiFi. Η εταιρία όμως φτιάχνει και SSD controllers, με τους δύο τελευταίους που αποκάλυψε να είναι σε θέση να προσφέρουν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 3,5GB/sec.

     

    Η Realtek εισήλθε για πρώτη φορά στην αγορά των SSD controllers πριν δύο χρόνια με έναν controller ο οποίος προοριζόταν για πιο οικονομικούς SSDs με μάλλον όχι και ιδιαίτερη επιτυχία. Οι δύο νέοι controllers που επέδειξε η εταιρία στην πρόσφατη Computex, είναι τα μοντέλα RTS5762 και RTS5763DL, με τα οποία όμως αυτή τη φορά η εταιρία στοχεύει και στις υψηλότερων επιδόσεων κατηγορίες SSDs.

     

    Το μοντέλο RTS5762 είναι το κορυφαίο ανάμεσα στα δύο, διαθέτει 8 κανάλια, υποστηρίζει NVMe 1.3 πρωτόκολλο, AES256, διάφορους τύπους μνήμης 3D TLC NAND και 3D QLC NAND, καθώς και LDPC ECC μεθόδους για εξασφάλιση μεγάλης διάρκειας ζωής για τον SSD. Σύμφωνα με την Realtek, το μοντέλο RTS5762 επιτυγχάνει ταχύτητα σειριακής ανάγνωσης έως και 3500MB/sec και εγγραφής έως και 3000MB/sec, τιμές υψηλότερες από αυτές που επιτυγχάνει ο κορυφαίος 9700 Pro της Samsung.

     

    rts-5762-spec-detailed.jpg

     

    Όσον αφορά το δεύτερο μοντέλο, το RTS5763DL, θα προορίζεται για χρήση σε οικονομικότερους SSDs, χωρίς DRAM. Έχει 4 κανάλια, ενώ και εδώ υποστηρίζονται NVMe 1.3, AES256 και διάφοροι τύποι 3D TLC NAND και 3D QLC NAND. Οι επιδόσεις είναι χαμηλότερες σε σχέση με αυτές του RTS5762, αλλά αρκετά υψηλές για controller ο οποίος προορίζεται για πιο οικονομικά PCie x4 μοντέλα.

     

    rts-5763dl-spec.jpg

     

    Ένα πρώτο μοντέλο το οποίο θα χρησιμοποιεί τον RTS5763DL, είναι ο XPG SX7100 της ADATA, ο οποίος θα χρησιμοποιεί μνήμη 3D TLC NAND και θα είναι διαθέσιμος σε χωρητικότητες από 120GB έως και 1,92GB. Χάρη στον controller της Realtek, ο XPG SX7100 θα είναι πολύ ταχύτητος σε σχέση με τον XPG SX7000 και πάνω από δύο φορές ταχύτερος σε σχέση με τον XPG SX6000 ο οποίος βασίζεται στον παλαιότερο controller της Realtek.

     

    Adata XPG SX7100.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.