Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel θα σταματήσει να κατασκευάζει τσιπ εξόρυξης Bitcoin ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας

      Η Intel αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων εξόρυξης Bitcoin

    Τον Απρίλιο του 2022, η Intel λάνσαρε ένα νέο ολοκληρωμένο κύκλωμα ειδικής εφαρμογής (ASIC) - ένα τσιπ προσαρμοσμένο για μια συγκεκριμένη χρήση - αφιερωμένο στην εξόρυξη proof-of-work. "Η δυναμική γύρω από την αλυσίδα μπλοκ συνεχίζει να ενισχύεται. (...) Για την τροφοδοσία αυτής της νέας εποχής των υπολογιστών, η Intel παρέχει λύσεις που μπορούν να προσφέρουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ της απόδοσης κατακερματισμού και της ενεργειακής απόδοσης", εξήγησε ο Balaji Kanigicherla, αντιπρόεδρος της Intel, σε δελτίο Τύπου.

     

    Το Blockscale ASIC κάνει πραγματικά καλή δουλειά, καθώς τροφοδοτεί ρυθμό κατακερματισμού έως 580 GH/s, καταναλώνοντας από 4,8 έως 22,7 W και επιτυγχάνοντας ενεργειακή απόδοση έως 26 J/TH. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν δυνατότητες ανίχνευσης θερμοκρασίας και τάσης στο chip, υποστήριξη για έως και 256 ολοκληρωμένα κυκλώματα ανά αλυσίδα, σχεδιασμό υλικού αναφοράς και στοίβα λογισμικού για την άμεση εκκίνηση της ανάπτυξης του συστήματος του πελάτη. Τα 256 τσιπ Blockscale θα έχουν συνολικό ρυθμό κατακερματισμού έως και 148,5 TH/s, καταναλώνοντας από 1.228 έως 5.811 W. Για σύγκριση, το Antminer S19 Pro, μια ανταγωνιστική τεχνολογία, έχει ρυθμό κατακερματισμού 110 TH/s και καταναλώνει 3.250 W με απόδοση 30 J/TH.

     

    Προχωρώντας ένα χρόνο μπροστά, η Intel ανακοίνωσε την απόφασή της να διακόψει την πρώτη γενιά των τσιπ της σειράς Blockscale 1000 χωρίς να δώσει καμία ένδειξη για την κυκλοφορία μιας νέας γενιάς του προϊόντος στο μέλλον. Η εταιρεία θα δέχεται παραγγελίες μέχρι τις 20 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους και θα ολοκληρώσει την αποστολή τους μέχρι τον Απρίλιο του 2024. "Καθώς δίνουμε προτεραιότητα στις επενδύσεις μας στο IDM 2.0, έχουμε τερματίσει τη διάρκεια ζωής του Intel Blockscale 1000 Series ASIC, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας που έχουν αγοράσει το Blockscale", δήλωσε η εταιρεία σε σχόλιο για το Tom's Hardware.

     

    Όσο απροσδόκητη και αν είναι, η απόφαση της Intel εξηγείται υπό το πρίσμα της κρίσης που πλήττει τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία λάνσαρε το προϊόν της εν μέσω συντριπτικών αποτιμήσεων και πτώσης των εσόδων εξόρυξης. Παρ' όλα αυτά, η Intel μπορεί απλώς να έκανε άλλο ένα λάθος συγχρονισμού, με την τιμή του Bitcoin να ανεβαίνει πρόσφατα πάνω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία συνεχίζει να "παρακολουθεί τις ευκαιρίες της αγοράς". Έτσι, εάν οι αντίθετοι άνεμοι εξασθενήσουν στο τομέα των κρυπτονομισμάτων, η επανεκκίνηση διάθεσης του Blockscale δεν αποκλείεται.


    Πηγή
    Φωτογραφία: coinpaper.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.