Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Ηackers έκλεψαν εκατομμύρια από τράπεζες σε όλον τον κόσμο

    Σύμφωνα με μία αναφορά των Kaspersky Labs που δημοσίευσαν οι New York Times, πάνω από 100 τράπεζες σε 30 χώρες έπεσαν θύματα της επίθεσης αυτής χάνοντας όπως υπολογίζεται πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια. Αν και οι τράπεζες αυτές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα την κλοπή, ειδικοί επισημαίνουν ότι ήταν μία από τις μεγαλύτερες ληστείες μέχρι σήμερα. "Αυτή είναι η πιο εξελιγμένη επίθεση, που έχει γίνει μέχρι σήμερα, όσον αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί για να συγκαλύψουν τα ίχνη τους", δήλωσε στους Times o Chris Doggett, manager του τμήματος των Kaspersky's Labs στις ΗΠΑ.
    Για να καταφέρουν μία τόσο μεγάλης έκτασης επιχείρηση, οι κυβερνο-κακοποιοί χρειάστηκαν πολύ χρόνο και πολύ υπομονή. Για να κλέψουν έως και 10 εκατομμύρια από κάποια θύματα μόλυναν εξ αποστάσεως τους υπολογιστές τις τράπεζας με λογισμικό παρακολούθησης ώστε να παρακολουθούν την ημερήσια κίνηση. Κατόπιν, μιμούμενοι τις κινήσεις των υπαλλήλων της τράπεζας, οι hackers μπόρεσαν να κάνουν κινήσεις σε λογαριασμούς χωρίς να κινήσουν υποψίες και μετέφεραν τα χρήματα σε ψεύτικους λογαριασμούς που είχαν δημιουργήσει από πριν. Ένας πελάτης της Kaspersky φέρεται να έχασε 7.3 εκατομμύρια δολάρια από ATM συναλλαγές.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.