Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Τα έσοδα της AMD έφτασαν στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 14 ετών εξαιτίας των πωλήσεων Ryzen και Epyc επεξεργαστών

    H AMD ανακοίνωσε, στα οικονομικά αποτελέσματα του 3ου τριμήνου, τα υψηλότερα έσοδα των τελευταίων 14 ετών.

     

    Η εταιρεία είχε έσοδα 1,8 δισ. δολάρια από τα οποία τα 120 εκ. δολάρια καταχωρήθηκαν ως καθαρό κέρδος, μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο που είχαν ανακοινωθεί κέρδη 35 εκ. δολαρίων. Η τελευταία φορά στην ιστορία της AMD που είχε πραγματοποιηθεί κάτι ανάλογο ήταν το 2005, την εποχή των Athlon 64 επεξεργαστών.

     

    Η άνοδος των κερδών βασίζεται στις πωλήσεις των Ryzen 7 και Ryzen 9 επεξεργαστών, καθώς και στους Εpyc επεξεργαστές που προορίζονται για τα data centers.

     

    H CEO της AMD, Dr. Lisa Su, δήλωσε ότι παρουσιάστηκε ισχυρή ζήτηση για τους κορυφαίους Ryzen επεξεργαστές με αποτέλεσμα να κερδηθεί επιπλέον μερίδιο αγοράς, για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο. Στο desktop, τόσο οι Ryzen 3000 όσο και οι Ryzen 2000 θεωρούνται μεταξύ των κορυφαίων κομματιών στις πωλήσεις επεξεργαστών.

     

    Η Su πρόσθεσε ότι οι επερχόμενοι Ryzen 3950X καθώς και η τρίτη γενιά Treadripper θα επεκτείνουν τις επιλογές του κοινού, κάτι που πιθανόν να σημαίνει ακόμα περισσότερα κέρδη για την εταιρεία και το επόμενο τρίμηνο. Σημείωσε, επίσης, ότι και οι κατασκευαστές laptop αρχίζουν να κάνουν μεγαλύτερη χρήση των AMD mobile chips καθώς καταγράφεται αύξηση της υιοθέτησης AMD πλατφόρμας στους ΟΕΜ κατά 50%.

     

    Μια υγιής AMD είναι σίγουρα "καλά νέα" για τους αγοραστές καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ AMD και Intel θα οδηγήσει σε προϊόντα υψηλότερων επιδόσεων και "δίκαιων" τιμών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.