Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η εξόρυξη Ethereum δεν είναι πλέον κερδοφόρα για πολλούς, καθώς οι τιμές της ενέργειας και η πτώση του ETH προκαλούν την τέλεια καταιγίδα

    Για πρώτη φορά από το 2020, η εξόρυξη Ethereum έχει καταστεί ασύμφορη για όσους είναι συνδεδεμένοι σε ένα παραδοσιακό ενεργειακό δίκτυο. Η τιμή του Ethereum έχει πέσει κάτω από τα 1.250 δολάρια, ενώ οι τιμές της ενέργειας εκτοξεύονται. Το μέσο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε πολιτείες των ΗΠΑ όπως η Νέα Αγγλία, το Κονέκτικατ, το Μέιν, η Μασαχουσέτη, το Νιου Χάμσαϊρ και το Ρόουντ Άιλαντ είναι πάνω από 0,22 $ ανά kWh. Η χρήση μιας μόνο Nvidia 3090 overclocked για την παραγωγή 130mh/s θα κοστίσει περίπου 1,85$-2,13$ ανά ημέρα σε ηλεκτρική ενέργεια. Η ανταμοιβή του Ethereum για την ίδια GPU είναι μόλις (0,001625 ETH) 2,03 $ σε σημερινές τιμές. Επομένως, κάθε miner που πληρώνει περισσότερα από 0,245 $ για ηλεκτρική ενέργεια πληρώνει τώρα περισσότερα για ηλεκτρική ενέργεια από την αξία του Ethereum που εξορύσσεται. Σε αυτό το σημείο, γίνεται πιο οικονομικό για κάποιον να σταματήσει την εξόρυξη και να αγοράσει Ethereum χρησιμοποιώντας τα χρήματα που διαφορετικά θα δαπανούσε για την ηλεκτρική ενέργεια. 

    Υπάρχουν πολλά εναλλακτικά κρυπτονομίσματα που μπορούν να εξορυχθούν με GPU. Ωστόσο, και τα κέρδη αυτών μειώνονται σημαντικά. Σε την τιμή της κιλοβατώρας στα $0,245, το Ergo αποδίδει -0,06$, το RavenCoin -0,58$/ημέρα, το Ethereum Classic -0,66$ και το Firo -0,70$ χρησιμοποιώντας μια Nvidia 3090. Το θέμα είναι ότι μια αύξηση των miners στο δίκτυο θα αυξήσει δραματικά τη δυσκολία εξόρυξης που σημαίνει ότι, για να είναι έστω και για λίγο κερδοφόρα, η τιμή των token θα πρέπει επίσης να αυξηθεί σημαντικά. Για να γίνει ξανά κερδοφόρο το Ethereum, είτε η δυσκολία πρέπει να μειωθεί είτε η τιμή πρέπει να ανέβει πάνω από τα 1.400 $. Εναλλακτικά, εάν οι τιμές της ενέργειας πέσουν κάτω από 0,24 kwh $, το Ethereum θα γίνει επίσης κερδοφόρο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.